МОДА И СТИЛ

Правила за мерење величине стопала за избор ципела. Када и како мерити ноге

Pin
Send
Share
Send


Врло често приликом куповине ципела постаје важно да се постави питање величине ваших стопала. Стога, сваки модерни одрасли треба да зна како да правилно измери величину ноге и шта треба узети у обзир приликом постављања нове ципеле. Стручни савети у нашем чланку ће бити релевантни и за одрасле и за децу.

Како мерити величину стопала

Да бисте знали како да измерите величину стопала за ципеле, морате да користите следеће инструкције:

 1. За тачне вредности треба стајати на комаду картона (папир) и оловком заокружите обрис стопала.
 2. На нацртаној контури, користећи равнало, нацртајте 2 сегмента. Једна дужина, од најдужег прстију до пете. Други се налази на месту највеће ширине. Измерите очитања. То ће одредити дужину и ширину ногу.
 3. Пошто при креирању ципеле димензије имају строгу вредност, са разликом од 0,5 мм, када се добије средња вредност, додајте неколико милиметара да бисте добили одговарајућу вредностнајближи мјереном резултату. Пример: ако је добијена вредност 24.2, треба је заокружити на 24.5. Ова вредност ће саветовати 37 величину.
 4. Да израчунамо пунину ногу Биће неопходно уз помоћ мерне траке да обухвати најоптерећенији део стопала.
 5. Најбоље вријеме за мјерење је вечер. За највећу прецизност, урадите то љети. Разлог лежи у чињеници да цео дан нога буја и добија максималну вредност. У врућем времену, то је посебно уочљиво.

Обрати пажњу! За мјерење ноге сама није вриједно тога, јер се тијеком флексије стопала може смањити или истегнути, чиме се даје погрешан резултат.

Мера треба да буде величине сваке ногебудући да добијене вриједности могу незнатно варирати, што ће створити неугоду за особу када носи ципеле. Људи нису потпуно симетрични, тако да када добијете различите резултате, максимални број се узима као коначна вриједност.

Дужина ноге у мм.Која величина стопала за ципеле одговара измјереној дужини.
23536
24036,5
25538,5
25037,5
26040
25739
27041

Мерење уложака

Једна од опција за мерење стопала може бити ђон. Овај метод се користи у европском систему и ствара малу количину ципела од 15 мм. Да бисте извршили мерење, потребно је да уклоните ђон из расположивих ципела одговарајуће величине и мере као стопало.

Како измерити величину стопала за ципеле: помоћ у томе и уложак

Људи нису потпуно симетрични, тако да када добијете различите резултате, максимални број се узима као коначна вриједност.

Обрати пажњу! Онлине продавнице углавном користе величине изведене од улошка, а не од стопала.

Мерење запремине стопала

Запремина је количина обима ногу у најширем делу. Често се обим не узима у обзир, јер већина становништва спада у стандардне вриједности.

Прочитајте најзанимљивији чланак на сајту: Зашто нам је потребан џеп у женским хлачицама?

Постоје посебне ознаке на ципелама:

 • Б - уска нога;
 • Д је просечна вредност;
 • Е - мало стандарднији;
 • ЕЕ - широка нога.

Формула се користи за израчунавање вредности: К = 0,25 Н - 0,15 В - Е

У којој:

 • К - укупна вредност обима;
 • Н - вредност запремине добијене мерењем;
 • В - дужина стопала;
 • Е - константна вредност. Инсталирано помоћу табеле.

Пример: Имајући дужину од 225 мм, покривеност 210, замењујемо вредности у формули и резултат ће бити 1.75. Резултат је заокружен.

Ман секДужина стопалаВолумеН
Женске ципеле21-271-1016
Мушке ципеле24-301-1017

Могућности избора ципела са петама

Одабир ципела са петама, морате узети у обзир његову величину. Када вредност пређе 3 цм, стопало се помера напред и притисак на палац се повећава. Такође, модел ципеле су теже свакодневно и теже за ношење.

У том смислу, требате купити већу величину од почетне:

 1. Половина оригинала са петама висине 5-9 цм.
 2. Једна величина, величине 10-15 цм.
 3. Код великих вредности, величина је изабрана за 1,5 више од почетне.

Величина стопала код деце

Како мјерити величину стопала за ципеле код дјеце, корисно је знати сваког родитеља. Узмите дете са собом и покупите дугу и исцрпљујућу окупацију која одговара свим параметрима.

Прочитајте популарни наслов чланка: Најмодернији прасци нове сезоне на стилским фризурама

Да бисте избегли ово, одмах треба измјерити стопало, замијенити вриједности добивене у таблици, те пронаћи подударност, тихо купите праве ципеле.

Како одредити величину обуће дјетета

Да бисте измерили стопала малог детета, морате да поставите ногу на папир и заокружите је.. Ово се ради увече, јер чак и дете у овом тренутку показује мало отеклине стопала.

