ЛИЧНИ ЖИВОТ

Лотус тетоважа за дјевојке. Разноврсност цветних значења, скице слике

Pin
Send
Share
Send


Према речима мајстора салона за тетовирање, Недавно, све више и више младих девојака преферира тетоважу лотоса на једном или другом делу тела.

То ће бити оно што лотос значи, које се опције и скице лотоса сматрају најуспјешнијим и занимљивијим, зашто је лотос тако погодан за одабир тетоваже за женску половину човјечанства, која је његова особина и витална енергија.

Разноликост вредности лотосовог цвета у тетоважи девојчица

 • 2 Значење и симболика лотоса у различитим културама
  • 2.1 Индија
  • 2.2 Кина
  • 2.3 Египат
  • 2.4 Средњовековна Европа
  • 2.5 Русија
 • 3 Шта је тако посебно код тетоваже лотоса?
 • 4 Лотус - благ, посебан цвијет
 • 5 Однос тетоваже лотоса са мудрацима и боговима
 • 6 Цветне тетоваже
 • 7 Познате глумице бирају тетоважу "Лотус"
 • 8 Положај и величина тетоваже лотоса на телу.
  • 8.1 Цвет на полеђини
  • 8.2 Лотус тетоважа на подлактици, врату, доњем дијелу леђа
  • 8.3 Рука, зглоб, глежањ - место за тетовирање
 • 9 Тетовирање и рад
 • 10 Опције и стилови тетовирања лотоса
  • 10.1 Лотосова тетоважа у класичним стиловима.
  • 10.2 Лотус тетоважа у модерним техникама и стиловима
 • 11 Скице тетоваже лотоса
  • 11.1 Избор скице
  • 11.2 Величина скице
  • 11.3 Слика, орнамент, техника
 • Лотус као тетоважа није једноставан цртеж за лепоту, већ древни знак. Она има симболичко значење у многим религијама. Почашћен је од будистичких монаха.

  У манастирима је сачувана традиција ношења цвјетне слике на тијелу. Дакле, они означавају напуштање многих жеља ради просветљења на крају живота.

  Лотус као тетоважа значи да особа тежи ка унутрашњој хармонији са собом, за мудрошћу.

  То даје самопоуздање, јача енергетски потенцијал, развија личност.

  Женственост и завођење

  Цвет лотоса, као тетоважа, личи на здјелу, коју пробијају прашници, заведени љепотом латица. Таттоо "Лотус" ствара ауру сензуалности и женствености.

  Често се млада девојка не усуђује да пренесе та осећања предмету своје љубави речима, а цртеж цвећа јој помаже у томе. Мушкарци увек осећају расположење, активно реагују на изглед.

  Не случајно у источној митологији, лотос се сматра симболом жеље да се волида привуче пажњу другог пола.

  Хармонија и чистоћа

  Будистичка поезија о природи видела је склад поља, планина и вртова, савршенство ријеке, љепоту биљака. Хармонија лотоса је у чудесном облику његових латица. У многим религијама, лотос је симбол чистоће.

  У вечерњим сатима, он нестаје у блатњавим водама језера или мочваре, а ујутру искра божанском свјежином без мрље.

  Свећеници доносе лотос у црквени олтар као симбол чистоће.Све негативне вибрације око лотоса нестају. Постоји енергетско поље без преседана.

  Духовно буђење и бесмртност

  Дубоко значење лежи у процесу буђења духовности у младој, крхкој души. Духовност је главни елемент развоја и формирања човјека. Лотос својом енергијом води особу у борбу за бесмртност душе.

  Од давнина, мудри грчки филозофи у проповиједима су објаснили да је постизање и разумијевање бесмртности живот божанског принципа у човјеку. У лотосу живи бесмртност.

  Мудрост и трагање за истином

  Срећан је човек који је упознао мудрост за себе. Тако сматран највећим научницима, мудрац Галилео Галилео.

  Егзипери су написали у Малом принцу да људи увијек траже смисао живота, али га ријетко проналазе. Али истину можете наћи у једном цвијету. Видети је није лако.

  Живот и љубав

  Лотос је велики цвет, уздиже се са дна резервоара, подиже слику Бога, рођење живота и љубав је са њом повезано. Божански Ра је рођен у лотосу.

