МОДА И СТИЛ

Табела величине обуће: италијански на руски. Женске, мушке, дечије величине

Pin
Send
Share
Send


По правилу, ципеле из Италије су квалитетне, елегантне, али и скупе. Зато жеља за спашавањем и куповином обуће за жене, сандале или чизме на интернету, то јест, без могућности да их се испроба, је сасвим оправдана.

Куповати италијанске ципеле у онлине трговини немојте погрешити са величином - наведите руску величину и употребите компаративну табелу да бисте је превели на италијански

И често, судећи по рецензијама, купљени пар је добар у свему осим у једној ствари - не уклапа се ни мало. Веома је разочаравајуће ако морате да вратите куповину, а веома је непријатно ако је још увек носите, али без лакоће и удобности.

Која је разлика између италијанских ципела и руских?

 • 4 Женска италијанска и руска величина ципела: стол
 • 5 Мушка италијанска и руска величина ципела: стол
 • 6 Дечија италијанска и руска величина ципела: стол
 • 7 Како одабрати праве ципеле, како се не би замијенили величином
 • 8 Корисни видео материјали о томе како одредити вашу италијанску величину ципела, одговарајућу величину одјеће и обуће на енглеском и руском језику
 • Италијанске ципеле су различите по дизајну и функционалности. У зависности од тога, његова величина може практично да одговара руском, а може се разликовати за око 1 јединицу.

  У већини случајева, италијанске ципеле су мале величине. То јест, за особу са 39 руских величина, боље је узети италијански језик 40

  Велике величине мушке ципеле могу се разликовати по неколико јединица - за руски 40 Италијански 42 ће бити погодан, а за 44 - италијански 47.

  Нажалост, не постоји јасан образац. То је углавном због чињенице да производња обуће у Италији има солидну историју и традицију. Од хиљада просперитетних модерних фирми, неке су присутне више од 100 година.

  Нажалост, не постоји јединствени стандард, па је приликом куповине ципела без уградње могуће грешка у одређивању величине

  Ови брендови су фокусирани на сопствене стандарде и димензије, доказане дугогодишњим искуством и засноване на јединственим подацима о анатомији и антропометрији. Ови стандарди се често разликују не само од руског, већ и од европских.

  Шта треба да знате да бисте одредили величину италијанске ципеле

  Италијанску величину ципела најлакше је претворити у одговарајући руски, одузимајући јединицу од италијанске величине. Ово правило је делотворно приликом избора ципела многих брендова. Али не све. Због тога треба да се фокусирате на усклађивање величине дужине стопала.

  Ако говоримо о ципелама одређене марке, најпоузданији начин је позивање на димензионалну таблицу на званичном сајту компаније.

  Поред дужине стопала, за избор ципела без уградње, важна је његова пунина (подизање или блокирање). Да бисте изабрали чизме или високе чизме, такође морате знати волумен теле и волумен теле.

  Приликом куповине чизама или ципела потребно је подузети додатна мјерења, као што је волумен теле или теле

  Нажалост, на већини Интернет ресурса ови параметри се ријетко узимају у обзир. Али ако говоримо о куповини ципела у продавници за другу особу (као поклон или на захтјев), боље је користити их.

  Занимљива чињеница! Структура стопала у различитим народима Европе има разлике. Пропорције дужине, ширине, облика лука, прстију, глежњева и доњих ногу нису исте. Стога се њемачке ципеле значајно разликују од француских или, на примјер, југославенских.

  Различити стандарди се ослањају на различите анатомске односе. Понекад чак и права величина италијанске ципеле не гарантује руском купцу потпуну удобност.

  Прочитајте најзанимљивији чланак на сајту: Зашто нам је потребан џеп у женским хлачицама?

  Како да мерите величину ципеле

  Не верујте стандардима који су уклоњени прошле сезоне. Ноге су веома осетљив и променљив део тела. У прољеће могу бити елегантнији, а љети, због своје склоности отицању, могу се чути врло широко.

  Зими, свакако, морате узети у обзир чврсту чарапу или топлу чарапу. Зато Најбоље је да се мерења изврше непосредно пре куповине.

  Дужина стопала

  Дужина стопала се мери помоћу равнала или центиметра кројача. Морате стајати, наслонити цијело стопало на раван лист папира, и што је могуће више пренијети тежину на измјерену ногу (подножје испод тежине постаје 3-6 мм).

  Нацртајте контуру стопала и измерите удаљеност од прста који се пружа напред (то није обавезно велики) до ивице пете. Тада се препоручује додавање 2-3 мм за залиху и заокруживање резултата до 5 мм.

  Комплетност

  Комплетност - обим глава метатарзалног камена на најширем месту - мери се центиметром. Такође морате да стојите на поду са целим стопалом и пребаците му тежину. Залиха - 2-3 мм.

