РЕЦЕПТИ ЗДРАВЉА

Како брзо напумпати бицепс. Вежбе за бицепс код куће иу теретани

Pin
Send
Share
Send


Један од најпознатијих мишића, не само мушки, већ и женски, су бицепси. Он најбоље демонстрира наоружане руке. Уосталом, бицепс - површински мишић, пре свега видљив.

Бицепси се могу брзо напумпати, укључујући и код куће. Да бисте то урадили, морате да следите два главна правила:

 • компетентан програм вежби;
 • одговарајуће хране.

Ручни бицепс, његова анатомија и особине

 • 3 Како брзо напумпати бицепс код куће
 • 4 Бицепс вјежбе за дјевојчице
 • 5 Свингинг тхе бицепс: улога брахијала у визуелној перцепцији бицепса
 • 6 Преузимање бицепса бутина
 • 7 Бест Тхигх Бицепс Екерцисес
 • 8 Шта радити ако бицепс не расте
 • 9 Да ли је могуће свакодневно пумпати бицепс
 • 10 Теносиновитис дугачке главе бицепса: узроци, симптоми, како избећи
 • 11 Руптура бицепса: узроци, симптоми, како избећи
 • 12 Обука бицепса и правилна исхрана.
 • 13 Пумпање бицепса - да ли вам је потребно пре тренинга
 • 14 највећих бицепса на свету
 • Бицепс се налази на надлактици, у горњем дијелу. Овај мишић се назива вретено. Веома је дебела и велика. Његова анатомија је таква да се састоји од две главе.

  Оба почињу на врху, у подручју рамена. Испод ових глава су испреплетене, а затим причвршћене за подлактицу. Глава има своја имена: дуга и кратка.

  Главне функције бицепса су следеће:

  • одговоран је за савијање рамена и подлактице;
  • обавља улогу потпоре подлактице када је рука окренута дланом;
  • одговоран је за савијање горњег дијела руку, наиме, подизање удова према горе, према горе.

  Многи спортисти сматрају да је њихов пораст бицепса њихов главни циљ током тренинга.

  Како скинути бицепс у теретани - права вежба за бицепс

  У теретани да лакше пумпе бицепс. Поред тога, резултат се може постићи много брже. Заиста, на таквом месту се, по правилу, изводи више вежби и користи се већи број уређаја.

  Тако се не тренира само бицепс у теретани. Тамо можете разрадити њене појединачне делове. Такође је од великог значаја присуство квалификованог тренера. Он ће увек упутити нешто корисно.

  Будући да у теретани можете користити љуљање максималних тежина, тренер ће увијек осигурати. Не препоручује се обављање таквих вежби код куће.

  Подизање дворишта за бицепс

  Врло често у ходницима љуљају бицепси са шипком. За такву активност нужно је да буде партнер који ће се осигурати на полици. Тако се не можете бојати дати све најбоље, радити вјежбе.

  Сматра се да је основно подизање шипке. Вјежба вам омогућава да ефективно повећате не само волумен бицепса, већ и његову снагу.

  Веома је важно да све урадите како треба, да не бисте повредили себе. Неопходно је ухватити врат штапића хватањем од дна, с рукама на ширини једнаким раменима. Затим се пројектил диже, што осигурава смањење бицепса.

  Важно је знати! Неопходно је пратити лактове који се не би требали преносити. То се, по правилу, дешава ако спортиста покушава да подигне пројектил што је више могуће. У овом случају, бицепси више неће љуљати, јер ће главно оптерећење бити пребачено у други мишић - делту.

  Најкорисније информације о: Како брзо заспати за 1 минут. РЕМ правила спавања

  Вежбе за бицепс са бучицама

  Бучице су такође добар пројектил са повећањем бицепса. Веома добра помоћна вежба је подизање бучица. Али максимални позитивни ефекат се постиже тзв. супинацијом. Ово се односи на подизање шкољки и истовремену ротацију руку.

