МОДА И СТИЛ

Одговарајући сто за немачке и руске величине ципела. Како мјерити величину ноге

Pin
Send
Share
Send


Ноге људи разликују се не само по величини, већ и по својој пунини, висини, ширини стопала и тако даље. Стога произвођачи обуће користе различите јастучиће. Боље је, наравно, познавање ваше ципеле и произвођача, чији су производи идеално погодни управо за вашу величину стопала.

Кожа се сматра идеалним материјалом за обућу, јер се може прилагодити било којој нози. А када купујете ципеле из каталога, можете бити сигурни у квалитет производа. Али једна ствар је важна овде - ако наручите обућу од произвођача других земаља, њена величина се такођер мијења.

Тако, на пример, немачка величина ципела има малу разлику од Руске, а за правилан избор пара, морате погледати табелу одговарајућих величина ципела за дату земљу.

Да бисте утврдили немачку величину ципеле на руском (табела омјера величине ће вам помоћи са овим), морате знати ширину и висину држача, као и висину пете.

Која је разлика између ципела немачке величине и руских?

Њемачке величине се мало разликују од руских. Али треба да знате неколико нијанси које ће вам помоћи да брзо и прецизно одредите тачну величину стопала.

Разлика у немачкој величини је у томе што не мери само стопало и успон стопала, већ и ширину и висину тибије и висину пете.

Стога, при одабиру или превођењу немачке величине ципела на руски, осим табеле величине стопала, Треба узети у обзир следеће параметре:

 • Сцхафтвеите је најшири део чизме.
 • Сцхафтхохе - показује висину ноге од пете до најширег дела.
 • Абсатз - ознака висине пете.
Прочитајте популарни чланак сајта: Ламинатион оф еиеласхес - како је процедура, фотографија прије и послије, рецензије и резултати.

Шта треба да знате да бисте одредили немачку величину ципеле

Да бисте брзо одредили исправну величину ципеле, прво морате да знате која су мерења стопала. За куповину ципела узмите мере дужине ђона. Ако су ципеле високе (нпр. Чизме), онда морате знати и висину и ширину потколенице.

Ширина стопала означена је одговарајућим словом:

 • Ф - нормална ширина стопала;
 • Г - значи широка нога;
 • Ј - прешироке ципеле;
 • К - најшире ципеле.

Величина немачке ципеле може се разликовати од других европских величина због одсуства ознаке Х између Г и Ј. Дакле, у енглеској величини, табела показује велике величине, као што су Х, Ј, К, а симбол Г значи средњу ширину. Приликом превођења на руски, максимална величина се може приписати бројевима 10, 11, 12.

Како да мерите величину ципеле

Величина немачке ципеле, да је дефинишете и преведете на руски језик, може се наћи мерењем дужине вашег стопала, а затим избором линије у табели величине која одговара резултату.

Одрасли могу мјерити једном, запамтити их и примијенити сваки пут када купују ципеле. А дјеца требају мјерити стопало прије сваке нове куповине, јер им стопало стално расте, а величина се мијења у складу с тим.

Да би тачно измерили стопало треба да буде следећи метод:

 1. ставите лист папира на под и ставите га на ногу;
 2. заокружите ногу оловком;
 3. мерите од пете до највише тачке (на пример, може бити крај палца).

Исто тако, потребно је узети у обзир да ако се ципеле носе на ножном прсту, онда се стопало треба носити приликом мјерења.

Затим требате наћи резултат у табели испод. Број насупрот овог броја ће значити исправну величину њемачке ципеле и њено поређење са руском величином.

Да би правилно одредили величину, потребно је измерити обе ноге. А ако се једна нога испостави да је већа од друге, онда ципеле треба изабрати на већој стопи.

Да бисте измјерили потколеницу, потребно је да пронађете најшири дио ње, нацртате и измјерите ширину. Затим је потребно измерити дужину ноге од пете (од пода) до жељене линије.

На пример, за величину 37 ноге, ширина ноге нормалне грађе биће приближно 34 цм, а висина до ивице осовине 38 цм.

Тако можете израчунати мјерења за друге величине. У овом случају, са повећањем величине ципела по јединици, висина и ширина врхова ће се повећати за 3 мм.

Прочитајте популарни наслов чланка: Најмодернији прасци нове сезоне на стилским фризурама

Међутим, веома је тешко израчунати ову величину са нестандардним пропорцијама каросерије, јер ће са истом 37. величином за пуну особу параметри бити много већи од наведених.

Величина женске и руске обуће: стол

Превођењем немачке величине ципела на руски, табела ће вам помоћи да сазнате тачну величину жене. Да бисте то урадили, морате погледати податке у линији насупрот броја који означава дужину стопала.

Дужина женског стопала (цм)ГерманРуссиан
22,13534
22,83635
23,53736
243837
24,83938
25,54039
26,14140

Мушка немачка и руска величина ципела: сто

Дужина мушке ноге (цм)ГерманРуссиан
26,14140
26,84241
27,54342
28,44443
29,14544
304645
30,84746
31,44847
32,14948
335049
33,45150
34,15251

Дјечја њемачка и руска величина ципела: стол

Дужина стопала за децу (цм)Величина
11,318
1219
12,520
13,321
13,922
14,623
1524
15,725
16,226
16,727
17,428
18,129
18,730
19,431
20,132
20,733
21,734

Како изабрати ципеле да не би погрешили са величином

Пошто постоје различите ознаке величине у различитим земљама, многи људи често праве грешке приликом куповине ципела преко интернета. Да би се избегле такве грешке, Морате пажљиво размотрити следећа питања пре него што купите:

 • Произвођач из које земље је направио ципеле.

Обично сви произвођачи једне земље имају исте подлоге за ципеле, које одговарају табели величине земље.

 • Које величине ципела важе у овој земљи.

Чак и ако су земље блиске, величина ципеле у њима може значајно варирати.

При одређивању величине ципеле, важан је и материјал од којег је направљен.
 • Шта је материјал производа.

Права кожа ће се мало растезати када се носи, а синтетички материјали немају ту особину.

 • Како измерити ногу.

Потребно је строго поштовати упутства за уклањање мерења стопала. Боље је мјерити у вечерњим сатима, јер се стопало гази и увећава за један дан.

Чак и ако је све урађено исправно, немојте журити са куповином. Потребно је провјерити све нијансе. Такође можете користити савете у наставку.

Да бисте сазнали како је њемачка величина ципела преведена на руски, таблица је опционална. Пре него што купите преко интернета, можете измерити пар ципела од истог произвођача у било којој продавници, из каталога од којих треба да наручите. Ако у граду нема производа овог произвођача, можете једноставно измјерити било које њемачке ципеле.

Знајући вашу исправну величину, не можете се бојати наручити ципеле из било ког каталога њемачких произвођача. Међутим, треба се сетити да је најбоље купити кожне ципеле, јер то није само висококвалитетно, већ и много удобније за ношење, а материјал се добро уклапа у ногу.

Одабиром величине за себе, можете је користити цијело вријеме, а приликом одабира ципела за дијете увијек можете користити ове таблице за подударање величине.

Прочитајте најзанимљивији чланак на сајту: Зашто нам је потребан џеп у женским хлачицама?

Како одредити величину немачке ципеле на руском (+ табела величина):

Савети за правилно одређивање величине ципеле су у овом видеозапису:

Погледајте видео: Magicians assisted by Jinns and Demons - Multi Language - Paradigm Shifter (Јун 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send