  У свакој особи постоји потреба за љубављу. Тетоважа са лотосом неће вам дозволити да заборавите на овај осећај.

  Концепти филозофије су укључени у мноштво вредности лотосовог цвета:

  • женственост и заводљивост;
  • хармонија и чистоћа;
  • духовно буђење и бесмртност;
  • мудрост и трагање за истином;
  • живот и љубав.

  Значење и симболика лотоса у различитим културама

  Лотус је света биљка у многим културним традицијама, религијским учењима и земљама. Он је обдарен магичним, па чак и космичким својствима.

  Индиа

  Најкарактеристичнија краљевска природа чудотворног цвијета огледа се у индијској верзији будизма. У Индији, лотос је симбол универзума, лебдећи попут магичног цвијета у океану.

  Према хиндуистичкој митологији, рај је људима представљен огромним језером препуним ружичастог цвијећа лотоса. Чисте душе живе у отвореној шољици цвета. Постоји читава хиндуистичка литература посвећена светим функцијама лотоса.

  У индијском епу Махабхарата величају се врлине лотоса: има тисућу латица, блиста као велико сунце, распршује око себе укусну арому.

  Лотос продужава живот, враћа изгубљену љепоту и младост особи.

  Кина

  Кинези верују да особа у свом животу пролази кроз три фазе развоја:

  • незнање;
  • превазилажење заблуда;
  • разумевање живота.

  Лотос цвет симболично прати све духовне промјене. Његов пупољак означава прошлост, цветање - садашњост, сјемење - будућност.

  У Кини, божански лотос се молио пре доласка будизма као религиозног учења.

  Генерално, азијски будизам у Индији, Кини, Јапану, Вијетнаму, Кореји, Монголији, Непалу, Тајланду, Шри Ланки укључује симбол лотоса, који је посвећен великом Буди.

  Буда се појавио из лотоса у облику ватреног цвијета. За монахе у часовима јоге, обавезна поза (асана) је поза лотоса.

  Египат

  У Египту, краљевству фараона, Египћани су створили мит о томе како се лотос уздигао из морских дубина и на својим магичним латицама открио свијету златну бебу. Слика лотоса је красила трон богиње Исиде.

  Средњевековна Европа

  Из Азије, култура и симболика лотоса продрли су у Европу, разбијајући пустињу, море, океане. У грчкој и римској традицији, симбол лотоса је такође био присутан.

  Херкул је путовао у чамцу који је имао облик лотоса. Хера и Афродита узели су лотос међу своје омиљено цвеће. Зато су људи довели у кипове богиња цвеће живог лотоса.

  Херодот, древни грчки краљ историје, назвао је лотос „Нилским љиљаном“. Грци су цвету дали магичне особине. Сматрало се да је он - прототип сунца и ствара чудо. Био је сматран цвијетом Аполона.

  Међу дјелима Хомера је и завера да су путници, Одисејеви другови, окусили лотос и остали на острву које их је заувијек заклонило.

  Русија

  Русија, гдје живе представници различитих традиција, такођер високо цијени и цијени племенити цвијет. Али радије, то је обожавање лепоте, нежности, љубави, без додира религије.

  Данас, лотос, у складу са својом дивном моћи, прати особу у његова три света: материјалном, духовном и интелектуалном.

  Права вредност тетоваже за младе девојке - врућа тема у модерном свету иу шоу бизнису. Редовници и придошлице на територији забаве преферирају ову тетоважу за украшавање тела.

  Шта је тако посебно код тетоваже лотоса?

  Девојка је благо створење. Она сама бира чист, благ знак, који означава пут живота. Међу модерним заљубљеницима у тетоважу је и снажан дух природе. Лотус за њих - јачање ове силе.

  Понекад тетоважа "Лотус" даје одлучност да се нешто промени у вашем животу, побјегните од досадне стварности у љепоти и неизвјесности. И у томе можете наћи помоћ и инспирацију у лотосу.

  Важно је запамтити! Лотос је симбол вишеструких вриједности и комбинира крхкост, њежност са јаком енергијом, тврдоћом духа. Зато је потребно јасно дефинисати симболику ваше тетоваже.

  Популарне тетоваже за дјевојчице нису ограничене на лотосов цвијет. Постоји и неколико других опција.

