БЕАУТИ СЕЦРЕТС

Облици обрва према врсти лица. Како направити лепе обрве

Pin
Send
Share
Send


Карактеристике лица, фризура, боја косе много говоре о жени. Обрве нису изузетак. Стручњаци су у стању да одреде карактер, темперамент, начин живота девојчице обрвама.

Лијепе обрве чине лице изражајним

Човек се рађа са одређеном линијом обрва, али не увек одговара његовом спољашњем изгледу. Козметолози предлажу исправљање грешке природе и исправљање облика обрва за различите типове лица.

Главни типови особа, њихове карактеристике

 • 3 Шема за израчунавање идеалног облика обрва
 • 4 Облик обрва: модни трендови
 • Да би правилно обликовали линију обрва, стручњаци одређују степен заобљености, величина лица: схватите његов облик.

  При избору линије обрва узмите у обзир не само индивидуални облик лица, већ и величину носа, отицање и ширину усана.

  Има их само 7 и одговарају геометријским облицима:

  • Правоугаоник: лице се одликује равном, високом челу и широком брадом; изражени надчвршћени лукови и јагодице.
  • Овал: разликује се од правокутног типа меких линија. Образне кости су нешто шире од других делова лица. Карактеристике се не разликују кутно. Овални облик лица сматра се класичним.
  • Тип дијамантског лица: сјајне јагодичне кости, високо, заобљено чело, сужена овална брада.
  • Трапез: карактерисане јасним, светлим јагодицама, равним, али не широким чело; ширина лица постепено се смањује од браде до линије чела.
  • Трокут: Величина лица се глатко смањује од чела до браде. Облик подсећа на врх обрнутог троугла.
  • Скуаре: линија ширине и дужине лица је приближно иста. Карактеристике су оштре: право и широко чело, истакнуте јагодице, равна брада.
  • Округли облик: сви обриси су глатки. Тип лица је сличан квадратном облику, али линије дуж контуре су изглађене. Најшири део су јагодице.

  Облик лица се одређује визуелно или помоћу меког равнала.мерењем његове дужине и ширине. Фризери маскирају непожељне особине свог изгледа уз помоћ фризуре, а козметичари изводе одговарајући облик обрва.

  Облици обрва за различите типове лица

  Обрве могу визуелно променити тип и израз лица: отворити јагодице или их учинити невидљивим, променити висину чела или изгладити шиљасту линију браде.

  Научите како да направите обрве идеално направљене: Популарне марке кане за обрве, како одабрати како се примјењују.

  Стручњаци дају препоруке за корекцију обрва у зависности од облика лица.

  Облици обрва за различите типове лица
  Правоугаоно лицеРавне обрве са јасним контурама
  ОвалПравац са благим прекидом
  Диамонд схапедЛака линија савијања
  ТрапезиумОблик лука: ниска или висока линија
  ТриангуларМеки завој без оштрих углова
  СкуареЈасна линија лука, без прегиба: продужена обрва на почетној тачки, сужена ближе крају
  РоундЗакривљена линија без углова и заобљених крајева

  При избору линије облика обрва узимају се у обзир не само индивидуални облик лица, већ и величина носа, отицање и ширина усана. Обрве, жице, направљене глатке лук, и смјештене високо од очију, изгледају смијешно, ако су црте лица грубе. Широка обрва не одговара грациозном, профињеном и малом лицу.

  Жене треба да знају како да изаберу облик обрва за различите типове лица.

  Облик обрва за овални облик лица

  За различите врсте козметичара лица нуде одређене облике обрва. Они наглашавају достојанство спољашњег изгледа жене, скривају оштре црте лица. Да не би кршили карактеристике класичног овала, линија обрва је ниска.

  Прави се раван са благим заокруживањем. од средине. Високи лук и косина ће довести лице до правоугаоног типа. Претпоставимо да је мека пауза у средини линије. Летећа обрва је најбоља опција ако је лице овално.

  Заобљеност се прилагођава ширини линија. Уско чело визуелно отвара лице, али ће изгледати издужено. Широка линија ће дати линије озбиљности и сачувати класичне облике. Широком обрвом није учинио лице мрачним, козметолози савјетују да извади длаке. Корекција се врши на доњем ивици.

  Обрати пажњу! Стручњаци препоручују пажљиво бирање боје обрва. Ако је линија широка, онда се уздржите од црне боје. Користите природне нијансе маскара.

  Популаран чланак: Како бринути и како подмазати обрве након микробладинга

  Нит обрва обојена у мраку, ако се нијанса складно уклапа са укупном шминком и не контрастира са косом. За различите врсте лица у одређеним облицима обрва потребна је компетентна селекција боја.

  Обрве за дебеле девојке

  Равне обрве ће учинити ваше лице ширим. За дебеле девојке ово није најбоља опција. Линија подигнута у средини ће изгледати дивно. Облик обрве је близу трокута.. Изглед ће бити отворен и кокетан.

  Да би се обрва мало подигла у средини линије, она се мало извуче у подручју унутрашњег угла, где почиње пауза. Крај линије је сужен.

  За дебеле обрве троугластог лица, препоручена ширина је 1 цм.

  Ако је обрва широка, онда ће се десити оштра жичана линија са кинком.. "Реп" је танак, али није кратак. Он не нестаје. Она прави јасну линију.

  Важно је знати! Обрве захтијевају одређену бригу. Да бисте ојачали фоликуле косе, користите рицинусово уље. Алат се наноси на целу површину обрва.

