ПОРОДИЦА И КУЋА

Фли лади систем. Чишћење куће, дневни задаци, часопис, књига

Pin
Send
Share
Send


Многе жене су постале обожаватељи система који их је ослободио од домаћег ропства. Сада лете око својих домова, одржавајући лепоту и чистоћу.

Нема више недељних општих чистки које из неког разлога не помажу и приморавају нас да извршимо детаљнију инспекцију територије сваког месеца. Успут, углови са смећем и складиштима, зачепљени нејасним стварима, нестали су.

Принципи система фли лади "полећу заједно"

 • 6 Фли Лади - Хоме Ецономицс
  • 6.1 Летите господа: Рачуноводство за финансијске трошкове
 • 7 Фли Лади: Мени
 • 8 Фли лади систем за различите жене
  • 8.1 Систем летења за запослене жене
  • 8.2 Фли лади систем за маме
  • 8.3 Фли женски породиљски систем
 • 9 Фли Лади: задаци за данас и сваки дан
 • 10 Фли Лади систем: дневни задаци (табеле)
 • 11 Контролна листа (дневник) лети дама како да ради
 • 12 Фли Лади: негативне и позитивне критике
 • 13 Фли Лади: Књига Марле Виллие
 • Домаћице које се држе истог дана, имају своје заповести, допуштају вам да останете на правом путу. Напомиње се да се за њихов рад неће морати бринути:

  • умиваоник у кући не сме бити прљав;
  • све кућанске послове извршавају се према контролном дневнику;
  • не смијемо заборавити да одјећа и обућа домаћице свако јутро носи само удобну одјећу;
  • контролишете себе и не трошите много времена на рачунар или телевизију;
  • након што је предмет уклоњен са неког мјеста, треба га ставити на мјесто;

  • нема потребе да се спали, боље је урадити једну ствар него оставити неколико недовршених;
  • сваки дан треба да укључује чин који сте сами учинили;
  • што се прије заврши задатак, прије ће доћи период угодних ствари;
  • треба да се смејете сваки дан, чак и ако заиста не желите;
  • морате да волите и уживате у себи.

  Летите дама на руски начин, могућности

  Према летећим домаћицама, викенд треба дати само за одмор. Нема посла или прераде, само пријатна забава. Иначе, рутина ће прождријети жену са главом, и биће немогуће изаћи из ове мочваре.


  То можете урадити без генералног чишћења, јер за то постоји систем фли-лади. Чистоћа у кући ће се одржавати уз помоћ времена, које се свакодневно издваја за редовно враћање реда. Сваки дан 15 минута за једну зону.

  Чишћење није само у периоду загађења, површина се обрађује континуирано. Стога, без обзира на изглед апарата, намјештаја или пода, треба их уредити. Иначе, ствари које се узимају за употребу треба да се врате на крају манипулација са њима.

  Није вредно штедње у вашем стану, боље је донирати некоме или само бацити нешто што се не користи. Чување предмета на полицама које се не користе је први корак ка затрпавању простора.

  Да би се купила за будућност или нешто ново, а да није избацила старо, то није потребно. Уштедите неколико килограма пиринча или нових пешкира, када је још увек старо - сувишно! Ако су купљени кухињски додаци, онда ставке које су на располагању улазе у смеће.

  Обрати пажњу! Систем „дама“ помаже жени да правилно користи своје време да не би пала са ногу након што је очистила свој дом. У овом случају, за исправно извршавање задатака, као награду одлази у чист и уредан стан.

  Фли лади систем: одакле почети

  Улазак у исправну дневну рутину увек почиње са 31 корака од система мушице. Домаћица ће моћи постепено уронити у распоред и разумјети основе овог водича. Оштра промена уобичајеног живота неће довести до нечег доброг.

  Често, почетак система је маилинг са препорукама, а читав мјесец жена ће добити једну “коверту”. Ово није згодно за све, тако да је испод детаљан опис манипулација. Примећено је да кораци система могу имати разлике, тако да се немојте изненадити ако се открију разлике.

  Неке жене, кад једном овладају, дозвољавају себи да прилагоде тачке плана. Ово повољно утиче на резултат, јер прилагођавају распоред за себе.

  31 степ фли лади

  Психолози су се сложили да је навика развијена за мјесец дана, можда због тога овај систем предлаже подузимање корака како би се ушло у ритам.

  1. Први дан предлаже да се љуска доведе до сјаја огледала.