  ГроупСпецифична слика
  животињетигар, лав
  птицеластавице, сове
  фловерсружа, орхидеја, лотос
  мост популартетоважа "Лотос" (вредност за девојке)

  Лотус - благ, посебан цвијет

  Најближе њежној природи младих жена је цвијеће.

  Сваки цвијет у облику тетоваже украшава тијело, даје жени елемент сексуалности, заводи. Најлепши и симболични цвет је лотос.

  Ружичасти лотосов пупољак утиснут на зглобу није само естетска слика која наглашава љепоту тијела. Лотус отвара душу. Млада девојка има жељу да буде достојна лотосовог симболизма својим поступцима.

  Одабир тетоваже "Лотус", вриједност за дјевојчице игра велику улогу, јер њихова судбина овиси о томе у будућности.
  Прочитајте популаран наслов чланка: Импресиван губитак тежине са Турбослим Алпха. Рецензије и резултати су тањи.

  Однос тетоваже лотоса са мудрацима и боговима

  Мудраци у Индији чинили су класификацију типова жена. Посебно су атрактивне жене лотоса. Они су прелепи, деликатног укуса и оса струка. Многе девојке желе да их опонашају. Дакле, они напунили тетоважу "Лотос", вриједност за дјевојке овог избора је велика.

  Они, попут древних будистичких монаха, дају завет да воде прави живот. Многе романтично оријентисане девојке, које бирају тетоважу лотоса, посвећују се божици Афродити, као што су лепотице радиле у Грчкој.

  Магични цвијет помаже у познавању њежних осјећаја. Познати кинески песник једном је назвао дивном божицом налик лотосу која је засјала из океана.

  Цолор Таттоос

  Колор слике омиљене биљке су најпопуларније међу љубитељима тетовирања: ружичасти или гримизни лотос.

  Такве декорације чешће су направљене од изузетних, паметних звезда, филмских и позоришних глумица.

  Познате глумице бирају тетоважу "Лотус"

  Живописан пример модерне слике америчке глумице је Јессица Алба. На руци десне руке налази се натпис "Прадма", што на санскрту значи "лотос".

  Џесика је уверена да цвет тетоваже симболизује дубину њене природе, даје јој снагу за креативни рад. Тетоважа лотоса има њену мајку, рођака и тетку.

  Амерички супермодел Цхарлизе Тхерон направио је тетоважу "Лотус" на својој нози.

  присуствује 2014 ГК мушкарцима године Мармонта 4. децембра 2014. у Лос Анђелесу, Калифорнија.

  Малин Акерман, глумица из Канаде, ставила је тетоважу отвореног лотосовог пупа на леђа, између лопатица.

  У модерном друштву, лотосова тетоважа је постала толико популарна да је на вашем телу пуњена као декорацијабез значења симболичких значења.

  Упарене тетоваже са вољеним мушкарцем такође нису риједак избор младих жена, јер је лотос знак интеракције између мушког и женског принципа.

  Локација и величина тетоваже лотоса на телу

  Девојка која је одлучила да направи своју прву тетоважу у облику лотосовог цвета треба да одреди локацију накита на телу и његове димензије. Тетовори верују да су ова два питања уско повезана.

  Ако је одлучујући аргумент величина, величина тетоваже, онда прво размотрите тај фактор, а затим, у зависности од тога, одредите локацију узорка.

  Ако је локација тетоваже најважнија, онда се њена величина бира према овом атрибуту.

  Будући власник накита треба пажљиво размотрити обје точке и визуализирати будући цртеж. Тетоважа се ради за цео живот.

  За тетоважу са лотосом, свако место ће бити добро.

  Цвет на полеђини

  Цвет изгледа раскошно и изражајно на леђима, са цртежом свих елемената - латицама, прашницима, пистилом. Положај на леђима је веома погодан јер је раван, не мења се током времена, тако да облик тетоваже неће бити изобличен.

  Такођер можете затворити леђа одјећом ако желите сакрити свој знак од знатижељних гледатеља.

  Лотус тетоважа на подлактици, врату, доњем дијелу леђа

  Подлактица или врат је такођер пристојно мјесто за њежну цвијетну тетоважу.

