ЛИЧНИ ЖИВОТ

Ко треба да плати рачун на првом састанку? Занимљиве тачке гледишта

Pin
Send
Share
Send


Након неког времена након састанка и испољавања првих симпатија, долази тренутак за први састанак.

Шта обући, како се понашати, о чему говорити? У мојој глави се јављају многа питања, јер, у ствари, то је на првом пуном састанку, са могућношћу разговора о питањима личне природе и формирању првог утиска о потенцијалном партнеру до краја живота.

Шанса да направимо први утисак други пут, наравно, неће бити. Постоји још једно веома осетљиво питање: "Ко ће платити у ресторану?"

Обично се девојке ослањају на великодушност јачег пола, али за случај да у новчаник стави већи рачун, јер постоје различити случајеви ...

Као што је успостављено у Европи и ЦИС-у и зашто? Шта каже етикета?

Од памтивијека, човек је био чувар и чувар, а жена је допустила да победи и добила је најјаче.

Према правилима етикете, мушкарац би требао позвати човјека на први састанак и, узимајући племство и бригу, узети све трошкове.

Ово је традиционално мишљење, а већина мушкараца и жена у Русији и земљама ЗНД-а то и даље вјерује.

У модерном свету ништа не стоји мирно, све се мења, нова правила постепено улазе у наш живот и оно што се некада сматрало висином непристојности сада је у реду ствари.

У модерним временима, жене су научиле како зарадити добар новац, постале су финансијски независне и не сматрају неприродним да сами подузму први корак, позову човјека и, по правилу, сами или дио трошкова сами.

Ово је посебно развијено у европским земљама. У Британији, мушкарац је традиционално позван и чак плаћа на први састанак, али на наредним састанцима сви рачуни се плаћају 50 до 50.

Економски и прагматични француски мачо плаћа за своју жену само ако је оставила неизбрисив утисак на њега и стварно му се допала.

Ко би требао платити на првом састанку? Различите земље имају различита мишљења о овој теми.

У Америци је уобичајено масовно отићи на изласке: дјевојка позива пар дјевојака, а дечко позива пријатеље, сви плаћају само за себе. Секс на првом састанку за Американце - позната ствар.

Они не иду сами на састанке у Кини, али третирају дјевојку сасвим другачије: плаћају за то, док то покушавају учинити непримјетно, без секса и само озбиљних намјера.

Али у Немачкој, саме девојке позивају момке, немају ништа против секса на првом састанку и плаћају сами себе.

Шпанци су сматрани најизолованијим, имају само једну назнаку да мушкарац плаћа рачун у ресторану и изазива презир. Зашто се то догађа? Само разборити Европљани не желе да троше новац на празно: он плаћа, девојка не може годинама да одлучи да ли јој одговара, коначно баца и он мора да почне испочетка.

Овде у Русији многе девојке желе да се удају пре 25-28 година, а на Западу, обично са таквом одлуком, младе даме не журе.

Према правилима етикете, рачун плаћа онај који је позван

Да ли онај који позива плаћа?

Према правилима секуларног и пословног етикета, рачун у ресторану се обично плаћа онима који га позивају. Али то се прије односи на састанак пријатеља, колега, пословних партнера, али не и на први састанак између мушкарца и жене. Секуларни бонтон захтева од господина да поштује свог изабраног, да се побрине и плати све трошкове.

Ситуација изгледа смијешно ако момак позове дјевојку, ау тренутку када рачун падне на стол, чекајући да јој извади торбицу из торбице. Да, дама може понудити да узме дио трошкова за себе, али мушкарац који жели да остави утисак, или само брине о свом сапутнику, или који има ове принципе, никада то неће дозволити.

И без обзира колико је феминисткиња независна жена, овај гест ће јој бити угодан у њеној души. Али ситуација када се човек лако слаже са предлогом дама, узрокује неки седимент у женској души, као резултат тога, први датум може бити последњи.

Популаран чланак: Како наша свест утиче на здравље. Табела болести у психосоматици

Да се ​​ослоним на господу? Могуће последице

Ситуација:

Момак и девојка се састају у ресторану, он је тако галантан, весео, дружељубив, све иде сасвим у реду, али доносе рачун и изненада хитно треба да оде (назовите, идите на тоалет, итд.). Девојка чека, 10 минута, 15, 20 пролаза, и све постаје јасно ...

А то се дешава све чешће, готово на сваком кораку, јер су се времена промијенила, а број господа се смањио.

На првом састанку, само се морате упознати, разумјети основне животне принципе вашег изабраног и доћи до дна истине, је ли то заиста особа која вам је потребна. То јест, први састанак је као игра рулета, никад не знате шта ће се догодити, и може се десити да је "губитник". Стога, у свакој ситуацији жена треба да се ослања само на себе!

