ПОРОДИЦА И КУЋА

У којој недељи трудноће почиње да расте стомак. Како трбух расте

Pin
Send
Share
Send


Током трудноће, свака жена у телу се мења, заједничка за све и појединачно свакој жени.

Ове промене укључују хормонске промене у телу, нестабилност психе и расположење, промене у раду унутрашњих органа и промене у метаболичким процесима.

Очигледан симптом трудноће је повећање величине абдомена. У процесу ношења фетуса, трбух расте постепено, уз константно убрзање.

Како трбух расте током трудноће

 • 11 Како трбух почиње расти током трудноће: фотографија
 • За све девојке, стомак се повећава на различите начине, и зато се у овом случају не треба ослањати на искуство пријатеља и познаника.

  Динамика повећања волумена може рећи лекару о многим особинама женског тијела, јер је тај процес одговоран Најважнији репродуктивни орган женског тела је материца. Повећање овог органа је првенствено повезано са развојем ембриона.

  У класичном току трудноће, лепорус би требао значајно премашити своју масу прије трудноће (отприлике 10 пута), повећати величину, развити густу циркулацију и појавити се плодна вода.

  Кроз крв до ембрија улази кисеоникако је стомак мали, тада фетус нема кисеоник, почиње хипоксија (кисиково гладовање), ово стање је опасно за ембрион.

  Ако тенденција повећања абдомена не спада у границе нормалних показатеља, то може указивати на абнормалне количине амнионских вода и понекад чак и на ванматеричну трудноћу.

  Таква трудноћа као ектопична је веома опасна за живот жене. Таква трудноћа, по правилу, не доводи до формирања фетуса.

  Са овом трудноћом, фетус почиње да се развија ван материце.често у јајоводима. Разлог може бити то што јаје не излази из епрувете и није везано за постељицу.

  Важан показатељ ванматеричне трудноће је да се у овом случају величина абдомена жене повећава, што не одговара нормалним показатељима. Зато у присуству ектопичне трудноће, по правилу, абортус.

  Колико брзо трбух расте током трудноће?

  Сви представници поштеног пола су веома индивидуални, али постоје прилично поуздани статистички подаци визуелно приметно повећање волумена јавља се на 4-5 месеци трудноће.

  Дакле, у периоду од 12 недеља плод има дужину од 5-6 цм са масом од само око 30 г., А на период од 16 недеља плод достигне величину приближно једнаку 12 цм, а тежина може досећи 100 г.

  Такође, ако се ултразвук спроводи краткорочно, постоји могућност да се примети да ће фетус заузети скоро целу унутрашњу шупљину материце, а амнионске воде ће практично бити одсутне. Касније ће феталне воде заузети знатан простор.

  Која седмица трудноће почиње да расте, танке девојке

  Повећање величине абдомена код витких жена може се видети у периоду од 16 недеља. Током овог периода, плод има масу приближно једнаку 100 г.

  Танке девојке имају кратак временски период видљив у стомаку.То је због чињенице да је снага масних наслага мала. Због тога раст абдомена постаје видљив.

  Које недеље трудноће расту стомаци пуних девојака?

  Плодоносне пуне девојке постају видљиве много касније. Трудноћа се може сакрити до 25 недеља., и ово је прилично солидно време.

  Овај феномен се може објаснити чињеницом да је дебљина масног ткива велика, и да је способна да скрива ситуацију дуго времена.

  Када трбух почне да расте током трудноће

  Процес повећања абдомена зависи од:

  • генетска предиспозиција;
  • телесна маса;
  • ембриа превиа унутар материце;
  • положај материце у телу;
  • карактеристике варења.

  Тако, на пример, ако се фетус стави у материцу у непосредној близини кичме, онда желудац може постати видљив мало касније. То треба узети у обзир многи у процесу трудноће имају повећану формацију гаса.

  Запамтите да тачан датум недеље трудноће почиње да расте, што је немогуће утврдити.

  Прочитајте популарни чланак о сајту: Популарне пилуле за контролу рађања: листа, име, цена, прегледи

  Када трбух почне да расте током прве трудноће

  Често у трудноћи први пут, трбух расте споро. Раст постаје видљив за 14-16 недеља. Овај феномен зависи од чињенице да су током прве трудноће мишићи штампе јаки и еластични, способни су да сакрију фетус довољно дуго.

