Новости и трендови

Гуиннессова књига рекорда. Најдужа коса и њихови власници

Pin
Send
Share
Send


Може ли коса расти кроз живот

Као што популарна мудрост каже, "коса није зуб, расте назад." Заиста, људска коса расте током живота. У детињству, 13-14 мм месечно, код одраслих - 15 мм, а по старости, стопа раста пада на 8-10 мм месечно.

Обрати пажњу! У прољеће и љето, коса расте брже јер топлина и сунчева активност стимулирају фоликуле косе.

Ако узмете просјечан животни вијек, тада ће се показати једноставна аритметичка калкулација - коса може да расте 30 метара. Међутим, као што пракса показује, да расту чак и метар дуга коса није дата свима. У огромној већини људи, коса расте до 80-90 цм - а њихов раст у дужини престаје.

Постоје процеси који спречавају раст ражња који је у пуном праву, спада у Гинисову књигу рекорда за најдужу косу:

  • жаруља косе стари;
  • смањује се количина нутријената у коси;
  • коса луковица мигрира у горњи слој коже и ускоро испада.

Важно је знати! Старе длаке се трајно замењују новим, тако да можемо рећи да коса расте током читавог живота - једноставно замјењујући једни друге квантитативно. Али њихов раст у дужини ће прије или касније досећи своје границе.

Гуиннессова књига рекорда има најдужу косу и зато улази у њене листе, јер не може свако дати ражњу на неколико метара да расте, чак и уз добру вољу.

Гуиннессова књига светских рекорда

Назив жена с најдужом косом данас су подијељене са двије даме, кинеском женом и Американком. У потоњем, коса је оплетена у дредове, тако да апсолутна дужина косе у лабавом стању може бити и већа.

Гуиннессова књига рекорда - најдужа коса припадала је кинеском Ксие Куиппингу

Кинескиња КсиекуиппингАмерички Асху Мандела
Колико дуго је власница Гуиннессовог рекорда најдужа коса?

5.7 м

5,9 м. И један страх је дуг 16 м!

Колико година је расло42 године, никада нисам одсекао косу од 13 година30
Колико често перем косу2 пута месечно, потрошња шампона - 4-5 боца у исто време4 пута месечно, након сушења још 2 дана
Проблеми повезани са тако дугом косомТешкоће само у бризиВеома тежак. Осушите више од 10 кг, након прања - до 15 кг. Ово ствара велико оптерећење горње кичме, па лекари саветују Асхе да се ослободи рекордног пљувачка.

Гуиннессова књига светских рекорда

До 2001. године Хмонг Ху Са Тхео представник, који је живео на Тајланду, био је првак у дужини косе. Гуиннессова књига рекорда најдужа коса мушкарца у то време забележена на око 5 м 79 цм! Ху Са Тхео је био веома поносан на своју косу, радо је учествовао у ТВ емисијама, фотографисао са туристима иу интервјуу са новинарима, показујући његову невероватну косу.

И управо је то, по мишљењу његових племена, изазвао невоље. Према веровањима Хмонг људи, демонстрација косе као интимног дела тела привлачи болести. Тако је шампион изненада умро пре шеснаест година од можданог удара.

Међутим, његов рекорд је убрзо прекинут. Прво место на подијуму Гинисове књиге рекорда за најдужу косу мушкарца преузело је ТранВаи Хигх. Вијетнамци не косе косу више од 30 година.

ТранВаи Хаи, још увијек младић, примијетио је да се након фризуре почео чешће и дуље разбољети. Као адепт традиционалне медицине (а он је и сам био локални исцелитељ), ТранВаи Хаи је отишао на најједноставнији и најприхватљивији начин - престао је потпуно да сече косу. Тако је длака рекордера нарасла на 6 м 80 цм, што је и даље недостижно.

Међутим, током тако дугог временског периода, не само коса индустрије, већ је и изгубила било какав естетски изглед. У недостатку довољних хигијенских услова у удаљеном вијетнамском селу, брига о длаци од шест до седам метара је веома тешка.

