ЛИЧНИ ЖИВОТ

Како постати добра особа, одакле почети. Правила, савети, одговори психолога

Pin
Send
Share
Send


Како променити и постати боља, боља особа, интересује многе модерне људе који теже новим висинама. Ако не будете љубазни и спремни да увек дођете у помоћ, тешко ћете моћи да остварите животно задовољство, праву унутрашњу срећу.

Како постати добра особа, одакле почети.

Осим тога, одржава самопоштовање на високом нивоу, стога је корисно не само другима, већ и самој особи. Пут постаје тежак и испуњен великим бројем потешкоћа. Прво мораш да разбијеш себе, своје претходне навикеи такође много размишљања.

Ко је тако добра особа?

Психолози су сигурни да се на ово питање не може недвосмислено одговорити.

Свако има своју идеју о томе ко се сматра добрим

Није увек оно што је речено заиста битно у пракси, јер ти критерији који се називају постају потпуно ирелевантни пред другима.

Зато не можете бити добри за свакога. Оно што је прихваћено у једном друштву у другој је потпуно неприхватљиво..

На пример, у друштву људи који пију, они који не пију ће бити црна овца, и мало је вероватно да ће он уживати у поштовању. А ако он одбије да пије, онда ће му, барем, бити отворене очи.

Али овдје у друштву урођених ХЛС особа, чак и умјерено конзумирајући алкохол, сматрат ће се лошим. Стога, морате погледати ситуацију.

То не значи да се добра особа увијек прилагођава нормама других. Можда наметне своје захтеве, али то ради пажљиво и непримјетно.

"Не улазе у чудан манастир са својим правилима." Али било која правила предвиђају одређени степен како постати вођа и поставити своја правила.

Сваки статут предвиђа како постати вођа и поставити властита правила живота!

Прави лидер ће увек изгледати добро у очима већине, упркос чињеници да се не покушава прилагодити.

Није неопходно да увек тежимо лидерству, али да будемо одговорни (а то је једна од његових главних карактеристика) да будемо сигурни!

Ако покушате да сумирате врло грубо, што је прилично тешко, имајући у виду различитост друштвених норми.

Добра особа има ове особине:

 1. Воља треба стално побољшавати. То није само квалитет добре особе, већ и предуслов како то постати. Без моћи воље, не може бити популаран код других људи, јер је увођење нових навика тежак процес. Ко се плаши тешкоћа и лењи неће ништа добити, али стрпљење и рад ће све брусити.
 2. Одговорност и способност за животукључујући сутра поподне. Прво, потребно је развити одговорност за себе (схватање да ће активности увијек имати посљедице, чак и ако нису у потпуности реализиране), а затим тренирати тај квалитет у односу на друге. Овдје почиње љубазност.

  Само-развој је бескрајан процес.

 3. Рефлецтион. То је способност особе да се посматра извана, као и да разуме разлоге за своје поступке и уопште, све што се дешава у глави. Без размишљања, саморазвој је немогућ, јер нема разумевања о томе одакле почети, колико сте достигли свој циљ, а без њега је немогућа вољна контрола.
 4. Стресна отпорност. Без способности да се носи са стресом, воља је немогућа. Стрес има негативан ефекат на самоконтролу људи, јер тако функционише мозак. Амигдала, која је одговорна за “хит / рун” одговор на имагинарну или стварну пријетњу, једноставно искључује ум тако да не морате превише размишљати када је у питању опстанак.

Али то није све што је потребно за саморазвој.

Где почети: расуђивање, правила, савети

Прво морате развити рефлексију.

Ако се питање како постати добра особа врти у твојој глави, то је већ врло добар знак. Дакле, у некој мери се овај квалитет развија.

Али морате да избегнете екстреме. Рефлексија и интроспекција нису самооткривање и само-бичевање.

Оспособљеност за оспособљавање - пут до само-побољшања

Људи из ове друге категорије су изложени непотребном стресу, што је у супротности са четвртим ставом посљедњег пододјељка. Осим тога, само-копање је непродуктивно.

Особа може данима да се упушта у интроспекцију, али никада не долази ни до чега. Зашто? Зато у стању снажног емотивног немира, способност да се трезвено рефлектује смањује се за 70%.

Размишљањем и интроспекцијом треба мислити на мирно размишљање о одговору о томе како се побољшати.

