БЕАУТИ СЕЦРЕТС

Женске фризуре за дугу коврчаву косу 2018. Фотографија са шишкама, љестве, каскада, боб, давање волумена, лисичји реп

Pin
Send
Share
Send


Дуга коврчава коса увијек привлачи пажњу и дивљење. Коврчава коса је увијек густа и здрава. Посебност увијеног од увојка је у овалном попречном пресјеку косе, док је у равној коси округла. Због тога, коврчаве коврче захтијевају посебне фризуре и његу.

Модни трендови 2018 у фризурама за дугу коврчаву косу

2018. године, такве фризуре су популарне:

 • равна са централним раздвајањем;
 • издужени или асиметрични боб;
 • каскадне варијације;
 • аурора;
 • патцхворк са бангс.

Техника шишање коврчаве косе

Фризуре за дугу коврчаву косу имају неке особине. Најважније од њих: свака увојка се реже појединачно.

За стрижење користе се специјалне маказенамењене само за то, као и укоснице, клипсе, еластичне траке, чешаљ са ретким зубима. Пре резања, коса је благо навлажена или примењена средства за регенерацију која не захтева испирање, чешљана.

Да бисте се ошишали, потребно је везати косу на ниском репу на задњој страни главе, повући гуму неколико центиметара, одрезати косу испод десни, растворити реп. Затим ћете морати да сакупите реп на круну, а косу подрежете за још 5 цм, а фризура је спремна.

За подрезивање крајева реза боље је користити повећало., потребно је радити са сваким увојком одвојено, како би се завршиле нити са барретом. Оштећене крајеве могуће је одрезати на другачији начин: увити праменове на прстима док се не појаве сечени дијелови.

Да бисте фризуру направили другој особи, најприје морате подијелити косу на комаде, од којих је свака убодена шиљастом. Они раде са сваким делом одвојено, чешљањем, истезањем, кошењем. На тај начин можете уклонити оштећене крајеве и направити различите фризуре.

Приликом резања длаке, коса се дијели на зоне, прамен се скида и реже шкарама.

Када радите са горњом косом, глава се нагне уназад, увојци се преносе између прстију и подрезују под углом. Техника за формирање текстуре: благи прамен који се држи прстима, изрезан под углом од врха до дна са стражње стране длана. Превише волуминозна коса се прорјеђује овако: одређени увојци се раздвајају и режу.

Фризуре за дугу коврчаву косу за округло лице

Носиоци округлог лица би требали одрезати своју коврчаву косу тако да је пуноћа лица мање видљива и да су истакнуте јагодице. За ово било коју фризуру дужине рамена са шишком или без шишки.

За овално лице

Овално лице одговара свакој фризури са шишком (асиметрична, уједначена, коса неравна).

Облик лица је први критеријум по којем се одабире фризура.

За правоугаоно лице

Правоугаони облик лица не треба скривати, већ нагласити. За ово фризуре су погодне за коврче које покривају уши.

За троугласто лице

Триангуларно лице је фризура са издуженим или неравним шишкама. Кратки прасци, па чак и делови неће радити. Универзалне каскаде и градација савршено ће се комбиновати са било којим обликом лица.

Прочитајте популаран наслов чланка: Тренди фризуре за средњу косу, даје волумен.

Техника каскада за дугу коврчаву косу

Фризерска каскада је апсолутно сва коса: дуга и кратка, коврчава и равна. Танка коса постаје лакша и подиже се, а дужина фризуре у целини се не мења. Коврче се лако полажу, визуелно побољшавају контуре лица.

За шишање каскада стане било која шишка. Прелазе боја приликом истицања или бојања косе изгледају посебно светло на каскади. Истргнуте нити без озбиљности.

Цасцаде на коврчаву косу изгледа врло романтично

Каскада се изводи према овом опису:

 • на полеђини главе стоји први прамен, који ће бити водич;
 • од ње до чела се праве нивои, увојци су добро зачешљани;
 • коса се поравна на почетној нити и одсече.

