РЕЦЕПТИ ЗДРАВЉА

Узроци зубне боли у психосоматици. Како се ослободити безопасне зубобоље

Pin
Send
Share
Send


Мало одраслих је имало такву неугодност као зубобоља. Последњих година научници широм света покушавају да објасне многе болести људског тела не само физичким узроцима, већ и психолошким.

Када зуби боли, психосоматика узрока и метода уклањања зубобоље може бити различита. Детаљи о овоме у овом чланку.

Један од праваца да се идентификују и објасне узроци многих болести је психосоматика. Када особа боли од зуба, психосоматика то објашњава као проблеме са пацијентом који увиђа нове идеје. и заштитне функције тела.

Психолошки узроци болесних зуба

 • Зуби боли - узрокује психосоматику
 • 3 Који су разлози за његово објашњење?
 • 4. Комуникација зуба и унутрашњег света човека
 • 5 Однос бола и карактера
 • 6 Како се ријешити психосоматског бола
 • Многе болести зуба код сасвим здравих младих људи, као што је њихово посртање и испадање, често су узроковане психосоматским разлозима.

  Њихову студију водио је француски стоматолог М. Цаффен, који је закључио да обрасци овог проблема и узроци који могу узроковати зубобољу.

  Неискуство и недостатак самопоуздања због младости

  Важан период, када особа мора одредити своју будућу судбину и професију, научи исправне међуљудске односе, одржавајући здрав начин живота.

  Међутим, многи млади људи нису увијек пресудни и не могу с пуном одговорношћу изјавити своје животне позиције, а још мање их се држати.

  Они крију своја осећања, не могу да нађу позитивне начине њиховог развоја, увелико се бојећи грешке.

  Тако нестабилно понашање и може изазвати бол у зубима, који се налазе на десној страни вилице.

  Лоше разумевање са вољеним особама

  Појављује се не само у адолесценцији, већ иу одраслим особама. О томе свједочи бол у зубима у доњем делу вилице са леве стране.

  Психосоматика таквог зубобоља саветује да се нађе излаз из тако непријатне ситуације и да се успоставе контакти са њиховим рођацима.

  Немогућност особе да отвори своје креативне способности

  У овом случају зуби почињу да боли на левој страни изнад. Особа треба да размисли о чињеници да себи не допушта да се отвори због страха да не буде погрешно схваћен.

  Занимљиво Када човека сметају зуби мудрости, то може значити његову непажњу према главним компонентама његовог живота када „лети испод облака“.

  Зуби боли - изазива психосоматику

  Према закључцима психолога, десна половина људског тела је одраз односа особе са оцем. Зато проблеми са зубима на десној страни - одраз сукоба у односу са оцем, недовољна толеранција према њему.

  Најкорисније информације о: Како брзо заспати за 1 минут. РЕМ правила спавања

  Међутим, лева страна је одговорна за однос са мајком. Када боли зуби на левој страни, психосоматика саветује да покуша да побољша односе са мамом.

  Горњи предњи сјекутићи су мјесто одговорно за питање које позиције особа одлучује узети у односу на родитеље, а ниже означавају мјесто родитеља у животу особе.

  Ако пацијент почне да трља емајл по зубима и да их истроши, онда, према изјавама психосоматике, он дозвољава својим рођацима да користе њихове слабости.

  Тако, разни стоматолошки проблеми указују на потребу да се ојачају њихове активности како би се у потпуности испуниле њихове жеље. Особа треба да научи да исправно и објективно просуђује било које животне ситуације, као и да допусти другим људима да му пруже приступачну помоћ из нужде.

  Важно је! За оптимално испуњење својих жеља, особа треба да тежи том циљу, а не да "изоштри зуб" на своје лоше људе. Главно правило је да се успостави контакт са његовом личном снагом, која ће особу заштитити.

  Ако пацијент почне да трља емајл по зубима и да их истроши, онда, према изјавама психосоматике, он дозвољава својим рођацима да користе њихове слабости. Такви људи се могу наљутити и критиковати друге само у себи, а да не вријеђају увреде.

  Они желе да промене друге, и треба да се промене. Психолози саветују такве људе да снажније воле своје вољене како би их спречили да користе себе.

  Које разлоге објашњава

  О метафизичким узроцима стоматолошких болести, психолози Б. Багински и С. Схалил говоре у књизи о универзалној виталној енергији. Сви људски проблеми у усној зони су доказ њихове неспособности да узму свеже утиске. и модерне идеје.

  Таква особа се држи застарјелих погледа и конзервативних правила понашања.

  Уместо радосних поздрава свега новог у животу који треба да види са радошћу и спремношћу, он доживљава проблеме. Када су његова уста способна да узму нову позитивну храну, онда ће проблем наћи своје решење.

  Често пародонтоза сигнализира чир на желуцу или 12 чира на дванаестопалачном цреву

  Зуби се дају човеку да "загризе", тј. испунити циљеве са високом енергијом, превазилажење тешкоћа, "показати зубе" свим невољама и непријатељима. Болесни зуби су знак недовољне продорне моћи, неопходне агресије.

  Човек често потискује таква осећања због страха од губитка љубави и поштовања других људи, а онда и зуба.