  2. Своје јутро посвећују себи, али у вечерњим сатима поново су укључени у судоперу. Почетак новог живота захтијева да се на видљивим мјестима вјешају подсјетници.

  3. Прву половину дана заузимају сами, а онда чисте судоперу, након чега читају јучерашње биљешке.

  Систем Фли Лади је на руском језику: није неопходно потпуно усвојити начин живота и понашање америчких домаћица, можете једноставно прихватити практичне принципе.

  4. Поново се понављају кораци из прошлости, а подсјетници на њих висе на неколико мјеста.

  5. Поправите производњу навика и поновите кораке. Многи у периоду промена имају глас који каже да његов власник није тако добар и чини све лоше.

  Дакле, узима се комад папира, на једној страни се пишу мане, које износе критичари изнутра. Друга страна је за заслуге, морате имати више.

  6. Када су кораци предузети из претходних тачака, подсетници су обавезни да поново прочитају. Ако се унутрашњи глас поново присети недостатака, вредно је прочитати врлине написане на папиру. Сада долази прелазак на нови ниво, додељивање врућих тачака.

  Вруће тачке - тачке које указују на неред у узгоју. На радном месту, полици на огледалу или столићу за кафу, свака има своје. Потребно је истакнути тачно 2 минута да би се успоставио ред. Није савршена чистоћа, већ колико ће се испоставити, скупљајући важне папире који леже тамо.

  7. Поновите све прошле активности, укључујући чишћење врућих тачака. Пре спавања, препоруча се припремити одјећу за сутра.

  8. Јучерашња обука у Фли Лади се зове вечерња рутина. Као што табела показује, у њој се налази јутарња рутина, која се односи на чишћење судопера. У првој половини дана треба да дате себи, читате подсетнике, заборавите на унутрашњег критичара и памтите га прошли пут.

  У вечерњим сатима, припрема се за јутро, судопера се чисти и врши се 2-минутно чишћење врућих тачака. Пре одласка у кревет, припремљена је фасцикла са прстеном, у коју се стављају чисте плахте. Ово је почетак Фли Лади Цхецклист-а.

  9. У јутарњим сатима морате поново да се уредите, прочитате подсјетнике и похвалите себе. Након тога, хотспот трка, која траје 2 минута. Увече се одржава чистоћа судопера, припрема јутарња одјећа.

  Вруће тачке коштају поново да виде ред и чистоћу ујутро. Неколико минута се може дати за уситњавање како би се немилосрдно избацили или одвојили додатне ствари.

  Прва половина дана се даје за чишћење, читање подсјетника и особних похвала. За 2 минута се гаси вруће тачке и 5 минута за чишћење собе.

  Увече се припрема за јутарњу одјећу, чишћење судопера и анализа врућих точака.

  Овај дан укључује увођење нових навика, анализу стана за 15 минута. Током овог периода, сав отпад и смеће у кући, које ће се наћи на путу, шаљу се у канту за смеће или у потребите. Следећих 15 минута добијате за забаву, можете прочитати књигу или погледати вијести.

  Важно је знатида праве домаћице обављају посао са задовољством, и не пате од обављања основних задатака!

  11. Сада ујутро, након поспремања, похвале и читања биљешки, потребно је посветити 2 минуте врућим точкама, 5 минута за чишћење собе и 15 минута да се опусте. У вечерњим сатима биће лакше, јер на крају крајева долази до чишћења судопера, припреме одјеће и 2-минутне трке хотспота.

  У ревизијском трагу водите белешке, разговарајте о рутинама ујутро и увече. Такође, пишите песме или цитате за инспирацију.

  Задатке можете записати за сваки дан: за чишћење куће, за брушење и чишћење хотпота у папирном дневнику, а можете и да чувате електронску датотеку.

  12. Гледајући у контролну књигу дама, проведите јутарњу и вечерњу рутину. Појављује се нова нота која подсјећа на помирење с дневником.

  13. Након јутарње и вечерње рутине, 15 минута одвајања се поново обавља. Да бисте разблажили систем, додајте први задатак од Келли.

  14. Након понављања претходног дана, има времена да направите породични календар.

  15. Од треће седмице формира се нова навика, сада попуњавање кревета постаје предуслов. Према плану су задаци из дневника ревизије, који се изводе ујутро и увече.

  16. Након завршетка дневних рутина, можете прочитати инспиративне ноте.

  17. Следеће понављање прошлих акција, након чега се додају случајеви за вечер. Важно је указати на добар провод како не би патили од недостатка сна.

  18. Испуњавање задатака из контролног дневника, упознавање са главним правилима за мушку даму.