Изглед шампионске главе косе почео је да личи на дугачак коноп од филцаног филца. Човек из Вијетнама је котрљао косу око главе као турбан.

Живео би у северним географским ширинама, потреба за шеширом би потпуно нестала. Али у влажној и врелој азијској земљи, ношење такве косе било је веома, веома тешко.

Прије пет година, рекордер је умро у доби од 70 година. Да ли је таква дуга коса утицала на погоршање његовог здравља није познато. Али за ТранВаи Хаи, и даље остаје длан у Гуиннессовој књизи рекорда за најдужу косу код мушкараца. Шта да кажем - мушкарци ретко имају тако изванредну косу да уђу у књигу записа.

Гуиннессова књига рекорда најдужа коса код деце

Снимите најдужу косу код деце забележене у недавној прошлости у Бразилу. Натасха Мораес, 12-годишња девојчица, има косу на грани до 1,5 м! За девојчицу је таква дужина створила сталне проблеме у бризи. Да би њихова породица са ниским приходима потрошила на неколико боца шампона само за једно прање косе била је веома скупа ставка трошења.

Осим тога, коса је стално збуњена, ометала је ходање: са Наташином висином од 160 цм, коса од пола метра готово се вукла по тлу. Требало је неколико сати за чешљање плетенице. Родитељи нису могли чак ни да користе вентилатор код куће (веома важна ставка у тропској клими) - коса је била напухана у свим правцима, били су збуњени.

На крају, рекордер и њени родитељи донијели су тужну, али разумну одлуку - морали су да одсеку непревазиђену косу. Међутим, величанствена плетеница без преседана није била узалудна. Породица Мораес продала јој је косу, и са новцем је могла да купи нови, удобнији дом.

Будите пажљиви и пажљиви! Дуга коса код деце је, без сумње, лепа. Многи родитељи желе да њихово дијете уђе у Гуиннессову књигу рекорда за најдужу косу међу дјецом.

Међутим, у случају неформалног физичког развоја, неколико додатних килограма тежине фине косе може негативно утицати на кичму и изазвати сколиозу.

Гуиннессова књига рекорда најдужа коса у Русији

Власник највеће дужине руске косе је Татиана Писопаиа. Становник Волгограда има плетеницу дужине 2 м 70 цм.

Наравно, као и остали рекордери, брига за косу такве дужине је велики посао за Татиану. Она пере косу 4 сата, суши се 10 сати и онда их чешља за још пола. Цела породица јој помаже код његе косе - од мужа до мале деце. Шампонирање у овом режиму могуће је само једном у 2 недеље.

У исто време, Татјана не жели да се заустави на ономе што је постигнуто и планира даље да расте косу, можда светски рекорд Гуиннессове књиге најдуже косе је одмах иза угла.

Гуиннессова књига светских рекорда

Рекорд најдуже косе на свету припада часној сестри која живи у Индији. Дужина косе пустињака је 7 м 92 цм, али овај резултат није званично регистрован због нејавног живота носиоца рекорда.

Гуиннессова књига рекорда најдужа коса - фотографија

Приче свих носилаца рекорда јасно показују једну ствар - да уђу у Гуиннессову књигу рекорда, уздигавши најдуљу косу у једној од категорија, то је дневна неугодност у бављењу огромном косом косе., напоран рад да се брине о њој, па чак и директна штета по здравље због масе узгојеног ражња, за коју није дизајнирана уобичајена људска кичма!

Дуга коса посљедњих година постала је један од најрелевантнијих трендова: тко може, он их узгаја, тко не може - повећава. Нажалост, коса расте само до фиксне дужине, иако је њихов квантитативни раст континуиран. Дакле, невероватни људи чија се коса мери у метрима.

Немогуће је рећи да су сретни - брига за такву косу је напорна, а тежина косе може бити штетна по здравље. Међутим, њихов невероватан резултат је вредан уласка у Гуиннессову књигу рекорда.

Гинисова књига светских рекорда - најдужа коса на овом видеу:

Најдужа коса на свијету у овом видеозапису:

Погледајте видео: 5 Najneverovatnijih Ginisovih Rekorda (Децембар 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send