МОДА И СТИЛ

Правила за избор фризуре према облику лица. Савети фризера и стилиста

Pin
Send
Share
Send


Модни су не само одећа, обућа, прибор, већ и фризуре. Међутим, ове последње нису увек универзалне и нису погодне за све девојке. Стога стилисти препоручују да се избор фризура врши према облику лица, што не само да ће слику учинити стилски, већ ће и помоћи да се истакну све предности екстеријера, вешто скривајући своје мане.

Карактеристике различитих врста лица

 • 2 Како одредити врсту лица
 • Савршене фризуре за овално лице
 • 4 Које су фризуре погодне за округло лице
 • 5 Одговарајуће фризуре за троугласто лице
 • 6 Савршене фризуре за четвртасто лице
 • 7 Како да сечете косу ако вам је лице драго
 • 8 Различите врсте лица и шишки: у којим фризурама је то прикладно
 • 9 Професионални савети: Како да не грешите са избором фризура
 • Избор фризуре у складу са обликом лица је прва ствар коју треба почети са променом слике. или друго путовање у козметички салон. Овај параметар може озбиљно утицати на коначни резултат. Сваки облик лица је јединствен на свој начин, има своје особине.

  Лице у облику овала сматра се идеалним - готово свака фризура долази до ње.

  Овални облик лица

  Међу стилистима широм света постоји мишљење да је овај облик лица дефинитивно савршен. Удаљеност између сваке тачке на лицу је тачна. Стога ће се чак и неспособни мајстор лако носити са стварањем слике за девојку са таквим обликом лица.

  Карактеристике овог облика су изразите јагодице, горњи и доњи делови лица су релативно једнаки. Наравно, линије лица су заобљене природе.

  Округли облик лица

  Девојчице са округлим лицем карактеришу директно пропорционална дужина лица са његовом ширином. У овом случају, потпуно одсуство оштрих линија, тј. Црте лица су глатке и меке.

  Трокутасти облик лица је широко чело, шиљаста брада и означене јагодице.

  Трокутасти облик лица

  Представници дивног спола са обликом лица у облику троугла карактерише широка линија чела, док се јагодице истичу и долази до оштрог прелаза из њих у шиљасту браду. Стога, ако нацртате линију на лицу, добијате троугао.

  Квадратни облик лица

  Девојчице у облику квадрата разликују се у једнаким пропорцијама између вилице, јагодица и образа. Линија браде има грубе и оштре углове.

  Облик срца

  Облик лица са срцем готово одговара троугластом облику, али са једном малом разликом. Лице "срце" има чело и браду више заобљено него троугласто, а такође и благо изражене образе.

  Чак и ако је шишање савршено одабрано, структура косе може драматично промијенити резултат. Што је коса тања, то би требала бити краћа фризура.

  Како одредити врсту лица

  Препоручује се да почнете да бирате фризуру у складу са обликом лица одређивањем његове врсте. Како сазнати ваш тип? Помоћу огледала и равнала треба извести одређена мјерења, чије вриједности одређују облик лица.

  Мјерења се могу направити на више начина. Први метод има приближну дефиницију и подразумева следеће радње:

  1. Измерите растојање између чела и браде. Ова вредност је дужина лица, коју треба поделити са 3.
  2. Затим треба да измерите вредност од ивице браде до почетка носа.
  3. Користећи добијена мерења, тип лица се одређује на овај начин: ако су добијене вредности готово једнаке, онда би тип лица требало да буде или овалан или у облику срца.

  Ако је друга вредност већа од прве, то је типично за квадратни и издужени тип лица, а напротив - за округли.

  Потребно је извршити избор фризура на облик лица, узимајући у обзир мерења лица

  Након извршених следећих мерења, можете тачно да пронађете облик лица:

  • ширина браде (СХП) треба мјерити дуж ивице, на висини од 1 цм;
  • ширина јагодица (АЛ) се мери испред огледала, најдужа линија јагодица је изабрана за мерење;
  • ширина чела (СЛ) се мери од линије почетка раста косе;
  • Висина лица (ВЛ) - мерење се врши строго у центру лица од браде до врха чела.
  Прочитајте најзанимљивији чланак на сајту: Зашто нам је потребан џеп у женским хлачицама?