Поступак фризуре корак по корак:

 1. опрати и осушити косу;
 2. истакните коврџе испред главе, леђа и темпоралне, причврстите их укосницама;
 3. осветлите оријентир прамена, изрежите на потребну дужину;
 4. изаберемо следећу танку ширину праменова од 2 цм до 4 цм и исечемо тако да претходни дефинишући прамен буде мало дужи;
 5. на исти начин исећи преостале увојке, сваки сљедећи хоризонтални рог ће бити краћи од претходног, разлика у дужини сусједних увојки ће бити иста.

Можете да направите шишање сами по себи, за то вам је потребно да скупите косу заједно на челу, чешаљ, одредите потребну дужину, исечете је равно. Резултат је глатка каскадна фризура без идентификације слојева.

Двострука каскада

Двострука каскада - оригинална фризура која одлично изгледа на таласастој коси. Процес стварања фризуре се одвија у 2 фазе. У првој фази формирају се доњи праменови, на другој фази се формира капа из горњих увојки.

У двострукој каскади, прво се режу доњи праменови, затим горњи (као капа)

Радни налог:

 1. Очистите косу подијељену хоризонталним преградама на неколико дијелова, причврстите сваки дио.
 2. Изаберите почетни прамен косе са задње стране главе и одредите његову дужину.
 3. Коса исечена на полеђини главе, изједначена са почетном страном.
 4. Окрените се и отпустите и подрежите остатак косе.
 5. Завршите капу за шишање.
Популаран чланак: Модерне женске фризуре нове сезоне за средњу косу. Пхото

Боб

Шишање боб је идеално коврчава танак, а не дебели коврчекоји ће у фризури изгледати величанствено и обимно. Коса универзална, практична, изгледа лако. Шишање боб је слично квадрату, једина разлика је што квадрат нема прореда.

Извршење:

 • Коса је подељена вертикално у средини у 2 половине.
 • Почните да се шишате на потиљку. Длаке на леђима су хоризонтално одвојене и раздвојене на пола.

 • Доњи прамен је одвојен на левој страни и исечен под углом од 45 °. Накнадно предење се узима мало више и такође се скраћује. Слично томе, исећи цео задњи део главе, а претходни део ће бити водич за следећи. Коврче се близу уха да би се дуже задржале, а коса хоризонтално одвојена.
 • На супротној страни се реже на исти начин.
 • Даљи рад иде на темпорални део главе. Доња коса ових зона се чешља, притиска чешљем преко уха, одсеца, чиме се продужава линија исечене косе на потиљку. Преостали увојци су исечени методом "прамен по цједилу". Оба временска подручја су подједнако ошишана.
 • Процес сечења завршава формирањем ресице: прва цев се истиче на десној страни, потребно ју је одсећи за издужење у супротном смеру. Са супротне стране, поновите исто.

Градација и љестве

Градација је резање коврча под углом. Из угла нагиба зависи од изгледа будуће косе. Дипломирање је интерно и екстерно. Код првог типа дипломирања, спољни увојци су дужи од унутрашњих, док је код другог типа спољашња коса краћа од унутрашње.

Техника извођења степениране фризуре је једноставна: процес рада се одвија по уобичајеном обрасцу, само се праменови режу под одређеним углом. Метод калибрације се може применити на разне фризуре, посебно на кованице, боб, пикие, мердевине.

Градирана степеница - степенаста фризура, очување дужине косе и погодне чак и коврчаве браве.

Ова фризура има многе предности:

 • ће одговарати свакој особи, сакрити недостатке;
 • даје додатну количину косе;
 • освежава слику;
 • брзи увојци.

Љестве и каскада - сличне фризуре, разликују се у нијансама технике извођења. Каскада је много компликованија од лествица.

Техничке перформансе мердевина на коврчаву косу у фазама:

 1. Коса подељена вертикално подједнако.
 2. Постоје бочне зоне, бангс и 2 зоне једна иза друге. Да подигне косу сваког дела.
 3. Фризура почиње од позади. Одвојите почетни ред и трим на жељену дужину. Преостали праменови су подрезани под углом и упоређени са првим ланцем.
 4. Окрећући се зони храма, раздвојили смо и прву цједилу, која је водич за резање преосталих увојки. Такође су исечене под углом.
 5. Шишке су обрезане на исти начин.