  Овај ефекат обезбеђује снажно смањење бицепса. Бучице су тако добре да вежбе са њима, за разлику од барбеллс, на пример, не ограничавају могућност окретања руку.

  Технике извођења таквих вјежби су сљедеће:

  • У седећем положају са длановима окренутим ка унутра, треба да узмете бучице.
  • Након удисања почиње пораст једног пројектила. Када је подлактица у позицији паралелној са подом, неопходно је почети супинирати руку, тј.
  • На врху паузе. Када вратите четкицу, морате је супиноват обрнутим редоследом.
  • Сви покрети се морају изводити наизменично са обе руке.

  Потребно је пажљиво пратити лактове. Они морају остати непомични. Када се лактови помакну, оптерећење на бицепсу се одмах опушта. Супинација може да почне само када је прегиб лакта једнак правом углу. Ако почнете да окрећете руку раније или касније, можете добити повреду зглоба рамена.

  Обрати пажњу! Док се вежба не може изводити јасно и јасно, вреди смањити радну тежину.

  Како пумпати бицепс на шипки

  Један од најлакших начина да пумпате бицепсе је да почнете да вежбате на хоризонталној траци.

  • Хватање мора бити уско, леже. Руке су већ у ширини рамена. Важно је обратити пажњу на лопатице које се спуштају приликом затезања. На врху лифта, хоризонтална шипка треба да се дотакне доњим делом грудног коша, што подиже врат.
  • Повлачење средњег држача, такође са супинацијом. Руке су се раздвојиле од ширине рамена на нападу. Техника је иста, само када се подиже потребно је додирнути шипку са горњим грудима.

  • Партиал пулл. Хватање - средње, супинировано. Потребно је повући само до средине амплитуде. Када то постигнете, морате се задржати, савити подлактице. Важно је да кључницу доведете до хоризонталне шипке што је ближе могуће.

  Да бисте брзо напумпали бицепс и постигли максимални ефекат, потребно је да се загрејете што је пре могуће пре вежбања.

  Важно је знати! Приликом повлачења мора се користити само сила, а не инерција. Сви покрети се морају изводити без трзаја, глатко, без љуљања у зиду.

  Подизање бицепса

  Други једноставан начин да изградите бицепс у теретани су склекови са пода. Основа вежбе је стандардна - руке су нешто шире од рамена, труп је подигнут, поглед је фиксиран на поду.

  Али да би пумпео бицепс када гурате руке, морате ставити прсте у правцу ногу. Такође, максимално су притиснути на тело. Лактове не треба превише растављати.

  Ефикасност ове вежбе зависи од неколико фактора. Прво, морате се правилно одморити, радећи између сетова од 1-2 минута паузе. Друго, не можете журити, радити склекове.

  Будите опрезни! Ако осећате бол када се подижете са пода у рукама, морате удобније ставити прсте користећи специјалне штандове у ходнику. У супротном, можете се повредити.

  Екерцисе Хаммер Фор Бицепс

  "Чекић" је једна од често коришћених вежби које могу добро упумпати бицепс. Она је помоћна, њен циљ је да олакша бицепс, волумен.

  Техника је врло једноставна. У седећем или стојећем положају у рукама се налазе бучице. Дланове треба окренути према унутра. Бућице се наизменично подижу до нивоа рамена, руке се морају савијати. Неопходно је спустити их полако.

  Тачност вежбе зависи од неколико тачака. Прво, труп не би требало да се љуља током извршења Чекића. Друго, морате да држите лактове на позицији, а не да их померате. Није потребно потпуно одустати, задржавајући тежину на тежини.

  Вежбе са тежином за бицепс

  Међу осталим пројектилима у теретани, тежина је погодна и за пумпање бицепса. То се може урадити на неколико позиција.

  Прва опција је вјежбање стоји. Неопходно је ставити ноге тако да су у ширини једнако раменима, држати леђа равна. Тежина се преузима обрнутим хватањем. Гледајући напред, требате савити лакат док удишете, а затим га полако подигните до рамена.

