ПОРОДИЦА И КУЋА

Гестацијску доб одређујемо до датума последње менструације. Шта је онлине калкулатор?

Pin
Send
Share
Send


Одређивање гестационе старости до датума последњег менструалног периода назива се акушерска метода. Ова калкулација није тачна, израчун се врши од почетка последње менструације, наравно током овог периода није могуће затрудњети, јер се процес оплодње одвија много касније.

Дефиниција трудноће: зашто је потребна

Зашто лекар и будућа жена очекују термин:

  • одређивање трајања трудноће означава приближан датум испоруке;
  • датум последњег месеца вам омогућава да одредите почетак породиљског одсуства;
  • правилан израчун трудноће, омогућава да се у фазама посматра формирање фетуса (потребно је идентификовати абнормалности).

У зависности од периода, будућа мајка ће моћи да предузме неку врсту припремних радњи. Неко жели током трудноће да добије све што је потребно, од некога посебно осмишљеног дијета мјесечно.

Лекари такође прате тежину будуће мајке, ослањајући се на њен термин. Фетус не би требало да буде превелик, тако да због уског карлица нема патолошког порођаја.

У зависности од израчунавања трудноће, жена је одређена датумом почетка бебиних покрета и наравно, стрпљиво посматра дане.

Који су услови трудноће?

Цео циклус труднице траје 39-42 недеље. Специфични број концепције који се догодио не може се прецизно израчунати.

Актуелно акушерство израчунава период од првог дана последње менструације. Ова калкулација се заснива на 40 недеља, пошто се формирање јајета дешава 14 дана од почетка критичних дана. Често се датум који је израчунала жена која ради и специјализовани лекар не слаже, што доводи до панике за будућег родитеља.

Дефинисање гестационе старости до датума последњег менструалног периода, а не једини термин (акушерство) - још увек постоји истински (фетални).

Израчунавање трајања ембриона (тачно), разликује се од опстетричког прорачуна приближно 14 дана. То је због чињенице да лијечник сматра од првог дана посљедњих критичних дана прије него што је жена затруднела.

Гинеколози за своје прорачуне најчешће користе ову методу. Одредивши гестацијску старост до датума последњег менструалног периода, лекар израчунава величину ембриона, ослобађање на породиљском одсуству, број планираних порођаја.

За прецизније студије о могућим генетским абнормалностима и патолошком правцу процеса, потребан је ултразвучни преглед са тестовима крви.међутим, то се дешава током одређених недеља феталног развоја.

Акушерска метода за одређивање трудноће: како она функционише

Термин опстетричког прорачуна се израчунава врло једноставно. Узима се деветомјесечни период на који се додају још 7 дана. Резултат је 287 дана. Лекари користе ову методу дуги низ година.

Ако је вођена логиком, онда је свака жена знала да до тренутка када је имала мјесечну менструацију, није била трудна. На основу тога, наши преци су формирали број. 280 дана прелази од првог дана последње менструације до почетка порођаја. Ова метода успјешно је прешла на специјалисте опстетричке праксе.

Дефинисањем термина код трудница модерна гинекологија има обрнути редослед. Од дана првог дана последњих критичних дана одузима се 90 дана и додаје се 7 дана.

На пример: последњи месечни циклус је био 1. април, одузимајући једно тромесечје, добијате јануар. Затим се израчунава генерички дан: до 1. јануара додаје се 7 дана, добија се осми број. Дакле, по свему судећи, порођај ће доћи 8. јануара.

Да ли је могуће затрудњети првог дана менструације? Наравно да не, али од овог тренутка почиње сазријевање јаја, које би се убудуће могло оплодити. Датум испоруке није тачан, вероватно је процијењен. Точније информације дају студију ултразвука.

Трајање трудноће према акушерским прорачунима је 14 дана различито од истинитог. - испоставило се више. Такође је потребно узети у обзир индивидуалност ембрионалног развоја - они могу бити различити. Зависи од неких фактора:

  • наслеђе;
  • имају регуларне циклусе.

Ако постоје било какве индивидуалности, то значи да од очекиваног датума опстетричара треба 14 дана да добијете термин ембриона.

Како сазнати датум рођења до датума посљедњег мјесеца

Најчешће се датум рођења израчунава према Негелеовој формули - рачунање по броју и месецу последњих критичних дана. Ова формула се односи на специјалне акушерске календаре.