Фоктаил

Карактеристика фризуре за лисице је дизајн Латинске В, дужина косе се одржава. На глаткој коси изгледа сјајно косо. На крајевима тврде косе је боље направити перје. За такву косу одговара било који прасак, у комбинацији са овом врстом лица.

Фризура пружа 2 опције извођења:

 • Формирање каскаде на крајевима - крајеви косе су ошишани дуж двију косих линија које се сијеку у средини.
Када бирате фризуре за дугу коврчаву косу, размислите о лисичјем репу
 • Вишестепени глатки рез, који подсећа на каскаду.

Аурора

Аурора - волумен шишања за средњу и дугу косу, врло сличан каскади. Разликује се велицанственијим врхом, наглим прелазима измедју слојева, недостатком густих крајева. Аурора се посебно препоручује власницима танке косе. и девојке које имају облик овалног лица.

Упутства за извршење:

 • Оперите и осушите косу.
 • Екстремни прамен из храма је одвојен, то ће бити контрола.
 • Сви увојци су подељени у 4 зоне.
 • Почните резати са предње стране главе. Што је нижи слој, то је дужи. Дужина доњег слоја је једнака дужини контролног ланца.
 • Временске области су ошишане након паријеталног ткива на исти начин. Само екстремни праменови морају да секу мердевине.
 • Коса на задњој страни главе се реже на исти начин након завршетка рада на временским подручјима.
 • На крају, креира се сваки погодан прасак.

Рхапсоди

Рхапсоди - најбоља опција за резање косе средње дужине. Рад се одвија у неколико фаза, праменови су постављени један на други, крајеви су проредени. У близини лица коса формира мердевине. На коврчавим прстеновима се не препоручује да ускоро одсечете круницу.

Фазе имплементације:

 • Мокра чешљана коса подељена је на 4 дела. У близини чела се јављају на лицу.
 • На круну се истиче прамен-оријентир, ошишан. На њему ће се одрезати сви увојци са обе стране раставе. Глава се тако нагиње. Накнадни праменови су направљени дужи од претходних, раздвојени су лучним раздвајањем и постављени су један на други. У близини лица, коса се реже у конкавни лук.
 • У последњој фази је ивица. Најдужи праменови на задњем делу главе су у облику трапеза, крајеви су проредени.
Погледајте најискренију Топ 5 оцену: Професионалне шкаре за косу

Лонг царет

Дуга паљба - комплицирана фризура. Главна особина - иза кратке косе, дуго испред. Када радите на фризури, мајстор посматра глатки прелаз са браве испред браве у леђима. Ова фризура отвара и наглашава лице и врат.

Валктхроугх:

 • Мокра коса подељена. Горњи увојци убадају, спуштају се ниже. Са њима ће почети и шишање.
 • Доње браве се прво секу, након чега почињу да раде са горњим увојцима. Бербер формира мердевине, чији је сваки горњи слој дужи од претходног.

 • По завршетку рада на потиљку, мајстор одлази у предњи дио главе. Технолошка фризура испред је иста као и на његовој глави.
 • Прасци су последњи.

Фризуре са шишкама

Фризуре за дугу коврчаву косу са праском:

 1. "Ритам" - дуге шишке, заобљене коврче на круници, на потиљку косе кратке, косе скраћене.
 2. "Италијански" - шишање са каскадним ефектом и шишке.
 3. "Цаприце" - кратка фризура са неколико слојева, шишке и непажљиви увојци.
 4. "Фоуетте" - у близини лица, коврче су остављене дуго, што је могуће краће на потиљку.
 5. "Сессун" - са стране, коса је кратка, ближе наслону главе, њихова дужина се повећава, линије шишања су глатке и округле, шишке су полукружне.
 6. Цасцаде - фризура за дугу косу са било којим праском који одговара типу лица.
 7. "Дебут" - праменови различитих дужина, степенасто обрубљени, облик фризуре је рељефиран.

Асиметрична фризура за дугу коврчаву косу

Асиметрична фризура је савршено решење за коврчаве, несташне коврче.

У овој фризури нема глатких линија. Браве на једној страни главе су кратке, а на супротној страни су дуге. Шишање са асиметријом одговара свакој дужини косе.