  На врху се прави пауза, бицепси се затежу што је више могуће. Повратак на почетну позицију се врши на издисају.

  Друга опција - подизање утега већ у седећем положају. Седите на клупу, требате одморити лакат руке са тежином на бедру, његов унутрашњи део. Приликом удисања, постиже се лагани успон до рамена, али рука не излази из тела. Приликом издисања, рука се враћа, али остаје благо савијена. Важно је да се не нагињете уназад, што смањује оптерећење бицепса.

  Трећа опција је диже се са силом на груди. Прво, тежине морају бити постављене испред вас, окрећући ручке. Затим савијте ноге на коленима и торзу. Неопходно је узети леђа. Ноге, као и торзо, су исправљене, руке су тада спуштене. Када су руке савијене, утеге треба подићи до рамена, а затим полако - вратити се у почетни положај.

  И последња опција је торсо торсо. Ноге су спојене, тело је право. Потребно је држати тежину у једној руци. Тада се нагиб врши у супротном смеру. Док издишете, тежина се подиже, слободна рука треба спустити. На издисају, морате се поново исправити.

  Све вежбе за бицепс са тежинама треба да буду правилно изведене, јасно. Рад треба да буде усмерен не на количину, већ на технику.

  Научите како да побољшате здравље: Који витамини су најбољи за одрасле особе за имунитет

  Како брзо напумпати бицепс код куће

  Вежбе се сматрају основним за бицепс, у којима се руке савијају и раскидају. Ако постоји могућност одласка у теретану, онда неће бити проблема са пројектилима.

  Барбеллс, думббеллс, утези, хоризонтал бар - све то је прилично приступачне. Али шта да радимо ако не можете да присуствујете ходнику? У ствари, то не значи да добијање лепих бицепса неће радити. Прилично су реални да пумпају и код куће.

  Прво, многи људи код куће имају барбелл, хоризонтал бар, или барем тежине. Али ако таквих ствари нема код куће - то није проблем. Као пондер је могуће користити средства на располагању. На пример, уместо шипке, урадиће се једноставне пластичне боце напуњене водом, песком или шљунком.

  Уместо симулатора блока, можете користити еластични завој. Даје сличну отпорност при истезању. Да бисте повећали оптерећење, можете једноставно узети не један, већ два завоја.

  Вежбање за бицепс код куће је прилично једноставно. Размотримо технологију такве обуке.

  Први је подизање бучица из боца. Неопходно је да се усправи, руке са теговима за вежбање морају бити спуштене, рамена треба да се развију.

  Грип треба да буде супинированим (дланови напред, далеко од вас). Приликом удисања, рука се савија у лакту, бућица се диже до рамена.

  Када се достигне максимална тачка подизања - издисати, мишић бицепса се контрахује што је више могуће. Затим поново удахните и вратите се на почетну позицију.

  Важно је запамтити! Ако, при извођењу вежби за бицепс, четкица није у потпуности ротирана или је леђа закренута, она је савијена - то указује на погрешну технику.

  Вежбе за бицепс код куће могу се обавити еластичном траком или завојем.

  Вежбање за бицепс помоћу еластичног завоја није нимало тешко код куће.

  Ноге морају бити постављене на средину завоја. Дланови окренути према горе, узми га за крајеве обема рукама.

  Неопходно је стајати усправно, горњи дио тијела је непомичан. Лактови морају бити притиснути на њега. На издисају руке треба савијати до максималне контракције мишића.

  У том положају се одржава пауза, током које се одржава напон. Када удишете - споро враћање руку на почетну позицију. Руке од рамена до лактова треба да се фиксирају приликом извођења.

  Што се тиче програма обуке бицепса код куће, они су скоро исти као они који се користе у теретани. Замењене су само шкољке - од професионалних купљених до домаћих и домаћих.

