БЕАУТИ СЕЦРЕТС

Растезање боја на коси - од тамне до светле код куће. Пхото

Pin
Send
Share
Send


Велики проблем за многе жене које користе вештачке боје је раст косе на корену. Овај феномен доноси много невоља, на вријеме, необојани растанак изгледа вулгарно и неуредно, а честа мрља штети здрављу.

Захваљујући модерним технологијама, растућа коса на коренима не само да је престала да буде проблем, већ је постала и модерна, добијајући уредан и светао природан изглед.

Растезање боја на коси: предности ове употребе

 • 3 Растезање боја на плаву косу, карактеристике перформанси
 • 4 Растезање боја на тамној коси, посебно перформансе
 • 5 Боје растезања: недостаци боје дома
 • 6 Шта треба урадити да задржи ефекат дуго времена
 • 7 Бојење косе растезање боја - видео
 • 8 Видео туторијали о томе како растегнути боју на коси
 • 9 ревиевс
 • Бојење косе методом истезања боја даје бројне предности у односу на уобичајено бојање и једноставно наглашавање (принцип истезања боја се користи у многим типовима истицања).

  Размотрите главне:

  • Природност
   "Растезањем" боје од корена до краја, могуће је добити глатки прелаз (градијент) од оригиналне тамне нијансе до жељеног светлијег тона или нијансе. Због глатке транзиције боја, фризура изгледа хармонично и природно, обмањујући изглед, навикнута на нагле промене вештачких боја.
  • Тамна коса у бази.
   Велики проблем је раст косе са корена, која носи другачију боју, често контрастна или само избледела. У случају истезања боје, коријенски део косе остаје нетакнут (или обојен за 1-2 тоне). У зависности од дужине, ближе средини, почиње постепени прелазак боје са природног на жељени. То значи да коса на коријену увијек остаје природна, али фризура изгледа добро његована због глаткоће пријелаза.

  Растезање боја од тамне до светле на коси - модеран и практичан начин бојења

  • "Ефекат спаљене косе."
   Још једна особина која визуално даје природност коси - то је посветило савјете. Са дугим боравком на директној сунчевој светлости, коса постепено губи пигмент боје и осветљава се. У природним условима, праменови лица су изложени бледењу, на врху главе (ако глава није покривена главом) и крајевима косе. Исти ефекат се може постићи и код истезања боје.
  • Пажљив однос према коси.
   У зависности од оригиналне боје, стања коврче и жељене нијансе, можете изабрати опцију без дисколорације киселине и амонијака, штедећи препарате. Такође, нису сви праменови косе могу бити изложени боју, а не по целој дужини, у зависности од одабране врсте трансформације боје.
  • Густина и запремина.
   Због прелијевања тонова боја на коврџама, дојам је веће помпе, густине и динамичности косе.

  Погледајте најискренију Топ 5 оцену: Професионалне шкаре за косу

  Техника истезања боја на коси

  Занимљива чињеница! Потпуна и детаљна технологија истезања боја позната је носиоцу ауторског права на патент за ову врсту бојења - Сергеј Куракин.

  Плаћена обука одвија се у његовом центру за обуку, а потпуно откривање ове методе може се процесуирати према закону о ауторским правима.

  Истовремено, постоји много таквих техника истезања боја које, у једном или другом степену, понављају жељени ефекат.

  У сваком случају, са сваком таквом техником пажња се посвећује два главна фактора:

  1. Избор низа одговарајућих нијанси и тонова (узимајући у обзир оригиналну природну боју, или претходно стечене вештачким средствима);
  2. Начин распоређивања косе за вријеме бојења и начин наношења боја (неколико фризерки може имати неколико опција).
  Предвиђања: Зуркхаи за данас: повољни и неповољни дани за резање косе. Погледајте све информације до данас.

  Које врсте бојења се користе

  Многа имена и технике боје за косу постоје и користе се легално и илегално. Велики број женских сајтова испуњен је транскриптима и објашњењима једне или друге врсте бојења.

  Међутим, често се описи исте методе међусобно протурјече, или су описи различитих слични једни другима као двије капи воде. Тешко је обичном човеку да разуме овај ток страних речи, другачије назван.

  Растезање боја на коси - од тамне до светле код куће. Пхото

  Следећи термини се лако могу маскирати под натписом: Омбре, Сомбре, Схатусх, Боокинг, Балаиазх, Фламбоиазх, Калифорнија или Венетиан и други.

  Али пошто су многи од ових термина такође регистровани у патентима за ексклузивност технологије перформанси, веома мали број њих може прецизно одговорити на то шта су заиста и како се разликују један од другог.

  Сама растезање боје (у сликарству) је глатки ток од боје до боје. На основу ове формуле, многе модерне технологије бојадисања, укључујући различите типове истицања, заиста су изграђене.

  Прочитајте популаран наслов чланка: Модна фризура за дугу косу, даје волумен.

  Растезање технологије боје за косу у салону

  Чаробњак пажљиво бира боје у тоновима, по потреби их мијеша. Боје може изабрати мајстор у складу са бојом не само природне (постојеће) косе, већ и бојом очију, нијансом коже, цртама лица, како би их нагласили или угладили. Следећи мајстор може унапред осветлити део косе.

  Процес наношења и прања боја може потрајати и до неколико сати. Избор фризера који заиста има осећај хармоније и професионално поседује технику истезања боја је кључ за лепу и здраву косу.

  Растезање боја на коси код куће: корак по корак технологија

  Најтежа ствар у самобојењу је одредити боју, исправно узети у обзир изворне податке и одабрати жељене нијансе у хармоничној комбинацији једна са другом.Важно је да се правилно освијетлите, ако је потребно, крајеве косе.

