БЕАУТИ СЕЦРЕТС

Мотивација за губљење тежине за сваки дан. Како да се мотивишете

Pin
Send
Share
Send


Сваки савет о томе како ефикасно изгубити тежину почива на две компоненте: здрава исхрана и вежбање. То су елементарне методе обликовања тела и промоције здравља.

Нико не може промијенити особу ако се не жели мијењати.

Међутим Прелазак на здрав начин живота заправо се показао као веома тежак. Врло је тешко одустати од навика и прописаног дана. Зато вам је потребна мотивација за губљење тежине за сваки дан.

Пријем мотивације у почетној фази

 • 2 Постављање реалних циљева
 • 3. Блогирајте своје вежбе
 • 4. Планирајте систем кажњавања и награда.
 • 5 Старе фотографије и омиљена одећа - на истакнута места
 • Реците свима о својим плановима.
 • 7. Размислите и дјелујте позитивно
 • Мотивација за режим исхране и вежбања
 • 9 Правилан темпо - кључ губитка тежине
 • Вежбе треба да буду забавне.
 • 11 Добра опрема и спортска одјећа за обуку.
 • 12 "Да!" - омиљена храна, али у разумним границама
 • 13 Позитиван став према исхрани.
 • 14 Мотивација за губљење тежине за сваки дан: сачувајте резултат
  • 14.1 Недељни фото извештаји са постигнутим резултатима
  • 14.2 Успостављање нових здравих навика
  • 14.3 Не одустајте
  • 14.4 Водити евиденцију постигнућа
  • 14.5 Поздравите се великим стварима
 • 15 Мотивација за губљење тежине у сликама
 • Прво морате одредити праве узроке жеље да изгубите тежину.Од разлога су циљеви: који је крајњи резултат који желим да смислим?

  Једноставна "женска" жеља да се тело припреми за плажу је често недовољан подстицај за сваки дан. Потребно је потражити заиста важне разлоге за дијету и вјежбање.

  Можда ћете морати признати себи у непријатним околностима и чињеницама. Али то ће само користити и ојачати жељу за радом на себи.

  Правилна мотивација за мршављење, по правилу, су следећи разлози.

  Промените себе и свој живот

  Ово је веома моћан подстицај и не односи се само на изглед.

  Незадовољство сопственим животом, чести стрес, депресија могу се третирати не само психолошким разговором, већ и спортом.

  Будите паметни)))

  Промена света и живота почиње са особомстога, вреди прегледати вашу исхрану и физичко стање и почети да се мења на боље.

  Промоција здравља

  Дијета и спорт су потребни не само за плажу, већ и за превенцију разних болести повезаних са кардиоваскуларним системом и мускулоскелетним системом.

  Ако се уоче проблеми са варењем, недостатак даха, прекомерни рад, поспаност, честа раздражљивост, вреди размислити о промени начина живота.

  Само-афирмација у његовом изгледу

  Све жене су различитих статуса, али стандарди лепоте диктирају своја правила и чине их искуством комплекса.

  Несигурност у њиховом изгледу и ограничењу може се користити у корист и учините ваше тело привлачним и лепим. Наравно, нема граница савршенства, али сасвим је могуће променити недостатке (ослободити се трбуха, стегнути дупе, ојачати мишиће ногу).

  Култивирање моћи воље

  Понекад је за амбициозне жене довољан једноставан позив. "а ти можеш?" Рад на себи ојачава добру вољу, а крајњи резултат је понос у себи: успио сам, могао сам, јесам.

  Страх од фрустрације у својим способностима буди узбуђење које ће бити одличан подстицај.

  Важно је запамтити! Губитак тежине је дуг процес који захтева посвећеност и много рада на себи. Не бисте требали очекивати да ће једна емоционална одлука ("Ја ћу изгубити тежину, свакако") трансформирати фигуру у магију за мјесец или чак 2 тједна.

  Без обзира на разлоге не можете изгубити повјерење у своје способности, морате вјеровати у себе до краја.

  Ако жена оде на дијету, вјежба, али не разумије зашто јој је потребна, а није сигурна да ће трајати тједан дана, онда није тешко погодити какав резултат она очекује. Зато циљеви морају бити амбициозни.

  Не само кратак циљ "требате изгубити неколико килограма" или "Желим ући у одјећу пар мањих за мјесец дана", и жељу да постанем бољи, љепши, привлачнији и, коначно, сретнији.

  Прочитајте популарни сајт о теми: Алфа липоична киселина: својства, индикације за употребу.

  Постављање реалних циљева

  Мотивација за губљење тежине за сваки дан неће "радити" без реалних циљева. Морате бити реални и поставити реалне циљеве.

  Треба да запамтите то оштар прелазак на нови режим је стрес за телостога је потребно постепено прилагођавати и слушати своје тијело.