  Зато психосоматика савјетује пацијенту да у таквој ситуацији задржи "своје лице", не обраћајући много пажње другима, а не да се обуздава, напротив, показати своју агресивност како би је усмјерили да испуни своје жеље и неопходне циљеве. Боље је бити искрен према себи.

  Комуникацијски зуби и унутрашњи свијет човјека

  Зуби могу да реагују на унутрашње проблеме у људском телу. Стога су, анализирајући њихово стање и здравствене проблеме одређене особе, научници закључили да постоји директна веза између болесног зуба и болести унутрашњих органа.

  Доњи очњаци су одговорни за болести јетре, мале зубе - о болестима панкреаса, предњи секутићи - о болестима зглобова доњих екстремитета. Пародонтна болест сигнализира чир на желуцу или чир на дванаеснику, који такође изазива појаву наслага камења на зубима.

  Према запажањима лекара и научника, постоји зубобоља, у којој не може бити каријеса, а узрок јој је повећање притиска, почетак хипертензивне кризе и срчаних проблема.

  Комуникација зуба и унутрашњих органа:

  • 1 и 2 предња зуба (секутићи) - показати стање мокраћног система, бубрега, ушију;
  • 3 - одговорни су за јетру и жучну кесицу;
  • 4 и 5 - пружају информације о стању плућа и дебелог црева;
  • 6 и 7 - одражавају стање желуца и суседних органа;
  • 8 (умњак) - Причај о срцу и танком цреву.

  Однос бола и карактера

  Према психолозима ту је и веза између природе особе и његових болести. Тако доктор О.Г. Торсунов у књизи, говори о овим проблемима, оправдава метафизичке узроке зубобоље и различите карактерне особине.

  Коштани систем људског тела и зуби повезани су са особинама као што су вера и снага воље особе, његово поверење у чистоћу својих жеља и мисли, у складу са његовим делима и речима.

  Научите како да побољшате здравље: Који витамини су најбољи за одрасле особе за имунитет

  То је вера која утиче на повећање одбрамбених снага и јачање скелетног система, помаже да се нађе радост у раду, додаје ентузијазам за постизање циљева и, наравно, утиче на снагу костију и зуба.

  Однос између вере и стоматолошких болести:

  • недостатак вјере и неповјерења људи доприносе смањењу људских имунолошких сила, штетно утјечући на кости и зубне системе;
  • потпуни недостатак вере потискује одбрану тела, изазива упалне и инфективне процесе у овим системима.

  Од велике важности је тврдоћа карактера, која повећава отпорност и пластичност костију и зуба:

  • слабост у природи особе је узрок омекшавања костију и зубних система;
  • већа ригидност - повећава њихову крхкост.

  Са прљавим (гадним) карактером, како каже психосоматика, ризик од упале је већи, зуби боли, падају или чак испадају.

  Чистоћа особе помаже да се смањи могућност запаљења:

  • необични људи су обично у стању да утичу на појаву упале у свом коштаном систему;
  • превише скрупулозне - имају високу осетљивост у зубном и коштаном систему.

  Међутим, чистоћа је унутрашња (односи се на акције) и само спољашњи (односи се на тело), ​​и оба од њих зависе од чистоће мисли и разума. У чистом уму се јављају само узвишене и чисте мисли.

  Са прљавим (гадним) умом, како каже психосоматика, ризик од упале је већи, зуби боли, падају или чак испадају.

  За вашу информацију! Када особа изгуби зуб, то је знак његових погрешних поступака, окрутности и агресије.

  Како се ослободити психосоматског бола

  Да бисте превазишли и уклонили бол узрокован психолошким узроцима, требали бисте размислити о томе како пацијент доживљава вањске информације. Можда не прихвата све ново (идеје и утиске), чини се да су "заглављени" у зубима и да су извор бола.

  Од великог значаја је способност и самопоуздање особе да се заштити од непријатних људи: неодлучност у овом питању не утиче само на немогућност одбијања њихових непријатеља у животу, већ на нивоу емоција, жеља да се "угризе" починиоца може изазвати зубобољу.

  Када особа има болне зубе, наука о психосоматици саветује да тражи психолошке разлоге за то.. Неопходно је не допустити узбуђења и страхове у срцу, а не контактирати људе који покушавају изазвати негативне емоције.

  Препоручује се:

  • ради добротворни радкоји ће вам помоћи да дођете до ваше сопствене хармоније, да покажете љубазност према другим људима;
  • јога и медитација помоћи да се ослободимо негативних проблема и посветимо само данашњим пословима;
  • научите да анализирате своје мислипронаћи позитивно рјешење у тешким ситуацијама на послу иу породици;
  • пронаћи лоше особине карактера, ставите их заједно, а затим адресирајте узроке који су допринијели овим негативним особинама.

  Психосоматика у ситуацији у којој зуби боли, наизглед неразумно, може објаснити такве разлоге како би особу научила самоанализи и контроли његових негативних мисли и испољавању многих позитивних особина његовог карактера.

  Различити психосоматски узроци могу довести до зубобоље и болести. Детаљи о томе у видеозапису:

  Табела болести и узрока психосоматике: т

  Погледајте видео: Michael Dalcoe The CEO How to Make Money with Karatbars Michael Dalcoe The CEO (Децембар 2023).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send