  19. Дан се даје уобичајеној рутини, како се не би уморили од ње, увече би требало да прочитате нешто корисно и занимљиво.

  20. Јутарње и вечерње рутине се не мијењају, њима се додаје прање. Постељина је демонтирана, опрана, осушена, изглађена и положена на мјесто.

  21. Наставак обављања јутарњих и вечерњих послова.

  22. Након што су рутински задаци завршени, морате запамтити о проблемима врућих тачака, дефеллингу и задацима Келли.

  23. Заказани задаци се извршавају према дневнику и додаје се нова ставка. Планови се раде након посла или ручка.

  24. Извођење планова одвија се током дана, чишћењем ВЦ шкољке четком и додавањем спужвастог купања. Додатне ставке треба уклонити из њега.

  25. Прошло је довољно времена да се планови изврше аутоматски. У часопису се одржавају активности у јутарњим, поподневним и вечерњим сатима.

  26. Рутински рад се обавља, неће бити сувишно разговарати са собом. Погледајте свој напредак, похвале за достигнућа.

  Занимљиво је знати! Не морате напустити пријаву ако је дошло до неуспјеха и дан је пропуштен или је погрешно извршен. Промене у животу се дешавају постепено, тако да су неке грешке испоштоване.

  27. Претпоставља се да ће се сви додељени задаци извршавати за различита времена дана. До 18:00 вриједи размислити о јелу за вечеру, то је снимљено у часопису.

  28. Важно је упоредити са чековном књижицом и извршити све рутинске задатке. Нови план ће водити рачуна о домаћини. Потребно је правилно јести, не заборавити на одмор и пити довољно течности.

  29. Превазилазећи одређену баријеру, прошло је 4 недеље од почетка маратона да би се развила навика. Домаћица би се требала хвалити за устрајност, а онда извести било који задатак од Дана.

  30. Када се задаци заврше, морате обратити пажњу на планове за наредни мјесец. Током дана се одређује време за избор поклона или картица за предстојеће прославе.


  31. Нема потребе да знате све нијансе система, довољно је да правилно извршите задатке. Током дана, рад се обавља на рутинским плановима из дневника ревизије.

  Фли лади систем - чишћење куће

  Летите дама одмрзавањем

  Сваког дана летеће домаћице троше 15 минута на чишћење куће. Због тога се њихов дом трансформише, постоји празан простор, а потребно је мање за трошење снага на анализу стана. Да бисте учврстили ефекат, желите да се ослободите смећа. Да би се то урадило, уводи се одмрзавање и за то је додељено 15 минута.

  Током одређеног времена од жене се тражи да растави ствари на разним местима код куће. Не на глобалном нивоу, на полицама, делимично, са додатним стварима које треба бацити. Немилосрдно се опростите од предмета који се не користе прошле године.

  Чишћење куће (апартман) на систему фли лади

  • обављање рутине ујутро и увече;
  • фиксирање месечних навика;
  • прављење налепница за подсетнике;
  • неутрализација лоших мисли;
  • траг ревизије;
  • употреба тајмера;
  • свакодневно обављање задатака Келли-а;
  • одлагање смећа, редовно;
  • одржавање породичног календара;
  • састављање недељног плана;
  • подела просторија на 5 зона.

  Фли Лади - Хоме Ецономицс

  Фли лади: финансијско рачуноводство

  Летеће домаћице истичу неколико правила за контролу својих профита и трошкова. Жена почиње да прати свој буџет из различитих разлога. Да новац не испари без разлога, потребно је извршење задатака.

  • Сви рачуни, рачуни и остали документи о плаћању чувају се на једном мјесту.
  • Благослов финансијског стања, у одређеном сату, жене одржавају разговор са вишим снагама.
  • Неће бити сувишно имати банковну картицу, згодно је пратити трошкове.
  • Зашто не пробати улогу банкара и евидентирати ваше трошкове и приходе у ревизорским траговима.
  • Пратите колико се новца троши на храну.

  • Приходи од одбацивања морају бити сведени на минимум, ради се о размаженим производима.
  • Пре него што кренете у куповину, саставите листу.

  Занимљива чињеница! Чак и оне жене које воле да троше новац без узимања у обзир система финансијског праћења. Они су ценили њене предности и били у могућности да остваре импресивне уштеде без губитка квалитета живота.

  Фли Лади: Мени

  Пре него што допуните храну, залихе би требало да направе план оброка за одређени временски период. Да бисте то урадили, потребно је да предузмете неколико корака како бисте постигли квалитетан резултат.