  Поставка „изгуби 10 кг за 2 недеље“ је хир који је веома тешко задовољити, нарочито ако жена за мршављење не осјећа љубав према спорту и није спремна за промјену. Након 2 недеље, резултат ће бити једва приметан, ако уопште и остаци мотивације ће потпуно нестати.

  Ако вам је потребан мотив за губљење килограма за сваки дан - поставите се унапред, припремите све што вам је потребно за даље побољшање ваше фигуре.

  Не треба журити, морате поставити циљеве у складу са својом снагом. Ако смањите потрошњу од 500 калорија на дан, онда је лако испустити килограм за недељу дана, тако да за почетак, да бисте тестирали своју снагу воље, довољно је поставити циљ од 1 кг недељно.

  Запишите своје вјежбе

  Све напомене о томе како радити на себи су једноставно потребне., да бисте визуелно видели резултате и подесили програм.

  За израчунавање калорија и броја вежби (приступа) препоручује се да имате засебну бележницу или дневник, као и блог на интернету. Виртуалне снимке могу видјети пријатељи и дјевојке, а то ће постати нови потицај да се похвалите вашим постигнућима и побољшате.

  Наравно не можете писати о "неугодним" ситуацијамана пример, о чињеници да је друга вежба за недељу већ била пропуштена или да су се јуче јеле додатне калорије. Међутим, само искреност пред вама може се позитивно одразити на резултате.

  Размислите кроз систем кажњавања и награда

  Систем кажњавања и охрабрења омогућава вам да задржите лењост под контроломи читав процес губитка тежине претвара се у неку врсту игре. Најважније је успоставити ефикасне подстицаје и казне.

  Како можете да промовишете себе (неколико примера):

  • куповину пријатних личних предмета, као што је накит;
  • козметички салон (масажа, маникир, корекција обрва);
  • одлазак у кино (без кокица!) или на друго пријатно мјесто (куглање, дупинариј, музеј);
  • монетизација - за сваки "прави" дан уложити нешто новца у банку прасе, и угодно је потрошити акумулирани тједни износ;
  • занимљив викенд трошак - напуштање села, посета, природа или у другој земљи.

  Примери како да "кажњавате" себе:

  • одбијање куповине и забаве за месец дана (или више);
  • свакодневно чишћење;
  • свакодневни туш;
  • додатне тренинге уместо времена за одмор;
  • донација дела његове плате (колегама, мужу, пријатељима).

  Обрати пажњу! Мотивација за мршављење може бити и промоција у облику омиљених посластица. Међутим, ово није најбољи подстицај за сваки дан, и може се ефикасно користити само једном у 1-2 недеље. Главна ствар са овим - да контролише могућност неуспеха.

  Старе фотографије и омиљена одећа - на истакнута места

  За многе жене, старе фотографије са њиховом сликом у најбољој и најљепшој одјећи 1-2 величине мање ће постати добра мотивација.

  Старе фотографије ће показати да ништа није немогућеУосталом, једном је жена била мршава и напета на њима, а њена омиљена одјећа још једном би подсјетила да још увијек можете покушати ући у њу. Треба се само озбиљно бринути о себи.

  Ако нема фотографија или одеће, можете купити нову омиљену ставку, на примјер, нове хлаче или уску хаљину, али свакако будите мање величине. Одјећа ће истовремено бити и потицај и награда за рад.

  Реците свима о својим плановима.

  Губљење тежине је заиста тешко и физички и емоционално потребна је подршка вољенима.

  Треба да кажете својим пријатељима и родбини о својој одлуци да се промените. Сигурно. они ће подржати такву жељу и бити ће заинтересовани за текуће послове. Поред тога, моћи ће да прате дијету и још једном наговестили неприхватљивост крафница и соде у исхрани.

  Било би сјајно да се придруже и пријатељи и породица. Губљење тежине је много пријатније него усамљено.

  Размишљајте и делајте позитивно

  Мотивацију за губљење тежине за сваки дан треба пратити "исправна", позитивна размишљања о њиховим акцијама и њихова нова фигура.

  Пре почетка програма за мршављење, треба да се смири и прилагоди позитивном резултату. Мисли у правцу "Ја сам дебео, нећу изгубити тежину" никада неће моћи да се трансформишу. Почните да се мењате општим ставом.

  Стрес није најбољи помагач у било чему. Зато прво морате смирити живце и погледати се у огледало без панике и суза, адекватно процијенити "поље дјеловања" и добро се подешавати.

  Позитиван став помаже да вјерујете у своју снагу и довршите посао, упркос томе колико времена је потребно. Ако је тешко замислити да је све добро и да ће све испасти, вреди радити медитацију, барем неколико минута дневно, проналазећи у себи позитивне и атрактивне стране.