  Бицепс вјежбе за дјевојчице

  Лепи бицепси нису важни само за мушкарца. Многе девојке из неког разлога верују да им није потребно да замахну рукама. Али то уопште није случај. Умерено пумпани бицепс изгледа одлично на женском телу. Али за слабији пол, бицепс вежбе су различите, у већини пондеришу тежине.

  Размислите о неколико вежби за овај мишић за лепи секс:

  • Лифтинг думббеллс. Потребно је да изаберете одговарајућу тежину, постанете глатки, узмете бучице. Када удишете, рука је савијена у лакту, а длан се окреће према лицу. На издисају - вратите се у првобитни положај. У овом случају, лакат треба притиснути на тијело. Обично се изводи 10 до 2-3 пута.

  • Друга опција је подизање бучица. Понавља прво, али се рука не одвија у руци током извршења. То јест, длан док се дизање наставља "гледати" доље. Такође је неопходно извршити 2-3 приступа, сваки по 10 пута.
  • Ударање руку. Када стојите усправно, морате да узмете бучице у руке тако да су дланови окренути један према другом. Ексхалација - бућица се диже до рамена савијањем руке за лакат. Дах - повратак у првобитни положај. Довољно је урадити 10 пута на 3 приступа.

  Обрати пажњу! Из таквих вежби бицепси постају јачи. Али радите их чешће 3 пута за 7-8 дана не исплати се.

  • Пусхупс од носача (столица). Седите на столицу, руке морају да се наслањају на леђа. Тада се тело диже на руке и полако се спушта. Важно је напрезати руке, искористити њихову снагу.

  Свингинг тхе бицепс: улога брахијала у визуелној перцепцији бицепса

  Непознати људи често покушавају напумпати бицепсе, али не придају велику важност другом мишићу - брахијалима. Ово није сасвим тачно, јер колико изгледа рука зависи од њега.

  Чињеница је да уз висококвалитетно пумпање, брахијалис може да украси бицепсе, дајући му још импресивнији изглед. Како се то дешава?

  Чињеница је да се брахиалис налази у доњем делу бицепса. Изгледа да је потоњи потиснут када се брахијализам повећа. Другим речима, ако се брахијализа исправно пумпа, онда ће бицепс изгледати много лепше и веће.

  Замахнемо бицепсом бутина

  За већину људи, име "бицепс" је повезано само с рукама. Али он је такође на доњим екстремитетима. Овај мишић је такође бицепс, као бицепс на руци. У ствари, тачно индикатори као што су висина скока или, на пример, брзина кретања зависе од стања бицепса бутине.

  Анатомија бицепса бутине је следећа: састоји се од две главе - дуге и кратке. Први је везан за бедрену кост. Једноставно речено, до тачке у којој особа седи, на пример, у столици.

  Кратка глава је причвршћена за средину фемура. Визуално, ако погледате особу са стражње стране, можете видјети само дугу главу мишића, јер је кратка испод ње.

  Ако особа жели да развије своје способности, онда је неопходно не само испумпати квадрицепс, већ и обратити пажњу на бицепс кукова.

  Главне функције овог мишића укључују следеће:

  • савијање ноге у колену (са другим мишићима);
  • екстензија кука;
  • продужење тела (са ојачаном тибијом, заједно са глутеус макимус мишићем);
  • ротација потколенице када је колено савијено.

  Најбоље вежбе бицепса бутина

  Тренинг бицепса бедра се у већини случајева изводи на путу, када се остатак мишића ногу љуља. Неке основне вежбе такође помажу да се напуни овај мишић, на пример деадлифт или скуаттинг.

  Што се тиче вежбања бицепса бутина, постоје две врсте вежби. Прва група - савијање ногу на колену, друго - нагињање тела са теретом. Немогуће је утврдити која је боља, јер оба доносе исту корист.

  Програм обуке бицепс мишића на куку обично се састоји од једне основне вјежбе и пара изолатора. Тако се током тренинга мишићи неће навикнути на оптерећења једног типа.