  Такође код примипарних жена, абдомен има карактеристичан овални облик. Испод трбуха груди је конвексније и указује на врх. Ово је такође последица еластичности мишића.

  Да бисте се уверили у недељу трудноће, ваш стомак почиње да расте - водите дневник и редовно посетите лекара.

  Када трбух почне да расте током друге трудноће

  Са поновљеном трудноћом, желудац се јавља много раније.него током трудноће по први пут. То се често може објаснити чињеницом да су мишићи ослабљени, мање еластични него прије рођења.

  Такође, код поновљене трудноће, абдомен добија опуштени облик. Значајно се разликује од абдомена прворођене жене. Такав стомак је на једном длану испод груди и један длан изнад пубиса.

  Тако облик и положај одређени су ослабљеним мишићима трбушне шупљине, стањем материце и неки други фактори.

  Такође, ако се друга трудноћа појави у кратком временском периоду након претходне, тада се мишићи трбушне шупљине не могу потпуно опоравити и желудац ће изгледати благо повијен.

  Када трбух почиње расти током трудноће са близанцима

  Ако је жена трудна са близанцима, онда она ситуација се може уочити већ у 4. седмици плодног узгоја. Али тако брзо повећање у абдомену може потврдити и полихидрамнион, велики плод или хорионски епител.

  Цхорионепитхелиома је неоплазма која се развија из плацентног ткива.То је формација која се састоји од малих мјехурића.

  Раст абдомена током трудноће по месецу

  Раст абдомена одвија се постепено. Најважнији утицај на овај процес је раст материце.

  Пре трудноће, материца нерођене жене у својој маси није већа од 100 г, а до краја трудноће може достићи 1000 г.

  Паралелно са порастом периода, повећава се и количина феталне воде. У раном периоду плода заузима скоро читаву материцу, количина феталне воде је веома мала.

  Величина материце одговара величини пилећег јајета у првом месецу трудноће., читав простор заузима јаје зачећа, амнионска течност је практично одсутна. Трудноћа у тако кратком времену је визуелно непримјетна.

  Јаја воћа има величину од 22 мм за 2-2,5 месеца. И материца достиже величину гуског јајета, количина амнионске течности постаје 30 мл. Неке трудне жене у овом тренутку могу примијетити повећање волумена.

  До три месеца дужина фетуса може бити до 7 цм. Тежина може бити до 25 г. Величина материце је приближно једнака величини главе новорођенчета, а запремина феталне воде постаје једнака 0,1 литра. Дно материце може да се осети кроз абдоминални зид током тог периода, подиже се до ивице пубичне симфизе.

  Сасвим сигурно сазнате која недеља трудноће почиње да расте, али је немогуће. Могуће га је само приближно израчунати појединачно за вас.

  До четири месеца дужина фетуса може бити до 12 цм., тежина - 100 г. Дно материце ће порасти, сада ће бити лоцирано на једнакој удаљености од пупка и стидне висине. Количина феталних вода ће се повећати на 0,4 литара. Желудац у овом периоду трудноће је сасвим видљив.

  До пет месеци плод може да достигне 26 цми до 0,3 кг. Ембрион је већ развио гениталије, и могуће је поуздано одредити пол нерођеног дјетета. Дно материце наставља да расте, сада ће његов ниво бити приближно изнад пупка са 2 прста.

  До шест месеци дужина фетуса може досећи 30 цм са масом од 680 г. Дно материце се подиже до нивоа пупка. Женски трбух је већ прилично видљив, јер маса фетуса досеже прилично велику оцјену. Такође струк се повећава за око 20 цм.

  У 28-30 недеља (7 месеци) материца се уздиже за 3 прста изнад пупка, тежина фетуса може бити 1,2 кг са одговарајућом дужином од 35 цм.

  До тридесет две недеље, дно материце ће бити лоцирано на једнакој удаљености између пупка и кипхоидног процеса (најкраћи и најужи део грудне кости). Дужина фетуса може бити 42 цм са одговарајућом тежином од 1,7 кг.

  У 37-38 недеља, желудац добија највећи волумен. Подиже се до обалних лукова и кипхоидног процеса на дну материце. Запремина феталне воде је 1-1,5 л и тада је максимална.