  Прочитајте популарни наслов чланка: Најмодернији прасци нове сезоне на стилским фризурама

  Обим теле и теле

  Волумени поткољенице и теле се мјере центиметром на мјестима с највећом избочином. Ово такође треба да се уради док стојите са преносом тежине, тако да су мишићи мерене ноге напети.

  Да би мерења била што практичнија, размотрите:

  • Величина десног и левог стопала се ретко поклапа. Због тога је потребно извршити мерење са оба стопала и одабрати велики.
  • Најпрецизнија мјера стопала се узима усред дана. Увече, стопало се повећава за 5%, постаје 3 мм дуже и додаје 1 цм у целини. Праксом је доказано да су ципеле купљене у јутарњим сатима уске до вечери, а до вечери - превелике ујутро.
  • Мјерења се узимају од дјетета на исти начин као код одрасле особе.

  Женска величина италијанске и руске обуће: стол

  Руска величина женских ципела3434,5353636,53737,538394041
  Преведено на италијанску величину34,5

  35

  35

  35,5

  36

  36,5

  36,5

  37,5

  37

  37,5

  37,5

  38,5

  38,5

  39

  39

  39,5

  40

  40,5

  41

  41,5

  42

  42,5

  Нога (цм)2222,52323,52424,52525,52626,527

  Прочитајте популарни чланак сајта: Ламинатион оф еиеласхес - како је процедура, фотографија прије и послије, рецензије и резултати.

  Мушка италијанска и руска величина ципела: стол

  Мушке ципеле руске величине38394041424344
  Подударање италијанске величине38

  39

  404244454647
  Нога (цм)2525,52626,52727,528

  Дјечја италијанска и руска величина ципела: стол

  Италијански стандард у производњи дечије ципеле је у складу са паневропским системом штимаса. У њему је величина назначена у схтихима и одређена је не дужином стопала, већ дужином табанице (2/3 цм = 1 стицх).

  Будите опрезни! Будите сигурни да користите табеле кореспонденције, јер је унутрашњи уложак дужи од стопала и може доћи до потешкоћа при превођењу руског на европску величину.

  За децу дојенчета (до 1,5 година), купујући обућу европских произвођача, руководе се следећим величинама:

  17 сизе6 - 9 месеци
  18 сизе9 - 12 месеци
  19 сизе12 - 18 месеци

  За старију децу:

  Нога (цм)12,713,314,314,615,615,916,817,117,818,1
  Величина (ЕУ)21222324252627282930

  За ученике:

  Нога (цм)1919.52020.52121.52222.52323.52424.5
  Величина (ЕУ)333434.53535.5363737.53838.53940
  Таблица величине дјеце у односу на доб и спол дјетета

  Како изабрати ципеле да не би погрешили са величином

  Куповином ципела без монтаже можете смањити ризик од грешке, с обзиром на сљедеће нијансе:

  • Након што је италијанска величина ципела преведена на руски, свакако узмите у обзир потпуност, у супротном форму за наборе и наборе, а спојнице и шавови ће се брзо истрошити. Ако комплетност није специфицирана, онда је на широком стопалу боље узети италијанске ципеле веће од 0,5-1.
  • Крзно је брзо наборано и ципеле постају лабавије.
  • Ципеле, направљене од природних материјала, на крају се истроше (или могу бити посебно растегнуте) у ширини. Стога, за кожу и посебно производе од антилопа, залиха треба да буде минимална - пожељно је да падају тачно на ногу.
  • Вештачки материјал се не може растезати нити ширити.
  • Ципеле се не разликују по дужини.
  Најсигурнији начин да не направите грешку када купујете на интернету јесте да пронађете сличан модел у продавници, пажљиво пробајте и запамтите величину.

  Искусни купци често дају једноставне савјете у коментарима и форумима.

  Ако вам се свиђају ципеле одређене марке, најбоље је пронаћи сличан модел у трговини, пажљиво га испробати, запамтити величину и онда се фокусирати на то када купујете.

  Ово је најпоузданији начин да се избегну досадне грешке и да се не збуни у разноврсности италијанских стандарда и димензионалних табела.

  Када купујете ципеле из страних онлине продавница, морате правилно измерити и пренијети потребну величину.. То ће бити лако урадити ако користите табеле за дописивање.

  Бе беаутифул!

  Корисни видео материјали о томе како одредити вашу величину италијанске ципеле, одговарајућу величину одјеће и обуће на енглеском и руском језику

  Како правилно одредити величину ципеле:

  Преглед модела италијанске обуће Феллини:

  Коресподентна табела руских и енглеских величина:

  Погледајте видео: КАК ОПРЕДЕЛИТЬ РАЗМЕР ОБУВИ Таблица размеров для детей и взрослых Соответствие размеров обуви (Јун 2023).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send