  Основна вежба се може изабрати из следећег:

  1. чучњеви са бучицама;
  2. мртво дизање на исправљеним ногама;
  3. чучњеви са раширеним ногама.

  Што се тиче изолационих вежби, флексија ногу у специјалним симулаторима се сматра најбољом. Такође, за тренинг бицепса бутине је савршена хиперекстензија. Потребно је померити нагласак у време извршења из карлице и померити га у квадрицепс.

  Занимљива чињеница! Добро напумпан бицеп бутине значајно краси женско тело. Због тога, девојке треба да укључе вежбе на овом мишићу у програму својих тренинга.

  Шта учинити ако бицепс не расте

  Постоје случајеви када, упркос интензивном тренингу, мишићи не расту много, укључујући и бицепс. Не треба тражити било какве недостатке у себи. Ова ситуација се може исправити. Да бисте разумели како, прво морате разумети процес изградње мишића.

  Процес повећања ових ткива назива се хипертрофија. Мишићи се граде због два главна фактора:

  • раст мишићних влакана;
  • повећање саркоплазме (течност која се налази у мишићним ћелијама, близу језгра).

  Што се тиче прве ставке, број влакана у свакој особи се одређује прије рођења - на генетском нивоу. Немогуће је променити. Стога, за неке људе, мишићи су “тврдоглави” и не могу се повећати.

  Раст мишића зависи од 20% производње енергије при сагоревању угљених хидрата, који се налазе у саркоплазми. Преосталих 80% зависи од регенерације. То значи да се микроскопска оштећења јављају у мишићима током оптерећења. Они се обнављају, током којих се повећавају обим.

  Мишићна влакна су различитих типова. У складу с тим, неопходно је примијенити различите тренинге како би се они повећали.

  Если свести все советы специалистов о правильных тренировках при плохом росте мышц, то можно выделить несколько пунктов:

  • После каждой тренировки мышцам необходимо оставлять время на то, чтобы они успели восстановиться;
  • Начинать тренировки бицепса необходимо исключительно базовыми упражнениями. Использовать изолированные можно только через 1-2 года.
  • Время от времени нужно устраивать суперсеты;

  • В пищу необходимо добавлять больше белка. Также важно заполнять углеводное окно. То есть, через 30-40 минут после тренировки необходимо восполнить запас углеводов, поскольку в это время организм в ускоренном темпе перерабатывает их в энергию.
  • Каждый человек должен подобрать для себя оптимальные упражнения, которые обеспечат максимальный рост бицепсов.

  Можно ли качать бицепс каждый день

  Для качественной регенерации телу необходимо время. Это давно доказано, каждый тренер об этом знает.

  Обрати пажњу! Регенерация начинается после тренировки, спустя 3-4 часа. Длится этот процесс от 1,5 до 2 суток. Поэтому крайне важно делать перерыв в тренировках. Отдых - вот время роста тканей мышц.

  Именно поэтому ответ на поставленный вопрос однозначен - нет. Одни и те же мышцы нельзя качать каждый день. Это приведет не к приросту массы, а скорее наоборот, результат будет минимальным.

  Теносиновит длинной головки бицепса: причины, симптомы, как избежать

  Теносиновит длинной головки бицепса - заболевание, которое встречается достаточно часто. Особенно оно поражает людей, которые активно занимаются в тренажерных залах, берут участие в спортивных соревнованиях.

  Причина болезни проста - сильное перенапряжение мышечной ткани во время силовых нагрузок. То есть, привести к этой болезни могут, в том числе, и слишком интенсивные тренировки.

  Подлость заболевания заключается в том, что прогрессирует оно не стремительно, а медленно. Из-за этого крайне важно прислушиваться к своему телу, следить за новыми ощущениями, прислушиваться к боли.

  Главные симптомы этого заболевание - это скованность локтевого или плечевого сустава, нарушение его подвижности. Также человек может ощущать сильную боль при пальпации.