  Када нестане погрдни став према себи, неопходно је наставити са спровођењем планова.

  Прочитајте популаран чланак о наслову: Ефективни губитак тежине од стране Пиерре Диукана: Дијета за почетнике, изборни узорак, листа производа.

  Мотивација за режим исхране и вежбања

  Дијета и вјежбање треба стимулирати сваки дан.у супротном постоји ризик да не траје недељу дана у новом режиму. На основу система новчаних казни и награда, препоручује се да се направи табела сажетака из које можете видети “исплату” за продуктивни дан у бодовима.

  Свака изведена акција има своју "цијену". Усклађеност са свим тачкама дневног плана (смањење дневних калорија, повећање броја приступа, превазилажење додатних 2 км итд.) Ће имати највећу "награду", на пример, 10 бодова.

  Сходно томе, да бисте добили промоцију за недељу дана рада на себи, потребно је да постигнете најмање 70 поена, у супротном следи казна.

  Пример је мотивациона табела за недељу дана. (условни однос "дијета / тренинг"):

  1. Понедељак - 500 калорија на 1 км, 2 прилаза на 100 кала - 1 бод, 1 км - 1 бод, 1 прилаз - 2 бода;
  2. Уторак - 500 калорија на 1 км, 2 прилаза на 100 кала - 1 бод, 1 км - 1 бод, 1 прилаз - 2 бода;
  3. Среда - 500 калорија на 1 км, 2 прилаза на 100 кала - 1 бод, 1 км - 1 бод, 1 прилаз - 2 бода;
  4. Четвртак - 500 калорија на 1 км, 2 прилаза на 100 кала - 1 бод, 1 км - 1 бод, 1 прилаз - 2 бода;
  5. Петак - 500 калорија на 2 км, 3 прилаза на 100 кала - 1 бод, 1 км - 1 бод, 1 прилаз - 2 бода;
  6. Субота - 500 калорија на 2 км, 3 прилаза на 100 кала - 1 бод, 1 км - 1 бод, 1 прилаз - 2 бода;
  7. Недеља - 500 кала за 2 км, 3 прилаза за 100 кала - 1 бод, 1 км - 1 бод, 1 прилаз - 2 бода.

  Можете креирати властити систем бодовања.на пример, за сваки додатни приступ +2 поена. Ово ће стимулисати не само наставак обуке, већ и повећање оптерећења. Такође, поређење укупног броја поена за сваку недељу јасно показује стварни рад на себи.

  Прави темпо - кључ губитка тежине

  Да бисте успешно стимулисали мршављење морате узети жељени темпо. Неопходно је слушати своје тијело и дати му довољно оптерећења, не штедећи, али не преоптерећујући. Ово се односи и на исхрану и обуку.

  Оштар прелазак на нови начин живота може имати негативан утицај на здравље., као нова дијета, неочекивано велика физичка оптерећења су стресна за тијело.

  Трчање од понедељка до 10 км није најбоља опција. Чак и ако је могуће превазићи такву дистанцу без припреме, онда следећег јутра, највероватније, једноставно не желите да устанете.

  Вриједи провести седмицу покушавајући своје тијело и пронаћи темпо који требате за себе, постепено повећавајући оптерећење (за 10% сваке седмице). Ако је тело необично за спорт, потребно је продужити време утовара.

  На примјер, 2 тједна за извођење истих вјежби исти број пута. Када тело осећа да то није довољно, можете повећати оптерећење.

  Вежбе треба да буду забавне.

  У ствари, већина људи се бави спортом из забаве. Тренинг промовише добро расположење, због ослобађања адреналина и допамина. Али да бисте почели да вежбате, морате да волите спорт и желите да вежбате.

  За ово довољно за неколико вјежби дневно. Чак и једноставна вежба са неколико вежби за јачину даје задужење за ведрину и добро расположење за тај дан.

  Главна ствар коју треба запамтити је да је мотивација за губљење тежине позитиван подсетник за сваки дан о промени вашег живота на боље.

  Зато не би требало да буде спорт који се доживљава као нека врста казне. Здрав начин живота треба да постане добар пријатељ, а резултат вас неће задржати.

  Добра опрема и спортска одјећа за обуку

  Прекрасна опрема и пријатна спортска одјећа помоћи ће у спорту, јер ће нове и лијепе ствари свакако хтјети пробати.

  Нове удобне тенисице, лепе слушалице, педометар и монитор откуцаја срца, модерне спортске гаћице уљепшат ће вријеме тренинга и постати помоћници у мијењању себе и живота.

  "Да!" - омиљена храна, али у разумним границама

  Дијета не укључује прелазак само на поврће без икакве масти. Протеини, угљени хидрати, витамини и масти морају се уносити сваког дана. Дијета пружа ограничење, али не и потпуну забрану.