Ево неких правила за развој рефлексије:

 1. Треба да читам књиге на саморазвој, истовремено питајући се: како се то односи на мене? Или можда и ја имам?
 2. Морате се запитати "Шта би ти урадио? Јесам ли савршен?" Сви људи су несавршени, и не може бити потпуно добро. Због тога је немогуће критиковати себе због тога. Предност овог питања је у томе што особа признаје да је сада искривио и оцртао пут за саморазвој. Али она не критикује и даје себи право да чини погрешно.
 3. Важно је тренирати снагу воље.

Како постати добар човјек сутра. Инструкција

Гдје почети, успјети и не стати тамо. Урадите праву ствар данас да будете бољи сутра!

Ево како да постанете добар човек сутра!
 • Нема потребе да журиш. Само-развој је бескрајан процес. То не значи да бисте требали престати покушавати да се поправите због тога. Ако се особа нада да ће доћи до точке када се сматра добрим и жури на то, неће успјети.
 • У једном тренутку, морате тренирати само једну вјештину. Не треба да покушавате да покријете све у исто време.
 • Потребно је размотрити добра дела. Ово је најопштији врх. Након неког времена, појавит ће се жеља да та фигура постане још већа. Али без воље особа ће чак заборавити да броји.
 • Требало би људима дати позитивне емоције. Ако неко сматра дјело добрим, а други га не сматрају таквим, онда је цијена безвриједна. Зато је потребно погледати емоције другог.
 • Важно је тренирати емпатију. То се мора учинити како би се препознале најсуптилније емоционалне ноте других људи.

Како постати добра особа према Библији, кршћанству, православљу

Главно хришћанско правило је: "Волите свог ближњег као себе." То је главни принцип који треба слиједити да би постао добар човјек. Како?

Прво треба да почнете да будете заинтересовани за друге људе, и све ће постати јасно

Кршћанске квалитете су корисне за саморазвој.

Такође је веома важно да се не поносимо својим добрим делима и да их узимамо здраво за готово.

Понизност је веома неопходан хришћански квалитет. Човјек не може бити поносан на своју "доброту" из најмањих разлога, јер не може увијек бити добар у животу. У сваком случају, особа је у стању да гријеши, а ако се размишљање не развије, онда он о томе неће ни знати.

Веома је важно молити се. Текстови молитве у православљу и хришћанству су генерално структурирани тако да особа разуме шта треба да тежи.

Корисно је прочитати Нови завјет, гдје је ова тема детаљнија. Добра књига је Филокалија, у којој свети оци описују своје искуство у бављењу искушењима и самоусавршавањем.

Како постати добар човјек према исламу?

Да бисте постали добра особа према исламу, морате задовољити веома велики број критерија.

Ево неких од њих:

 1. Вера и страх од Бога. Све људске врлине које нису подржане вјером у Аллаха неће имати смисла након смрти, иако ће у садашњем животу, наравно, њихове користи бити непроцјењиве.
 2. Ум и интелигенција. Аллах наређује сваком муслиману да покуша да расте интелектуално, јер се ово увјерење темељи на рационалном разумијевању његовог животног пута.
 3. Физичка снага Наравно, неопходно је да би се заштитили слаби и помогли им, а не да се задовоље себични хирови.
 4. Успех у послу. Предузетништво није само прилика да се заради новац, већ и да се другим људима омогући рад и новац, као и да се клијентима пружи оно што им је потребно. Дакле, ово је добра ствар, а историја познаје многе успјешне подузетнике који исповедају ислам.
 5. Респецтабилити. Појава муслимана мора бити другачија и у складу са законима шеријата.
 6. Корисност за друштво. Систем је једноставан - добар човек је неко ко је користан другим људима.
 7. Способност да живи у породици са свим неопходним квалитетима за то: одговорност, способност зараде, подизање деце и остало.

Како се промијенити и из егоиста постати добра особа

Прво морате схватити ко је такав егоист. То је особа која нешто ради само за себе, а ништа за друге.

Није потребно постати алтруист и лишити се свих могућих ужитака ради других, али морате научити да тражите равнотежу.

Све је донекле себично, и то је у реду. Али ако се стално поричете, онда ће квалитет помоћи другима бити низак.

Да бисте престали да будете егоист и постали добра особа, морате се фокусирати на то да чините добро. Можете почети са једноставном ствари - пажњом на друге. Мораш научити да погодиш њихове потребе.

Комуницирајући са особом, треба с времена на вријеме поставити питање: "шта он жели?", "Шта му недостаје?", ​​И дајте му га.

Како постати добра особа за пријатеље

Свака друштвена група има своје норме и законе. Сходно томе, универзални савети о томе како постати добра особа за пријатеље не постоје.