  Према мјерењима, можете дефинирати облик лица:

  • Овални облик - индекс ВБ се приближава вриједности од 5,2 цм, ГЦ - до 13 цм, СЛ - до 12,6 цм, ВЛ - до 18,5 цм.
  • Троугао и срцолики - Свила - око 3,5 цм, ГЦ - близу 13 цм, СЛ - до 12,5 цм.
  • Округли облик је дефинисан на следећи начин - ВЛ би требао бити 3 цм већи од СЛ.
  • Квадратни тип је дефинисан као и округли, али се такође узима у обзир индикатор ширине вилице, који је много шири од круга.

  Правилно одабрана фризура на облику лица помоћи ће да се сакрију разне мане.

  Да би лице било визуелно издужено, препоручују се асиметричне фризуре и шишке. Да бисте направили заобљену површину лица, треба да користите масивне фризуре и стилинг. Да бисте сакрили квадратне карактеристике, не би требало да вршите директна бангс и растанак.

  Савршене фризуре за овално лице

  За девојке са овалним лицем, вин-вин је кратка фризура. Али дуга и равна коса може да продужи лице, тако да ове фризуре треба избегавати. Најновија мода се сматра подераном фризуром, која има мало неуредан изглед и каотично увијене коврче.

  Најбоље опције су следеће врсте фризура за кратке праменове за овално лице: боб, цап, пикие, гарцон. У овом случају, фризура може бити допуњена праском, који не би требао бити тежак.

  Девојке са овалним лицем су савршене за такве кратке фризуре као боб, пикие, гарцон

  Дугачке равне шишке су контраиндиковане за девојке са дугом косомјер таква комбинација визуелно смањује лице. Исти ефекат се може постићи са веома кратким шишкама на дугим праменовима. Стога, за косу средње дужине, одговарајуће фризуре ће бити одговарајуће - класификоване: класичне или издужене, сесун, страна.

  За дугу косу, стилисти препоручују да преферирате фризуре попут каскаде, љестве. У овом случају, потребно је присуство шишки, јер ће дуга коса без ње продужити овално лице.

  Жеља за коврчањем косе на било који начин довешће до визуелног повећања лица за 2 пута.

  Које су фризуре погодне за округло лице

  Округле линије су визуелно потребне да би се продужили, па се фризерима саветује да се одлуче за фризуре средње дужине. Осим тога, шишање мора бити допуњено праском, који би требао бити асиметричан.

  Треба да изаберете фризуре и стилинг, у којима је главни фокус на гомили на врху.али ни у ком случају не би требао ићи у страну, иначе ће само додати пунину у лице.

  Ако се предност даје кратким фризурама, онда треба да прекинете свој избор на типовима као што су гарцон, боб, пикие, пожељно је да су волуминозни и асиметрични.

  За средњу косу, пожељно је користити касету., са било којом варијацијом. Можете да експериментишете са касетом под углом, градуираном или проширеном верзијом.

  Девојке са дугом косом треба да узму у обзир да коса не треба да буде уклоњена са лица, дакле фризура је пожељнамеђутим, не би требало да почне од ушне шкољке, већ од рамена.

  Одговарајуће фризуре за троугласто лице

  Да би се омекшало троугласто лице, помоћи ће правилно изабраној фризури у свом облику, која ће максимално учинити чело већим, а брадом, напротив, визуелно шире. Сходно томе сврха фризуре је да повећа волумен косе у доњем делу главе, тј. на нивоу браде, са његовим накнадним смањивањем у горњем делу.

  Стилисти категорички не препоручују кратке фризуре, јер неће помоћи да се исправи троугао на лицу, јер ће се главна фризура и стилизирати у горњем дијелу главе. Зато Добро решење би било да изаберете следеће фризуре - екстра дуге гарцон, боб, пикие, истовремено се препоручује да се додају дуги и коси прасак.

  Ако направите кратку фризуру, боље је да се одлучите за фризуре које не покривају ваше лице. Такве фризуре неће исправити троугласти тип лица, али ће помоћи да се продужи, тако да ће визуелно бити више овалног облика. У исто време, не би требало да правите раван и дугачак прасак, кратак коси или савијени прасак би био идеално решење.