Да не би била у неугодној ситуацији, жена се и даље треба ослањати на себе.

Да ли треба да инсистирам на њиховој независности? На шта може да дође

Сви знају израз: "Тко плаћа дјевојку, она и она ...", наставак је добро познат. Дакле, жене често показују своју финансијску независност у оним случајевима када не желе да се осјећају дужним човјеку који ју је позвао на састанак, тако да не постоји неравнотежа.

Али вјерујте ми, још увијек постоје прави витезови на свијету који су незаинтересирани. Нашим понашањем жене стављамо мушкарце у тешку позицију. Они једноставно не знају како да реагују!

С једне стране, човек не жели да девојка мисли да плаћање рачуна значи наставак вечери у кревету, али се са друге стране плаши да ће, ако допусти својој дами да плати за себе, мислити да је злобан или глуп. попут њега. Дакле, није неопходно да отмете торбицу са арогантним изгледом, само да се ваш изабрани човек осећа као прави мушкарац и будите сигурни да сте захвални!

Да ли је људска сигурност битна?

КСКСИ век је у дворишту, а новац је сада толико у цијени да понекад постаје важнији од људских квалитета: пријатељства, преданости, љубави. На западу, гдје је новац много вриједнији од нашег, на небу се не ради ништа, наизглед нељудска, бездушна изрека за све прилике, која се дуго користи: "Ништа особно, само посао." И тако оправдано када су издани, напуштени, банкротирани људи!

Наравно, безбедносна питања у данашњем жестоком циничном свету! Ако 25-годишњи младић, који је живио у животу, са пристојном платом и приватним аутомобилом, позове бруцош у ресторан, онда је јасно ко треба да сноси све трошкове.

А ако дјечак и дјевојчица, оба ученика и, осим стипендије, немају средства за живот, онда ће бити логично да они, пошто се унапријед договоре, оду у кафић и уплате рачун на пола или ко може.

Уопштено, не морате показивати своју сигурност на првом састанку, чиме ћете осрамотити изабраног.

Можете уплашити доброг момка са таквим понашањем, али гиголос око вас ће кружити у паковањима.

Може ли он, ако се сложи да плаћате обоје?

Па, шта је са грмом? Неопходно је суочити се с истином - много је шкрата! Наравно, с једне стране - колико људи има толико мишљења, ас друге - ситуације су различите и треба их разматрати појединачно.

Прва ситуација:

Момак са којим имате веома блиске односе, али за сада посебан буџет, понудио се да оде у кафић на шољицу кафе, а ви, без да придајете велики значај његовим речима, наручили сте први, други, кафу и најскупљи десерт! Момак није очекивао такав развој догађаја и понудио да подијели трошкове на пола.

Може ли се такав младић сматрати шкртом и свињом? Вероватно не више него да. Само тако се то догодило, третирајте га са хумором и наставите да се упознате.

И ево још једног примера, друга ситуација:

Младић добро зна где и од кога радите и да је ваша плата неколико пута мања од његове. Али чек у ресторану нуди да се плати на пола.

Је ли уморан? Ево принципа и уверења која он има, само он верује да свако треба да плати за себе. Није битно да намјере изгледају озбиљне, али овдје и не дјелује, а што је најгоре, можда и хоће. Наравно, можете се надати његовој едукацији, али шанса је мала.

Само једну и све девојке у срцу мучи питање: „Шта даље, када ће породица и деца бити? одговорност? " И овде је потребно озбиљно размислити пре него што повежете свој живот са таквим човеком.

Да ли је то заиста важно?

Размишљајући о томе ко би требао платити први дан, лако је заборавити најважнију ствар - сврху првог састанка.

Зашто се забављате? Очигледно нећете сазнати ко ће платити чек! Умјесто тога, провести незаборавно вече, уживати у друштву и оставити добар утисак. Не заборавите на главну ствар, али питање ко ће платити чек, нека иде у други план.

Модерно, слободно друштво и слободан свет нису време да се поштују нека правила! Паметни људи сами постављају правила свог живота, принципе комуникације и односа са другим људима.

Међутим, осећања нису отказана. А ако се мушкарац и жена осјећају повезани, желе да дају што је више могуће једни другима, није битно ко ће платити чек.

Зар не?

Ко треба да плати први дан:

Први датум: веће грешке + стручни савети у следећем видео снимку:

Погледајте видео: CIA Covert Action in the Cold War: Iran, Jamaica, Chile, Cuba, Afghanistan, Libya, Latin America (Октобар 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send