МОДА И СТИЛ

Као што је америчка величина ципела преведена на руску величину за жене. Како да меримо

Pin
Send
Share
Send


Модерне жене имају у својој гардероби један или више пара америчких ципела или патика, јер сватко може обавити куповину у некој другој земљи директно сједи за рачуналом. Али да би ципеле биле тачне величине, морате тачно знати како превести америчку величину на руски.

Која је разлика између америчких и руских величина ципела?

До сада куповина ципела преко интернета није толико популарна у поређењу са другим категоријама робе. Овај тренд се наставља, јер се многе жене плаше разлике у ознакама за ципеле између руских и америчких величина.

Америчка величина ципела на руском језику за жене (табела омјера величине - касније у овом чланку) разликује се по јединицама

То се десило зато Русија и Америка користе потпуно различите критеријуме за мјерење ципела:

  • Русија - у центиметрима;
  • Америка је у инчима.

Да не би погрешили са избором, неопходно је имати са собом табелу одговарајућих величина ципела из две земље, па ће такав наговештај знатно олакшати задатак.

Када купујете ципеле америчке израде за жену, потребно је јасно разумјети њену разлику у односу на руску величину, те која је комплетност стопала за коју је намијењена.

Прочитајте најзанимљивији чланак на сајту: Зашто нам је потребан џеп у женским хлачицама?

Шта треба да знате да одредите америчку величину

Правилан избор ципела према америчком систему величина, првенствено зависи од дужине стопалакоји се мора унапријед измјерити, као и цјеловитост стопала узимајући у обзир, што је увијек назначено на етикети увезених производа.

Постоје такве основне ознаке женског стопала, приказане у табели.

Обележавање комплетности стопалаАмеричка величина ципела, преведена на руски језик за жене
веома танка нога
танко стопало
већ просечна комплетност
Бпросјечна величина стопала
Цширока стопала
Дшира пунина стопала
Епреширока нога

Захваљујући додатном обиљежавању пуноће стопала, можете покупити обућу и за одраслу жену и за дјевојчицу, узимајући у обзир индивидуалне карактеристике успоредиве старосне категорије. Мјери се на избоченим дијеловима ножних прстију.

Приликом превођења америчке величине ципела на руски за жене, треба узети у обзир и присуство облоге или топлотне изолације доступне у одабраном моделу.

Како вршити мерења, одредити величину ципела

Најоптималнији метод за прецизно одређивање његове величине је једноставно мјерење стопала. За то вам је потребан комад белог папира и оловка или оловка.

Ногу ставите на чисти лист и оловком означите крајњу тачку пете и најистакнутији део прстију. Затим остаје да се ова дужина измери помоћу равнала или центиметра.

На основу добијених резултата могуће је максималном прецизношћу одредити потребну величину америчких ципела поређењем са одговарајућим табелама.

У случају када се дужина креће између два знака, на основу података у табели, онда би ваш избор требало направити на велики начин, јер на крају може испасти да је једна нога већа од друге. Ако више волите већу величину, то ће гарантовати да на крају нећете морати да мучите стопала уским ципелама.

Стручњаци инсистирају на томе да је најбоље стопало мјерити у вечерњим сатима, то је због чињенице да је током дана стопало мало згњечено.

Како превести америчку величину ципела на руски

Америчка величина ципела на руском за жене може се превести помоћу специјалних таблица конверзијеи узимајући у обзир да је 1 инч једнак 2.54 цм по метричком систему мерења.

На основу тога, није тако тешко конвертовати величину ципела из америчког метричког система у руски и обрнуто, али постоји одређена посебност која се мора узети у обзир при израчунавању. Она се састоји у чињеници да је у Америци нула величина дуга новорођенчета, што је 3,67 инча.

Прочитајте популарни наслов чланка: Најмодернији прасци нове сезоне на стилским фризурама

Зато у реду да бисте променили величину ципеле од центиметара до центиметара, прво морате одузети 3,67, затим помножити са 3 и заокружити резултујући број на 0,5 цм.

Као резултат, резултирајућа величина ће одговарати руском метричком систему. Америчке женске величине су означене на скали од 4 до 12.

Захваљујући таквим математичким акцијама, могуће је превести америчку величину ципела што је могуће прецизније на руски, и обрнуто.

Када купујете ципеле произведене у Америци, морате узети у обзир да се ознаке на истој величини могу разликовати у зависности од категорије на коју се купује: мушке, женске или дечије.

Однос америчких и руских обућа за жене. Табела

За практичност купаца, с обзиром да се обим продаје путем Интернета сваке године повећава, многи произвођачи у иностранству одмах указују на однос руских и америчких величина у специјалним табелама, које се често налазе на картици ХЕЛП.

Ако таква информација није достављена, онда можете користити табелу испод, која ће послужити као варалица сваки пут када је потребно купити америчке ципеле.

Дужина стопала у цм21,52222,52323,52424,52525,526
Руссиан сизе3434,53535,53636,53737,53838,5
Америцан сизе55,566,577,588,599,5

Како изабрати ципеле да не би погрешили са величином

Када купује америчке ципеле за себе, жена треба да узме у обзир све нијансе разлика у величини руског и америчког, као и да познаје критеријуме на шта треба да се фокусира:

  • на материјалу од којег су направљене ципеле, пошто се природна кожа мало временом шири, за разлику од вештачких материјала, осим тога, спортске и зимске ципеле препоручују стручњаци да узму пола величине или величине;
  • у случају када жена има половину величине, онда се ова разлика може уклонити употребом полу-клинова који се стављају у чарапу и тиме скраћују дужину ципеле и непотребна пунина;
Са високим успоном и широким ногама, изаберите ципеле са везицама
  • у присуству велике запремине, боље је дати предност ципелама са везивањем, посебно за власнике широког стопала и присуство проблематичне кости на нози;
  • Није штетно прочитати рецензије које су оставили претходни купци овог модела, ако их има, пре куповине.

У ствари, лако је правилно израчунати потребну величину ципела у складу са америчким системом, за то можете извести математичке калкулације или користити табеле, а онда ће куповина обуће путем интернета постати уобичајена за сваку жену.

Прочитајте популарни чланак сајта: Ламинатион оф еиеласхес - како је процедура, фотографија прије и послије, рецензије и резултати.

Величина америчке ципеле на руском за жене (величина графикона) - у овом видеу:

Како одредити величину ципеле:

Погледајте видео: Our Miss Brooks: First Day Weekend at Crystal Lake Surprise Birthday Party Football Game (Март 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send