  Основна правила су:

  • Потребно је одабрати жељену боју на врховима косе и 2-3 средње градијентне тонове од доступне боје на коријену до жељене боје на крајевима.
  • На дан бојења ће вам требати: одабране боје (са пратећим, ако је потребно, компонентама), посуде за боју, честе чешљање, салвете, фолије или целофански филм, рукавице, асистенти (по могућности).
  • Боје се припремају у складу са упутствима.
  • Коса је пажљиво чешљана и подијељена у нити. Број праменова може бити од 5 и више.
  • Свака прамен је благо чешљана од корена до крајева (да би се длаке померале вертикално једна према другој).

  • Затим морате одредити величину секција на праменовима за сваку боју.
  • Полазећи од врхова, боје се наизменично наносе на нити. С обзиром да коса има кашику, потребно је да се боја пажљивије шири прстима.
  • Свака парцела са следећом бојом је умотана у фолију или целофан (да би се спречило сушење и прекомерно мешање боја). До краја целофана обмотава целу главу.
  • Процес је дуготрајан и мукотрпан, па је пожељно да се приближи помоћ једног или два додатна лица.
  • Након задржавања времена наведеног у упутству, сва боја се испере, а коса се подвргава ресторативним процедурама.

  Само здрава коса може изгледати добро.

  Стога, посебну пажњу треба посветити припреми косе за хемијски напад и њихову каснију рехабилитацију, проучавајући и примјењујући одговарајуће технике.

  Растезање боја на плавој коси, посебно

  Ако је коса по природи плава, Можете изабрати не само светлије тонове, већ и друге нијансе које су комбиноване са оригиналном бојом. На пример, светло браон на коренима нити постепено се претвара у пшеницу са осветљењем на крајевима.

  Ако је коса већ обојена у свијетлим бојама или једноставно обојена, онда има смисла одабрати тон за коријенски дио, близак природном, тако да у будућем расту више не ремети косу. Или сачекајте док коса не порасте за неколико центиметара, а затим лагано подигните тон до жељене нијансе.

  Истезање боја на тамној коси, посебно перформансе

  Неколико дана пре бојења треба глатко осветлити средњи део дужине косе и врхова. Ово се ради у фазама, сваких 15-20 минута се наноси смеша за осветљење, почевши од врхова све више до жељене висине.

  Будите опрезни! Са таквом независном процедуром избељивања резултати накнадног бојења могу се незнатно разликовати од очекиваног.

  То се може десити услед промене боје косе приликом избељивања. Дакле, коса може добити жуту или црвенкасту нијансу, што ће у будућности утицати на неочекивану боју.

  Ако се тон косе разликује од жељеног за само 3-4 јединице, онда је довољно да се одмах употреби сјајна боја, без претходног избељивања.

  Растезање у боји: несавршеност домаће боје

  С обзиром на аматерски начин бојења, могу се појавити недоследности са жељеним резултатом:

  • грешке хармоничних комбинација у избору нијанси;
  • примање непланираних боја као резултат неписменог губитка боје;
  • због незнања, коса се може озбиљно оштетити лошим квалитетом боја и сјајила, или неправилном употребом;
  • коса може да остане унрестоуред након хемије и изгуби своју атрактивност и здравље;
  • глаткоћа прелаза из тона у тон може бити прекинута.

  Шта треба учинити да задржи ефекат дуго

  Здрава коса траје дуже.

  Постоји низ препорука за јачање структуре косе пре, после и током хемијске процедуре:

  1. Неколико дана пре бојења на косу се наносе хранљиве маске од природних уља (ланено, чичак, маслиново, рицинусово) и лимунов сок.
  2. Емулзија се оставља на коси 1-2 сата под капом за туширање.
  3. Након тога, глава се пере шампоном и пре бојења са више шампона не пере се уопште.
  4. Корисно је користити маске од украса биљака (коприва, камилице, коријена чичака, врпце, боквице) и мрвице раженог хлеба. Ова каша се наноси на косу и скалпира под пешкиром 3-4 сата, испере водом.
  5. Неке хранљиве компоненте могу се додати не само маскама, већ и самој смеши боје: природна уља, регенеративни лосиони и балзами, витамини (А, Б, Ф, Е).
  6. Одмах након излагања хемикалији и шампонирања (можете користити специјални шампон који враћа кисело-базну равнотежу), третирајте косу специјалним балзамом за фиксирање и више не перете косу неколико дана (можете испрати биљним биљкама).

  Употреба маски са уљем и киселинама (лимун) након бојења може допринети бледењу боје.

  Чак и неколико дана касније. Боје се растварају у уљу и киселини и испиру. За обојену косу боље је користити друге врсте регенеративних маски или специјалних балзама.

  Велику вредност за очување боје игра здрава структура косе. Ваге на површини треба увек да буду затворене. Зато излагање коси високе температуре треба бити ограничено посебно у комбинацији воде и вјетра (сушило за косу, коврчало, превише топла вода, сунце).

  Боје за косу истезање боја - видео

  Врсте и карактеристике истезања боја косе. Популарни видео преглед:

  Видео туторијали о томе како растегнути боју на коси

  Глатке боје за истезање. Видео радионица:

  Изненађујуће, жена која жели видјети лагану нијансу на својим коврчама, не може се сакрити док је природна боја. Освјетљавањем сунчевих бљескова на праменовима са тамнијом базом, овом контрастом можете додати више контраста и свјетлине слици.

  Ревиевс

  Погледајте видео: Our Miss Brooks: Head of the Board Faculty Cheer Leader Taking the Rap for Mr. Boynton (Септембар 2022).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send