  Прво, домаћица испитује своје залихе, бележи који положај треба користити првенствено због ограниченог рока трајања. Након тога се попуњава прилог о омиљеним јелима породице.

  Наравно, по први пут ћете морати потрошити доста времена на ове манипулације. Међутим, сљедећи пут ће жена бити спремна и брже ће се носити.

  Сада, мени је састављен за 3 дана, први пут ће то бити довољно. На посебном комаду папира исписују производе које треба купити. Главна ствар у продавници не одступа од листе и прати само њега. Промоције, комплети за попусте и други примамљиви фактори не би требало да интересују мушицу.

  Фли лади систем за различите жене

  Фли лади систем за радне жене

  Када жена ради, чини се да ће јој бити теже да све уради по систему. У ствари, такве даме вам омогућавају да добијете више слободног времена за комуникацију са домаћинством.

  Важне тачке за запослене жене:

  • Свака породица има своју рутину, у којој домаћинства устају око 7 сати. Да би се следила правила летачице, вреди устати пола сата или сат раније. Током овог периода, док још спавају, ствари се раде за јутарњу рутину.
  • Комбинација случајева такође ће омогућити да се не пате због недостатка времена. Вечера за кување комбинована је са чишћењем кухиње и прањем зуба са чишћењем у купатилу.
  • То је кухање које траје доста времена од жена како би се ослободило вечер, можете се припремити за будућу употребу. Загрејана храна из замрзивача није инфериорна у односу на укус који је куван.

  • За чланове породице, постоји правило да ако не бацате отпад, не морате га чистити. Односно, све узете ствари морају бити враћене на то место.
  • Не смијемо заборавити на аутоматизацију, која има за циљ помоћи домаћини. Кући треба дати мјесто за усисивач робота, перилицу рубља, мулти-штедњак.

  Фли лади систем за маме

  Жена са дјететом не може одбити обављање одређених задатака због присутности дјетета. Она треба пеглати, прати или чистити сваки дан, али се ови задаци могу обављати постепено. Према систему летећих жена, рутина ће потрајати мало, а битне ствари ће бити учињене.

  Да би пратили систем, стандардне планове треба одмах додијелити једном задатку од маме. У исто време, требало би му дати мало времена да не би у потпуности преузели ваш распоред. У зависности од чињенице да је жени потребно више, она поставља неке задатке.

  Такве жене ће имати више подсјетника у близини зрцала, јер ће због свог тијесног распореда бити на вријеме трагедија да не добије мљевено месо или да не пере доње рубље. Стога се посебна пажња посвећује напоменама са саветима.

  Важно је знати! Да се ​​стан не би покренуо током периода ношења дјеце, женама се нуди распоред за 30 дана. Праћење свих тачака ће вам омогућити да проведете дане без напетости и да имате чист стан.

  Фли женски породиљски систем

  Занимљива ситуација не би требало да буде разлог да се одбије да се изврши уобичајени распоред. Напротив, многе жене након трудноће постале су обожаватељи тако одличне методе.

  Код ношења бебе, постељина је прописана многима, допуштајући напорима да се праве само повремено. Улазак у систем је постепен, јер је идеалан за такве жене.

  Да би вам олакшали дан, план укључује специфичне задатке за труднице. На пример, ујутро се планира пуњење, а поподне посета лекару. Пошто ово није свакодневни задатак, лако ће се уклопити у распоред летачке даме.

  У неким породицама, муж узима одређену пажњу, на пример, помаже својим вољеним и празнинама током викенда. Са посебном ситуацијом, такве интервенције и прилагођавања су сасвим дозвољене.

  Научите како да побољшате здравље: Који витамини су најбољи за одрасле особе за имунитет

  Флай леди: задания на сегодня и на каждый день

  При составлении плана требуется учитывать множество нюансов, чтобы не выйти за рамки привычной системы. Если соблюдать несколько пунктов, то разработка заданий не будет приносить проблем.

  1. На каждое задание отводится не более 15 минут, если оно имеет большой объем, то лучше поделить его.
  2. Список задач не должен превышать 7 штук, так как на каждый день отводится по одному.
  3. При условии, что дел много, а вместить их не выходит, можно часть из них перенести в уборку по зонам.
  4. Нагрузка должна быть равномерной, если на 15-минутное дело выпадает легкая задача, ее дополняют еще одной.