  Понекад је око врата. Изгледа романтично и са благим наговјештајем опуштености дама. Цервикална секција се сматра знаком комуникације, хармоније са самим собом и креативности у животу.

  Али овде ће цртеж имати помало клизни, динамични облик и мање јасне детаље.

  Слабине ће лако узети тетоважу цвијета лотоса. И затварање симбола од нежељених погледа неће бити тешко.

  Рука, зглоб, глежањ - место за тетовирање

  Међутим, чешће него што не, лотос је украшен као украс, као знак који говори, потврђујући племенито значење цвијета: склад са самим собом, њежност, као и одлучност и тврдоћа животних позиција.

  Зато руку, зглоб, зглоб ће увек бити добар избор. Млада дама ће моћи да се диви стеченој лепоти, потврђујући у својим животним принципима.

  Наравно, тетоважа на овим местима, посебно на руци, биће власништво других, пријатеља и странаца.

  Лотус тетоважа изгледа веома лепо, вредност за девојку која може бити другачија, на танком, елегантном зглобу. Овде изгледа као прави живи цвет, захваљујући агилности и динамичној руци. Ово место ужива привилегију младих дама.

  Занимљива чињеница! Понекад се чак и власницима лотосовог знака на руци, на ручном зглобу, често каже да осјећају магичну привлачну енергију која извире из предивног знака.

  Тетовирање и рад

  Многи менаџери постављају одређени етикет за запослене у којима нема места за тетовирање. Излаз истих трагова неуспелог експеримента неће успети. Стога, многа мјеста за многе младе дјевојке представљају ризик.

  Ово се не односи на представнике шоу бизниса, попа и многих слободних професија.

  Свака тетоважа "лотосов цвијет" има симболично значење за дјевојчице.

  Наравно тетоважа на руци, подлактици, глежњу треба бити мала. За господаре, ово је прилично тежак посао. Њен квалитетни рад доноси радост и успјех.

  Опције и стилови тетоваже лотоса

  Мајстори тетоваже вољно користе слику лотоса, јер правилан, складан облик цвијета даје слободу за креативност.

  Лотус се лако убацује у сложени орнамент или изводи као независни мотив. Због своје једноставности, то ће бити добра опција за оне који праве своју прву тетоважу.

  На интернету и код самих мајстора постоји много квалитетних скица за тетовирање са лотосом. Цвет природног једноставног облика може се направити у сваком стилу.

  Цлассиц Лотус Таттоо

  Цртеж лотоса је савршен за извођење тетоваже у било ком стилу.

  Од класичних стилова за пуњење лотоса, најчешће се користе:

  • Етхниц - традиционални мотиви различитих земаља, често са натписима - кинеским и јапанским ликовима, индијским боговима, афричким маскама. Такве тетоваже праве они који уживају у култури земље;
  • Традиционални стил - реалистична слика. Лотус овде ће имати велике користи од његове природне лепоте. Многи људи испуњавају лотос не због његовог високог значења, већ због дивљења због необично лијепе форме. Није случајно да дјевојке изаберу лотос као најљепши украс за своје тијело.
  • Стил "Трибал" - имитација полинезијских племена.
  • Ориентал стиле - узорци, на пример змајеви, мале рибе, и лотоси се узимају. Користе се за стварање сложених композиција.

  Лотус тетоважа у модерним техникама и стиловима

  Време лети брзо. Дођите нови стилови и методе. Сада млади људи воле беле и чипкасте тетоваже. Црно-бели и шарени украси нису заборављени.

  Лотос у модерном дизајну се изводи уз помоћ напредније технологије. Лотус тетоважа постаје све популарнија у графици, употребом шрафуре.

  Таква тетоважа је узорак рада искусног мајстора, јер је графичка техника пуњења прилично компликована. Али резултат изгледа веома импресивно, са дозом дрскости и оригиналности.

  Нова опција ће бити тетоважа "Лотус" у стилу "доворк". Ово је метода пријема да се слика попуни уз помоћ многих малих тачака. Добар мајстор у привидном хаосу ствара предивну слику лотосовог цвета.

  Лотус у акварел стилу изгледа веома добро за велике цветне тетоваже, укључујући и коришћење лотоса. Посебно се стварају најмањи прелази латицних нијанси, користе се случајни спрејеви боја.