  Погодна фризура за дугокосе дјевојке је каскадапосебно из ушних шкољки. Дакле, горњи дио главе остаје без волумена, а доњи постиже лијепу и равномјерну запремину.

  Савршене фризуре за четвртасто лице

  Одабир шишања на облик особе са квадратним карактеристикама, стилисти преферирају оне фризуре и фризуре које максимално заокружују квадратни облик, чинећи га овалним.

  Девојке са четвртастим лицем на кратким коврчама би требало да изаберу фризуру тако да мало покрива образе, па је најбоља опција боб. Сечење треба да буде без оштрих линија.иначе нећете моћи да изгладите правоугаоност лица.

  За девојке са косом до рамена, таква фризура као квадрат, у сваком случају, је прави избор. Главно је да је читав волумен полагања концентрисан на врх главе.то ће дати визуелно продужење лица.

  Дугодлаке дјевојке могу одабрати било коју фризуру. Било да се ради о фризури са равном косом косе, или са каскадом, која није толико важна, сви визуелно истежу своје лице. Међутим, сечење љестава се не препоручује ако се не креће од рамена.

  Како резати косу ако ти је лице драго

  Због готово идентичних карактеристика са троугластим обликом лица, препоруке за избор фризуре ће бити сличне. Треба то нагласити косу треба резати и обликовати без додатног волуменајер ће само нагласити облик "срца".

  Најбоља фризура за кратке и средње увојке је боб у свим његовим варијацијама. Степенице за шишање су најбоља опција за дугокосе дјевојке у облику лица "срце".

  Различите врсте лица и шишки: у којим фризурама је то прикладно

  Табела детаљније описује у којим би шишкама шишке било прикладно.

  Облик лицаИзбор фризура на облик лицаПрасак према дужини косе
  КраткоПросекЛонг
  ОвалБоб, квадрат, каскада, фризура "капа", сесун, странаБило која дужинаКосе дуга или краткаПраво, каскадно
  РоундГарсон, Боб, Пикие, четири врсте, љествеУлтрасхорт, изнад средине челаЛонг обликуеЛонг обликуе
  ТриангуларПроширени гарцон, боб, пикие; царет цасцадеДуга и коса, увучена асиметрично на својој страни, волуметријска од корена, али не дуга, краткаБило којиДуга коса са асиметричним растављањем
  СкуареАсиметрични боб, четверокутни, четверострани бобКосе шишке, шишке са странеКоси, растргани прасциКоси, издужени прасци или њихов недостатак
  У облику срцаБоб, класична мердевинаДуга шишка која ће сакрити део јагодица на једној страни лицаДуге шишке са странеДуге шишке са слабим проређивањем или недостатком

  Професионални савети: како да не грешите са избором фризура

  Савети стилистима како да тачно изаберу фризуру девојке:

  • у облику лица;
  • о структури и типу косе;
  • о другим особинама лица.

  За танке коврче, по правилу, потребан је волумен, тако да би избор фризуре требао пасти на волуметријске фризуре, које се стварају резањем неравних нити на круницу. За густе коврче стилисти савјетују да одаберете оне фризуре које ће олакшати косу, тако да су овдје прикладне фризуре попут каскаде и љестава.

  Дужина врата утиче на коначни резултат жељене слике. Кратки врат се може продужити кратким фризурама.

  Кратке фризуре нису само младе, већ вам и омогућавају да визуелно продужите врат

  Међу осталим особинама лица стилисти обраћају пажњу на нос. Ако има малу величину, онда бисте требали преферирати фризуру, гдје можете користити фине коврче. Ако је нос широк - фризуре и стилинг, у којима би коса требала бити подигнута изнад лица. Кртица носа се препоруча да се скине са лица и почешља их горе, дуга - фризура покупљена са издуженом и дебелом шишком.

  Правилно одабране фризуре ће помоћи да се сакрију недостаци повезани са обликом лица. Главна ствар је да правилно идентификујете свој тип и изаберете фризуру на основу структуре косе и ваших индивидуалних карактеристика.

  Избор фризура према облику лица:

  Савршена фризура за облик лица:

  Погледајте видео: Da Li Znaš: Izbor frizure prema obliku lica (Јун 2023).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send