  Система флай леди: ежедневные задания (таблицы)

  Каждую неделю женщина готовит новый график с заданиями на каждый день. В нем будут указаны все запланированные дела. Нужно уделить достаточно времени этому занятию, чтобы ничего не упустить из виду.

  Ниже представлена готовая таблица, по которой можно осуществить составление личного экземпляра.

  понедельникуторакСредачетвртакпятницасубботавоскресенье
  Час благославения домаПланирование делИсполнение отложенных задачЗакупочный деньПрочие делаДень для семьиДень для себя
  Работа с пылесосом15 мин на уборку 1 зоны15 мин на уборку 1 зоны15 мин на уборку 1 зоны15 мин на уборку 1 зоныПосещение кинотеатра

   

  Шоппинг
  Помывка пола в прихожей, туалете и ванной комнатеРазбор хотспота за 2 минРазбор горячей точкиРазбор хотспотаРазбор хотспотаПоход в ТЦПринятие ванны с вкусностями
  Уборка пыли с мебели и оконПомывка кухонного полаВыброс 10 ненужных вещейВыброс 10 предметов

   

  Выброс 10 лишних вещейГуляние по парковой зоне Эпиляция
  Чистка зеркал и дверейПолив растенийПомывка пола в гостинойЗакупка продуктовПомывка пола в спальнеИгры с младшим поколениемМаникюр и педикюр
  Смена постельных принадлежностейРазбор продуктов, лекарствЧистка аквариумаЗакупка бытовой химииПочинить испорченные вещи Семейный ужинПросмотр фильма
  СтиркаПланирование менюУборка кошачьих мисокПокупка подарков к ближайшим датамЧистка обуви Чтение любимого произведения
  Разбор старой печатной продукцииСоставление списка покупокЗапись на прием к врачу Оплата счетовНаведение порядка в сумочке и машине  
  Вынос мусора Планирование выходного дняНаведение порядка в холодильнике Очистка телефона от лишнего мусораПриятный вечер с любимым  

  Важный факт! Подготовка подобной таблицы обязательна, если нет возможности сделать это на электронном носителе, можно начертить ее от руки. Подобные вещи очень организуют человека, подразумевается поддержка при вхождении в систему.

  Контрольный журнал (ежедневник) флай леди, как сделать

  У каждой флай-леди должен быть контрольный журнал, которому она будет следовать ежедневно.

  Для того, чтобы был дополнительный стимул, тетрадь для записей нужно сделать яркой и необычной. Для создания креативного журнала потребуется:

  1. Тетрадь или блокнот, желательно, чтобы листы были в клеточку и соединялись кольцами.
  2. Набор ручек и ярких маркеров, чтобы имелась возможность выделить текст или заголовок.
  3. Стикеры, разделители, которые вклеиваются внутрь и содержат важную информацию.
  4. Вырезки из печатной продукции, визитки, мотиваторы.
  5. Скрепки, красивый скотч, степлер.

  Теперь в ход идут умелые руки, а действия им подскажет светлая голова. За 60 минут можно соорудить красивую книгу, для записи в ней ежедневных задач.

  Контрольный журнал флай леди:

  Флай леди: отзывы отрицательные и положительные

  Женская половина не имеет общего мнения по применению системы флай-леди в обычной жизни. Как показывает статистика, именно те, кто являются фанатами уборки, отказываются от соблюдения графика. Ведь, по их мнению, стоит начищать не только раковину каждый день, а всю квартиру.

  А вот для занятых особ система становится спасением, и они получают чистое помещение за минимум времени.

  Флай леди: книга Марла Силли

  Полезное руководство для тех, кто решил вступить в ряды летающих домохозяек. Конечно, можно обойтись и без него, но после прочтения книги у женщины внушительно пополнится запас новыми терминами.

  Автор отменно описывает все нюансы системы и позволяет читателю понять "язык" флай-леди.

  Погрузившись в чтение, женщине будет сложно оторваться от произведения. Приобрести экземпляр можно в любом книжном магазине. Почти все сетевые маркеты имеют на прилавках известную книгу.

  Чтобы понять пользу или ее отсутствие требуется испробовать на себе данную систему.

  Конечно, из-за плотного графика или личных причин некоторые отказываются от жизни летающих женщин. Однако, достаточно приложить немного усилий и побороть себя, чтобы оценить пользу системы флай-леди в быту.

  Система Флай леди на русский лад. С чего начать?

  Система Флай леди - уборка дома, задания на каждый день:

  Погледајте видео: ORGANIZE A CASA SEGUINDO ESSE MÉTODO AMERICANO, FLY LADY (Јун 2022).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send