  То треба запамтити не можете нагло престати јести или напустити све уобичајене производе у једном дану. Прво, може озбиљно да утиче на здравље. Друго, потпуна забрана ће на крају завршити сломом и губитком мотивације.

  Ако је тешко сами изабрати дијету, требало би да потражите помоћ од специјалисте, на пример, вашег тренера и консултујте се са њим детаљно о ​​уносу хране, узимајући у обзир вашу дневну исхрану и вежбање.

  Наравно, ако ваша омиљена храна укључује чипс и слаткише са великим бројем калорија, онда се мора напустити. Међутим Једноставно бројање калорија ставиће све на своје место. Шта је пријатније јести у једном дану: пун оброк са дезертом или чипсом?

  Позитиван став према исхрани

  Дијета може отворити више могућности и укуса. Има много здраве и заиста укусне хране на свету. Довољно је пронаћи занимљиве и прикладне рецепте и почети кухати и покушавати (узимајући у обзир калорије). Дијета би требала бити забавна и задовољити све тјелесне потребе., укључујући арому.

  Неопходно је променити став према исхрани. Неопходно је да престанете да изговарате фразу "ја то не могу" и "на дијети сам". Ове фразе ограничавају и чине да се осећате као инфериорна особа.

  Довољно је рећи: "Не једем ово, једем још један оброк." Ова једноставна фраза отвара многе могућности да испробате нешто ново, али не ограничава избор јела.

  Мотивација за губљење тежине за сваки дан: сачувајте резултат

  Тако да мотивација не нестаје, треба консолидовати, документовати резултате.

  Постоји много начина да се подсетите на тежак пут.

  Недељни фото извештаји са постигнутим резултатима

  Фотографије су веома корисне за визуелно поређење "пре" и "после".

  Фотографисање је неопходно у истом положају сваке седмице након вежбања и исхране.. Додатни подстицај могу бити натписи фотографија са параметрима тежине и струка и кукова.

  Фотографије се препоручују за постављање на блогу или у друштвеним мрежама.да бисте добили одобрење и подршку својих пријатеља. Ово ће такође помоћи у мотивацији да се настави даље и да се не задржавамо на добијеним резултатима.

  Једе нове здраве навике

  Да бисте започели “рад” здравог начина живота, потребно је да то учините својом навиком, да се главом окренете теми здравља и стекнете нова знања. Експерименти са дијетама ће помоћи, на пример, да пробате вегетаријанство или нови производ у својој исхрани.

  Такође рутина тренинга ће помоћи разводњавање нових вежби или нови спортски хобији. На пример, поред посете хали да се пријавите за спортски плес.

  Временом се испоставља да су спорт и здрава исхрана постали саставни дио живота и да се не желе вратити на преједање и лијеност.

  Не одустај

  Превазилажење лијености је већ мали резултат.дакле, сама жеља да се ангажује, промени и настави у истом духу може се сматрати малом победом.

  Пут промјене је дуг и тежак, а моменти регресије ће доћи нужно, догађа се свима. Главна ствар - немојте стати тамо, не одустајте и наставите истим темпом. Чак и ако је потребно неколико мјесеци, пола године, годину за промјену облика, резултат ће бити очигледан.

  Пажња! У тренуцима немоћи и мисли да ништа не ради, треба да се подсетите на претходне резултате и жељене циљеве. Помаже да се превазиђу све сумње, да се подигне и настави да се побољшава.

  Водите дневник достигнућа

  Все свои даже незначительные на первый взгляд достижения необходимо записывать в блокнот или в блог.

  Это могут быть как параметры изменившейся фигуры, так и новые вершины. Например, если сегодня удалось пробежать 2 км за 13 минут вместо привычных 15, то это стоит записать.

  Или отличным поводом для заметки станет сокращение еженедельного рациона ещё на 100 кал (при условии, если это написано не со слезами на глазах).

  Распрощаться с вещами большого размера

  Самой сильной мотивацией продолжать начатое станет расставание со старым гардеробом.

  Старую одежду можно пожертвовать благотворительности, отдать в секонд-хенд или просто выкинуть. В любом случае она больше не нужна, и её отсутствие даст возможность обновлению гардероба.

  Мотивация для похудения в картинках

  Главный стимул - внутреннее желание. Можно обвесить комнату своими привлекательными фотографиями и одеждой небольшого размера, закупить красивый спортивный инвентарь, создать блог, но толку будет ноль.

  Ни одна мотивация не сработает без искреннего желания заниматься собой и получать от этого не только результаты, но и удовольствие.

  Этот видеоролик покажет, что такое мотивация для похудения на каждый день.

  Из данного видео вы почерпнете для себя советы касательно мотивации для похудения.

  Погледајте видео: Kako skinuti masti sa stomaka I Intervalni post (Децембар 2023).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send