Али ево неколико препорука:

 1. Одговорност. Овај квалитет је апсолутно користан за све људе.
 2. Смисао хумора. Онај који се забавља другима аутоматски изгледа боље, чак и ако не чини друга добра дјела. Људи воле позитивне емоције. И зато што је особа која је забавна, дефинитивно у црном.

  Добар човек је добар пријатељ!

 3. Способност да дође до спашавања. Пажња - у тренутку када је заиста потребна. За то треба развијати емпатију да би се разумело да ли је помоћ прикладна или не.
 4. Ерудитион. Са занимљивим људима. Ако знате много занимљивих чињеница, разних свакодневних савјета и препорука, онда је ово дефинитивно плус.
 5. Способност слушања. Без способности слушања неће радити тражити локацију других људи.
 6. Способност говора. Ерудиција уско коегзистира са способношћу да говори. Ако испричате досадне занимљиве чињенице, можете постати попут досаде, а не ерудита особа.

Како постати добар човјек за дјевојку

Бити добар момак је цела уметност., ау неколико препорука се не може у потпуности описати.

Ево неколико савета за момке:

 1. Буди искрен Ако стално лажеш, онда ће неудобност добити не само девојку, већ и самог човека. Сви желе однос поверења, а ово је заједничка ствар. Са правилним односом према информацијама које добијају једни од других, односи ће се развијати сами.
 2. Позитивне емоције. Морате бити позитивни и ни у ком случају не преоптерећивати дјевојку са проблемима. У исто време потребно је отворено изразити своја осећања. Требало би да буде оптимистичније, онда не морате да сакривате негатив да бисте задовољили девојку.
 3. Потребно је запамтити све што каже. И мозак ће се развити и однос ће се ојачати. Врло често се свађе догађају зато што момак има лоше памћење. Он се стварно не сећа добро, али девојка у исто време мисли да јој она није потребна. Ово је невероватно пријатан осећај када се друга особа сећа неке ситнице која је изговорена шест месеци, или чак и пре неколико година.
 4. Романце - Уметност стварања позитивних емоција и претварање рутине у бајку. Неопходно је овладати овим занатом, а онда ће девојка бити задовољна момком.
 5. Учините комплименте. Само савршени комплимент добија се спонтано, искрено. Главно је да се не устручавате рећи комплименте.

Како постати добра особа за дијете

Да бисте постали добра особа (отац или мајка), морате имати ауторитет, а не наметати га свом сину или кћери. Како? Потребно је објаснити њихов положај, а не присилити дијете.

Ни у ком случају се не треба придржавати једног од ових стилова образовања:

 1. Доминантна хиперзаштита. То је када родитељ контролише дете у свему, намеће му свој начин живота, тера га да ради оно што каже. Води до криминалног понашања, зависности од алкохола и дроге или самоубиства. Разлог је једноставан - детету је потребна љубав, а ако се даје у лошем друштву, онда он иде тамо. А ако уопште нема особе која је способна дати љубав, онда то води до самоубиства.
 2. Хиперсензитивна хиперсензитивност. Овдје родитељ превише брине о дјетету, испуњавајући најмањи хир. То доводи до чињенице да овај други расте као егоиста и потпуно супротно од добре особе.
 3. Хипопротецтион То је када родитељи уопште не обраћају пажњу на дете или покушавају да исплате љубав.
 4. Аццидентал едуцатион. Родитељ је веома зависан од расположења. Ако је расположење лоше - кажњава се за ништа, ако је добро - награде за ништа. Такво образовање ствара јаку повреду и чак повећава ризик од шизофреније код сина или кћери.

Како брзо постати добра особа

Брзо постати добар човек је немогуће, јер је овај пут дугачак у животу. Брзина напредовања на овом путу директно зависи од напора које особа чини. За то је воља.

Контрола емоција и акција за неприкладно понашање људи је веома важан квалитет добре особе.

способност контролисања својих поступака и флексибилног одговора на ситуацију је најважнија како би стекли поштовање од других људи

Како постати добра особа у комуникацији

Неопходно је контролисати сопствене емоције, не бринути се када комуницирате. Ако особа развије све ове квалитете у себи, онда ће се сматрати добрим у комуникацији.

Не можете пожурити, развијати се, тако да није лако постати добар човјек. За то је потребно узети у обзир многе факторе, мијењати свој карактер и однос према другим људима.

Корисни видео записи, како постати добра особа, одакле почети

Како постати добра особа, одакле почети:

Како да постанете најбољи у свом послу: правила, савети за девојке и мушкарце:

Дио корисних вјештина за саморазвој:

Погледајте видео: Barry Schwartz: Using our practical wisdom (Децембар 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send