Одабир ципела са петама, морате узети у обзир његову величину. Када вредност пређе 3 цм, стопало се помера напред и притисак на палац се повећава. Ово треба узети у обзир приликом мерења величине стопала за ципеле.

Током мерења ноге треба да буду удаљене 10 цм, за најмање оптерећење стопала и тачне укупне количине.

У складишту, резултирајућа контура мора бити причвршћена на уложак одабраних ципела.. Треба имати на уму да је ова вредност на голом стопалу. Ако додатно носите чарапе и остало, требате узети једну ципелу веће величине. Ништа мање важна је ширина стопала.

Обрати пажњу! Можете израчунати величину стопала за ципеле без употребе стола. Да бисте то урадили, измерите дужину стопала од крајње тачке до пете и поделите број на пола. Затим додајте резултујућу вредност у оригинал, пошто ће ова вредност дати тачан резултат.

Пример: Дужина подножја је 18 цм. Подела овог броја на пола, испуниће 9. Додајте ову вредност почетној (18 + 9). Укупан број је величина.

Прочитајте популарни чланак сајта: Ламинатион оф еиеласхес - како је процедура, фотографија прије и послије, рецензије и резултати.

Овај резултат је у складу са руским стандардима. Ако се ципеле купују у иностранству, треба користити таблицу за превођење. Можете га пронаћи на сајту продавнице.

Величина обуће и дужина стопала

Међутим, одређивање величине мере за ноге за ципеле је довољно једноставно величина ципеле ће варирати у зависности од земље и усвојених стандарда. Да би их превели из једног система у други, лакше је користити посебне табеле. Почетни подаци ће бити дужина стопала и одговарајућа величина.

Стандарди међународне величине

Свет користи неколико основних стандарда за одређивање величине стопала:

 1. Међународни стандард. У овој реализацији, величина стопала се израчунава у милиметрима. Мерење се врши од максималног избоченог прста до пете. Без амандмана на врсту јастучића, због чега је систем што једноставнији. Сличан стандард се користи у Русији.
 2. Европски стандард. Све вредности су у центиметрима уложак величине. Разлика између суседних димензија је 6,7 мм. Уложак је више од 15 мм на стопалу (функционални препуст). Ове вредности у Европи ће бити веће од вредности из прве опције.
 3. Енглисх стандард. Мери се у инчима, у складу са величином уложка. Најмања вредност је 4 инча. Величине варирају од 85 мм.
 4. Амерички систем. Слично оном који се користи у Енглеској, али почетна вредност је мања. Нумерирање је једнако претходном.
Дужина у мм.РусијаЕнглескаАмерица За мушкарцеАмерица
За жене
Еуропе
230353,54536
2353644,5537
2503755,6638
2573966,5740
2604077,58,541

Практични савети стручњака

Користите корисне савете за избор обуће од стручњака у свету одеће и обуће:

 1. Купујете ципеле од произвођача, не будите лењи да посетите званични сајт и прегледајте коментаре корисника. Таква отворена мишљења пружиће много више корисних информација.
 2. Када купујете ципеле, обратите пажњу на бренд. Може да користи сопствене димензије, различите од оних које су усвојене. Да не бисте погрешно израчунали вредност, погледајте опис куповине на вебсајту произвођача. Такође, поред величине стопала, могу се показати додатна корисна мерења за обућу, као што је величина прста, висина пете. Остале параметре треба разјаснити са руководиоцима или службом за подршку. Важну улогу играју рецензије купаца. Уз њихову помоћ лако је сазнати карактеристике производа ове марке.
 3. Када покупите ципеле идеалне величине, запишите податке са етикете. Сљедећи пут када купите ципеле ове марке, можете бити сигурни у праву величину.
 4. Приликом мерења дужине стопала, може постојати разлика у дужини стопала. Избор у овом случају је у корист веће вредности. Са великом разликом, спашава се модел за пола величине. За мању ногу, треба да положите ђон.
 5. Различити проблеми са ногама у облику кукуруза или кукова не дозвољавају водити само једном дужином при одабиру модела. У овом случају, потребно је унапријед измјерити сваки одабрани модел. Појединачне компаније дозвољавају испоруку са опремом.
 6. Не заборавите на разлике између система мера у различитим државама. Ово се посебно односи на наручивање навијача преко међународних продавница.

Познавајући правила и детаље о мјерењу величине стопала, врло је лако купити ципеле у било којој трговини или утичници.

Познавајући правила и детаље о мјерењу величине стопала, врло је лако купити ципеле у било којој трговини или утичници. Важно је запамтити да резултат успешне селекције зависи од доба дана и тачности израчуна.

Упутства за мерење величине стопала:

Како одредити величину ципеле:

Погледајте видео: Refrigerant Overcharged-Inefficient CondenserEvaporator-Restricted Flow LECTURE (Септембар 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send