Како асиметрично резати косу, фазе рада:

 1. Подијелите косу на пола водоравно од једног уха до другог.
 2. Коса у задњем делу се на исти начин раздваја на два дела, причврстите горњи део. Доња фризура под правим углом.
 3. Означите вертикално раздвајање у средини, изрежите коврџе од средине по реду у правцу ушију.
 4. Одвојите паралелне танке слојеве косе и трим као што је горе наведено.

Универзалне фризуре за било које године

Цасцаде, Италиан, боб и асиметричне четири фризуре које одговарају апсолутно свакој жени.

Њихова свестраност лежи у следећим карактеристикама:

 • Цасцаде изводи се на било којој коси, у распону од средње дужине. Шишање на више нивоа, дозвољено је присуство било какве шишке.
 • Италиан на коси било које дужине, повољно наглашава облик лица, крије недостатке, шишке се добро уклапају. Италијан је створен поступним уклањањем нити. Мултивариате.
 • Боб погодан за косу средње дужине и кратке. Специфичност фризуре је да је коса иза ње краћа од предње.
 • Оригинални асиметрични боб подмлађује лице. Фризура је постепени прелаз из дуге у кратку косу.
 • За дугу косу, универзална фризура ће једноставно бити увојци исте дужине.

Фризуре за густу коврчаву косу

Погодан је за густу фризерску каскаду, наглашавајући блиставост коврча. При извођењу, поруџбине се снижавају. Патцхворк фризура одговара врло густој коси, због чињенице да смањује њихов волумен. Додатни праменови обрубљени су специјалним маказама.

Асиметричне фризуре изгледају сјајно на густој коврчави коси.

Асиметрични боб ће одлично изгледати на дебелој коси средње дужине. Карактеристика - фризура боб прикључена асиметрија. Заобљени или ступњевани аутомобил ће одговарати дебелој валовитој коси. Такве фризуре се фокусирају на очи. Крајеви косе су заобљени и проријеђени.

Фризуре за фину валовиту косу, дају волумен

Танка, валовита коса даје додатну волумен фризури. због завршетка крајева. Кратак боб са шишкама је такође савршен. За косу средње дужине прикладне љестве, каскада у свим варијантама, издужени квадрат. Специфичности таквих фризура ће бити стањивање крајева и скраћивање горњих нити.

Како стилизовати фризуру са дугом коврчавом косом

Фризуре за дугу коврчаву фризуру није лако.

Да бисте лако обликовали фризуре на дугој коврџавој коси, користите шампоне за коврче.

Следеће препоруке ће вам помоћи да се носите са непослушним увојцима:

 • опрати косу, користити благи шампон са здравим уљима, можете сами додати уље;
 • пити 2 литре воде дневно;
 • опрати косу свака 3 дана, не више;
 • нанесите храњиво уље на крајевима, користите корисне маске;
 • испрати косу након прања јабуковим сирцетом разређеним у води;
 • нанесите уље конопље на коврче: поравнајте косу;
 • не примењују средства за обим;
 • коприва и першун за испирање;
 • једном седмично наносите бијеле глинене маске;
 • исправите се у кабини;
 • Гелови и пјене се користе за обликовање дугих коврчастих увојки, примјењују се дуж цијеле длаке.

Фризуре за косу различитих дужина

Изглед косеПогодна фризура
ЛонгКаскада, љестве, реп лисице, асиметрија
ПросекЦасцаде, боб, аурора, рапсодија, италијанска, асиметрија
КраткоБоб, асиметрија, пикие

Коврчава коса је далеко од неуобичајеног. Посебно лијепе су дуге валовите коврче. Због облика саме длаке и њеног корена, тешко је поставити их. Исправно одабрана фризура и придржавање једноставних смјерница за његу олакшат ће стилирање. Фризура ће изгледати сјајно.

Аутор: Доросхенко Е.Н.

Дизајн чланка:Наталие Подолскаиа

Видео о фризурама за коврчаву косу

Видео, како одабрати фризуре за дугу коврчаву косу:

Погледајте видео: STEPENASTO ŠIŠANJE (Јун 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send