  У време четрдесет недеља, по правилу, доњи део материце се спушта и поставља између пупка и сабљастог процеса на истој удаљености. Током овог периода, количина феталних вода се нагло смањује.од око 1,5 литара до 0,8 литара. У случају да је жена поново дијете, волумен феталне воде може бити мањи од 0,8 л.

  Телесна тежина бебе која је рођена у тренутку рођења износи најмање 2,6 кг и не више од 5 кг, а дужина тела треба да буде од 48 до 54 цм.

  Будите опрезни! Потребно је пажљиво пратити процес раста абдомена и све сродне процесе, јер сувише мали или превелики стомак може указивати на различите патологије.

  Ако је стомак мањи од нормалног, то може указивати на феталну хипотрофију. Феномен у коме се ембрионални раст одлаже. Такође, спор тренд раста може указивати на низак ниво воде.

  Узроци ниске воде:

  • хипертензија;
  • прееклампсија;
  • болести излучног система ембриона;
  • инфламаторни процеси;
  • других фактора.

  Такође недоследност са параметрима може указивати на патологију материце. Ако је положај ембриона трансверзан, тада желудац може бити испод нормалне величине. Са таквом презентацијом ембриона, испорука на природан начин није могућа.

  Ако је стомак више од нормалног, онда то може указивати на полихидрамнионе. Уобичајена запремина феталне воде је приближно једнака 2000 мл, а запремина са појавом високе воде може досећи чак 12 литара. Ова патологија се најчешће може јавити због дијабетеса.

  Али велика величина може говорити о вишеструкој трудноћи, међутим, треба имати на уму да је таква трудноћа прилично опасна. Повећава ризик од свих врста компликација. Ако се развије велики фетус, абдомен може брзо да расте.

  Фактори који утичу на раст абдомена током трудноће

  Раст величине материце (материце)

  Величина репродуктивног органа се повећава током трудноће. Прије трудноће маса материце одговара не више од 100 г, а до краја трудноће се повећава на 1 кг. Унутрашња шупљина се може повећати до 500 пута.

  На почетку трудноће материца има облик крушке, а до три месеца се повећава до 3 пута и постаје све заокруженија.

  Већ је унутра у трећем тромесечју материца постаје овална. Током читавог периода плодности развија се густа мрежа крвних судова у материци и појачава се режим кисеоника.

  Процес раста ембриона

  Током читавог периода гестације, ембрион стално расте. Тежина тела и њена дужина се стално повећавају. Развија све системе, посебно циркулацију.

  Занимљива чињеница! Трудна жена не осјећа присутност фетуса у себи док не почне мијењати положај и гурати.

  Повећајте количину амнионске течности

  Током трудноће, количина феталне воде у плугу се стално повећава. Њихово присуство је изузетно важно за развој ембриона.

  Са аномалијама као што су висока и ниска вода, пажљиво пратите ток трудноће. То је неопходно да би се спречиле могуће развојне патологије.

  Тежина добитак

  Многе труднице добијају на тежини. А то утиче на величину абдомена. Што се више жена опоравља, већи ће бити стомак.

  Предлог - положај ембриона у материци (материца)

  Ако је гестацијско јаје причвршћено на предњи зид материце, абдомен ће бити већи у односу на положај гестацијског јајета, који је причвршћен ближе кичми.

  Наследни индикатори

  Наслеђе има велики утицај на процес ношења детета.

  Ако су рођакиње приметиле каснији изглед абдомена, онда ће највјероватније сама жена примијетити раст трбуха прекасно.

  Пхисикуе

  Раст, еластичност и снага мишића, телесна тежина имају значајан утицај на повећање абдомена.

  Јаки и еластични мишићи штампе могу дуго да скривају трудноћу.

  Како трбух почиње расти током трудноће: фотографија

  Раст абдомена је важан индикатор нормалног тока трудноће. Стога је важно пратити овај процес.

  Ако желудац расте пребрзо или, напротив, полако, онда је вредно проћи додатно испитивање да би се искључио развој патологије.

  Из овог видеа знаћете која седмица трудноће почиње да расте.

  Овај видео ће вам рећи корисне информације о промјенама у абдомену током трудноће.

  Погледајте видео: Trudnoca po nedeljama Schwangerschaft wochen (Децембар 2023).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send