Одређивање гестационе старости до датума последње менструације најчешће се израчунава коришћењем Негелеове формуле

Израчунавање по формули је следеће. Четрдесет недеља се додаје на последњи датум менструације.Међутим, таква калкулација је далеко од истине и не сматра се тачном. Већина жена које су израчунале трудноћу и знају датум зачећа, додају јој 10 мјесеци на лунарном календару. Добити датум рођења, који често не одговара ономе који је поставио доктор.

Шта је онлине калкулатор за одређивање трудноће?

Постоји онлине калкулатор. У последње време, ова услуга се показала као веома корисна, тачна и важна за све труднице.

Све фазе трудноће имају неке мале нијансе које треба узети као чињеницу. Сврха програма је тренутно израчунавање периода којим се одређују промене у телу мајке и бебе.

Онлине калкулатор помаже будућој мајци да прати и контролише цео процес пре рођења - то је најпрецизнији начин.

Онлине сервис вам омогућава да сазнате тачнији датум рођења детета, његови резултати се најчешће поклапају са стварним периодом, што није случај са опстетричким прорачунима. Знајући тачан број, могуће је планирати одређене догађаје.

Како другачије одредити трајање трудноће, ако не постоји датум посљедњег мјесечног

Методе за утврђивање датума порођаја код трудница

Би овулатионНа број дана зачећа додано је 267 дана.
Покретима бебе (без обзира на последњу менструацију)Обично, фетус почиње да се креће од 18-21 недеље, од првог дана када се рачуна датум истека, испада датум када је дете рођено.

Жене често бркају кретање бебе са промјенама у цревима, тако да морате пратити динамику нових сензација.

Одређивање датума прве посете лекару

Када жена дође код специјалисте, лекар, када се детектује трудноћа, ставља је на рачуноводствену контролу. Код прегледа жене, гинеколог је прегледава на столици, рукама одређује величину материце.

Анализа плазме открива хорионски гонадотропин. Од ових индикатора, након узимања лека, одређује трајање трудноће и приближан датум рођења бебе.

Најбољи резултати утврђивања периода се примећују код мама које су током посете лекару (до дванаест недеља). Лекар може добро прегледати материцу у петонедељном периоду. Тело је увећано, заобљено, мекше. Ако је тајминг дужи, онда величина материце варира. То је због димензија бебе, количине воде, конструкције унутрашње карлице.

Мерење ЦТЕ - цоццик-париетал величина - фетус вам омогућава да прецизније одредите трајање трудноће

Ултразвучни преглед

Ултразвучни преглед може да идентификује рану трудноћу, измери оплођено јајашце и ембрион, и са сигурношћу одреди тачно време.

На монитору у четворонедељном периоду долази до благог округлог замрачења - ово је оплођена јајна ћелија, у којој ће се налазити ембрион. До седам недеља, видљива је мала трака и видљив је откуцај срца.

Мерење ЦТЕ (париеталне димензије тртача) - тачан прорачун термина. Одређује се растојањем од репне кости фетуса до главе. Када период достигне 11-13 недеља, можете одредити величину главе, стомак, дужину ручке, ноге и још много тога.

До 2,5 месеца, фетус расте са пропорционалношћу, а скоро све жене су идентичне величине. Тада се промене дешавају појединачно, на основу националности, телесне тежине. Велику улогу игра телесна тежина када се рађају будући родитељи.

Прочитајте популарни чланак: Популарне пилуле за контролу рађања: листа, име, цена, прегледи

У давна времена, људи су вјеровали да је могуће израчунати приближну тежину дјетета додавањем масе мајке и оца при рођењу, дијелећи се на пола. Добијени број је приближна маса будућег новорођенчета. Ово објашњава чињеницу да на дуже стазе, са нормалним развојем, различите жене имају различите феталне величине.

Немогуће је израчунати индивидуални датум рођења на дуги период на ултразвукутако је то да за све бебе постоји другачија генетска карактеристика структуре тела, тежине, висине, обима главе.

Свака жена настоји сазнати датум рођења дугоочекиваних мрвица. Модерне младе мајке све више вјерују онлине програмима, наравно, не искључујући препоруке и упуте лијечника, јер је апсолутну точност тешко одредити.

Која је дефиниција трудноће по датуму последње менструације:

Гинеколог говори о одређивању трајања трудноће:

Погледајте видео: kalkulator online (Септембар 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send