  Избежать теносиновита можно. Для этого необходимо следовать всем правилам грамотных тренировок. Каждое упражнение необходимо выполнять точно, делая все необходимые перерывы между периодами нагрузки.

  Разрыв бицепса: причины, симптомы, как избежать

  Разрыв бицепса возникает в разных местах мышцы. Али чаще всего это происходит с брюшком длинной головки. Оно смещается ниже, а когда появляется нагрузка, то спереди на плече возникает вздутие. Если же разрывается дистальное сухожилие, то вверх смещается вся мышца, обе ее головки. Во время сокращения мышца становится круглой.

  Причиной разрыва в большинстве случаев является слишком сильное напряжение при сгибании рук. Вначале могут возникать микронадрывы, снижающие прочность сухожилия. Также причиной может быть прошлая травма.

  Есть два главных симптомы этого заболевания:

  • Вздутие на поверхности плеча спереди, которое при расслаблении бицепса исчезает.
  • Боли, кровоизлияния под кожей. (Зависит от места разрыва: менее заметны в местах, которые имеют слабое кровоснабжение).

  Способы избежать этой болезни можно понять по ее причинам. Умеренные нагрузки помогут исключить такую проблему. Особенно осторожными должны быть люди старшего возраста, поскольку у них болезнь протекает сложнее.

  Будите опрезни! Чаще всего с разрывом бицепса приходится бороться хирургическим путем. После подобной операции начать снова заниматься можно не ранее, чем через 4-6 месяцев.

  Тренировка бицепса и правильное питание

  Красивые большие бицепсы, как ни странно, зависят не только от тренировок. 50% успеха - это питание, которое должно быть качественным и правильным. Основой рациона должны стать белки - примерно половина дневного рациона или даже больше.

  Они содержатся в мясе, рыбе, яйцах. Около 30% рациона должны составлять углеводы, содержащиеся в таких продуктах как макароны, крупы, овощи. Количество жиров не должно превышать 20%, получать их лучше всего из орехов и масел.

  Основные принципы питания таковы:

  • углеводы должны преобладать в рационе первой половины дня и сразу после тренировок;
  • за день нужно выпивать до 4 л воды;
  • мясо лучше употреблять не жаренное, а приготовленное в духовке, на пару, или гриле;
  • вечером перед сном нужно съедать около 200 г творога.

  Прокачка бицепса - нужны ли предтреники

  Предтренировочные комплексы являются веществом, способным заменить пропущенный прием еды или источник белка. Некоторые люди считают, что при помощи протеина из банки можно накачать бицепс. Это неправда.

  Предтреники можно использовать для корректировки питания, быстрого восстановления после тренировок. Но силовых упражнений они не заменяют!

  То есть, такие пищевые добавки можно использовать в качестве части тех 50% прироста мышц, которые зависят от питания.

  Самый большой бицепс в мире

  Долгое время рекордсменом по величине бицепса считался Грег Валентино. Его рука в обхвате имеет 71 см. Но такого результата этот человек добился не только тренировками, но и не совсем честными методами - употреблением стероидов.

  Как быстро и правильно накачать бицепс знает бодибилдер Грег Валентино, известный под кличкой «Мистер Синтол».

  Тем не менее, в последнее время мир заговорил о другом человеке с огромными бицепсами. Многие издания пишут, что теперь рекордсменом является Мустафа Исмаил. Его бицепсы якобы составляют в обхвате целых 79 см.

  Неважно, где вы решите работать над своим телом, в зале или дома. Главное - делать это правильно, не навредив своему здоровью. Нужно помнить - для красоты тела важны не рекорды, а сильные и соответствующие по размерам мышцы.

  Упражнения на бицепс в домашних условиях:

  Как быстро накачать бицепс:

  Погледајте видео: VEZBE ZA RUKE - biceps,triceps, rada,varijacije OLD SCHOOL (Јун 2023).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send