  Четка за чешљеве за косу, додатно изводи масажу. Једном недељно се на обрве наноси витаминска маска од рицинусовог, чичак и бадемовог уља.

  Облик обрва за трокутасти облик лица

  Ако је лице троугластог облика, препоручује се одбијање оштрих кривина и равних линија. Савршена обрва ће бити у облику слова "С": почетак линије је широка, мека кривина, танак, благо подигнут "реп".

  Завршетак се не одвија претерано оштро, у супротном чело ће личити на зарез. Лагано заокружује лук чела, окрећући се према вањском углу ока.

  С обрвом у облику слова С није лако створити себе. Код куће изводите различите врсте обрва: лучне са заобљеним крајем. Завој изгледа природно, без прегиба. У дну линије је шира него на "репу". За дебеле обрве, препоручена ширина је 1 цм.

  Правоугаони облик лица и обрва

  Равне обрве ће помоћи да се омекшају оштре црте лица, које су правоугаоног облика.. Издужена линија ће учинити да лице изгледа дуже. Са овом корекцијом, јагодице неће изгледати широко, али ће се чело још више повећати.

  Удаљеност између обрва чини више, ова техника визуелно заокружује облик лица. Танке обрве се не уклапају. Препоручујемо да се изврше широке линије, благо повишене. Приликом корекције обрва поштујте пропорције линија.

  Не пропустите како да направите савршене обрве: Микробладинг обрве: карактеристике, резултати, фотографија пре и после

  Врхови су сужени, али не и танки. Линије теже према горе. Спуштена обрва наглашава ширину јагодица, што није увијек пожељно за дјевојку рафиниране природе. Претерано густе обрве чине тешке црте лица. Козметичари препоручују стањивање длачица или њихово обликовање гелом.

  Обрве за срце лица

  Срцолико лице има изражене јагодице и широко, али ниско чело. Равне линије ће визуално већ учинити чело, а јагодице изражајније. У овом случају, брада се неће чинити тако истакнутом.

  За лице са срцем, обрве се препоручују у облику лука, које се природно савијају око очију.. Да се ​​чело чинило већим, а јагодице грациозне, линија обрва благо се подигла.

  На дну обрве је шира него на крају. Светло, веома меко савијање чини ближе "реповима". Ова техника ће ублажити црте лица, учинити их лакшим и лепшим. Козметичари не саветују да обрву обликују у облику танке линије. Препоручена ширина је 0,5 мм на дну, 0,3 мм на крајевима.

  Шема израчунавања идеалног облика обрва

  Да би линија обрва била исправна, потребно је одредити гдје би требало почети и завршити, гдје се налази у средини.

  При израчунавању, основа за доњу ивицу носа је узета као основа:

  1. Старт Одредите тачку пресека вертикалне линије од почетне тачке кроз угао ока до надчвршћеног лука. Оловка стави знак.
  2. Средина. Лук обрва пресијеца имагинарну линију која пролази кроз зеницу. Тачка ће бити врх обрве: на овом месту се препоручује да се изврши кинк, окренете лук. Средња тачка је важна да би исправно извршили корекцију облика обрва за различите типове лица.
  3. Ендинг Линија пролази кроз спољашњи угао ока. Зависно од облика лица, крај обрве је краћи или дужи.

  Означене тачке су повезане како би се боље видела исправна контура обрве. Нацртајте прегибе и завоје. Означавањем ће бити лакше уклонити длаке и извршити корекцију.

  Облик обрва: модни трендови

  Уске обрве - жице су ствар прошлости. У 2017. години, тренд је широка линија са грациозним кинкама и падовима. Оштри, углови су одсутни. Сви елементи су природни. Они наглашавају суптилност женске лепоте.

  Како одредити идеалан облик обрва: Хенна обојене обрве: предност, љепота, супериорност. Како обојити обрве каном код куће.

  Ако жена по природи има танке обрве, онда се помоћу тетовирања стварају широке линије за различите врсте лица.

  У моди - волумен. Стручњаци препоручују да се не упуштате у разређивање обрва. Препоручује се да обришете додатну дужину и стилизујете длачице дуж жељене линије. За власнике ријетких обрва нуде се прибјегавање екстензијама косе.

  Линија обрва јасно пролази уздуж обрва. Лагани, глатки завоји се приближавају завршетцима. Израда кинкова није у складу са шемом за савршену обрву, већ у трећем делу линије. Врх је нацртан оловком тако да обрва изгледа јасно обликована.

  Важно је запамтити! Длаке за обрве су постављене по ободу назначеног облика. Дати слику безбрижности направити "дјечачке" обрве. Длаке на бази се подижу четком. Они су у нереду. У исто време, длаке не излазе изван граница предвиђене за општу намену.

  Стручњаци препоручују да се при избору облика обрва за различите типове лица, не укључите у прорјеђивање. Препоручује се да обришете додатну дужину и стилизујете длачице дуж жељене линије.

  Облик обрва је дизајниран да допуни изглед, слику жене. Строге линије ће говорити о одлучности карактера, благим кривинама - о благости и бризи.

  Извршити корекцију обрва, узети у обзир савете стручњака и њихово расположење. Став света се мења и линија обрва пада или лети као летњи лептир.

  Како одабрати облик обрва за различите типове лица:

  Како одабрати праву кривину за облик обрва:

  Погледајте видео: Da Li Znaš: Izbor frizure prema obliku lica (Децембар 2023).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send