  Важно је запамтити! Приликом одабира скице са лотосом, треба слиједити усвојену симболику по боји.

  Традиционалне вредности боја лотоса као тетоважа за девојке:

  • плава - значи мудрост и жељу да се зна много. Припада Мјесецу, јер само када његова свјетлост одише њежним мирисом;
  • тхе ред - то је чистоћа душе;
  • тхе пинк - незамјењив елемент симбола божанског почетка;
  • вхите даје духовну заштиту;
  • пурпле - симбол мистерије, загонетке.

  Ниједна друга цветна тетоважа не може да се поклопи са лотосом у својој популарности.

  Најчешће се лотос тетоваже прави као симбол чистоће. Цвет клија на дну резервоара, у блату и уздиже се изнад воде кристално чистим латицама.

  Својство лотоса да се отресе свих научника који се баве прљавштином проучавају како би применили ове особине да покрију аутомобил и кров куће.

  Скице тетоваже лотоса

  Пре него што се остварује сан дјевојке о прекрасној тетоважи са лотосовом сликом, потребно је припремити скицу овог сна.

  Избор скице

  Од посебног значаја при креирању тетоваже лотоса за дјевојчице је почетак свих радова. Скица би требало да буде испред мајстора. Што је скица успешнија, то је квалитет цртежа виши, то је боље за тај случај.

  Работа с самой первой татуировкой предполагает, что заказчица уже знает, какие виды и стили наиболее популярны в обществе, где она бывает, как протекает процесс набивания рисунка на кожу.Девушка обычно выбирает тему «Лотос», вид и стиль.

  Выбор эскиза - дело нелегкое. Иногда нужного рисунка в альбомах не оказалось. Тогда мастер может сам создать эскиз, если ему изложили идею.

  Только после этого наступает ответственный момент создания тату.

  Эскиз должен быть четким, не очень мелким, с отчетливо прорисованными деталями.

  Особенно необходима тщательность выполнения контуров для тату большого размера и сложной комбинации лотоса с другими элементами и узорами. Эскиз должен повторять размер работы на теле.

  Размер эскиза

  Размер эскиза, а затем и размер всей татуировки, зависит от количества деталей. Чем сложнее узор, тем больше должен быть размер. Маленькое тату на запястье можно сделать с эскиза маленькой картинки цветка или бутона лотоса.

  На рисунке цветок должен изображаться уже на своем месте тела: на запястье, щиколотке и т. д.

  Картинка, орнамент, техника

  В зависимости от выбора клиентки, эскиз может представлять собой картинку или орнамент. Эскиз орнамента и картинки должен передавать особенности избранного стиля татуировки.

  Сейчас к услугам любителей тату разработано множество техник татутировки: просто красивый узор или Трайбл, Полинезия, Маори, Борнео, Кельтика, а также смешение стилей: японского с Олдскулл или с новым Ньюскулл, а также Ориентал и Чикано.

  Но иногда, особенно для новичков, эскиз бывает перенесен как рисунок с обычной фотографии. Выбирать следует фото с хорошим качеством и разрешением. Мастер уменьшит эскиз, если это необходимо.

  Эскиз картинки цветного тату - также рисуется в цвете. Для черно-белого тату рисунок должен быть черно-белым.

  Молодая леди, увлеченная тату, часто предпочитает заказать авторский эскиз. Такую работу выполняют опытные мастера тату.

  Некоторые профессионалы набивают тату только по своим эскизам, или вообще без эскиза, прямо на теле маркером или ручкой - фрихэнд.

  После обсуждения деталей работы мастер готовит эскиз к работе, редактирует его, добавляет цвета, уточняя желания заказчицы.

  Хороший вариант, если мастер, по просьбе клиента, рекомендует свой эскиз, несколько своих работ на выбор. Это значительно ускоряет процесс татуировки.

  Важное условие успеха - надежность, доброе имя мастера.

  Это видео ознакомит вас с тату «Лотос» и его значением для девушек.

  Из данного видеоролика вы узнаете, как проходит процесс набивания тату «Лотос».

  Погледајте видео: Hairless Cat w Antlers Tattoo! Getting Another Thigh Tattoo @ The Parlor! (Децембар 2023).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send