ПОРОДИЦА И КУЋА

Годишњица венчања по годинама - имена што дајте, честитке њеном мужу, жени, поклонима

Pin
Send
Share
Send


Међу многобројним породичним празницима, постоје и посебни који везују супружнике - то су годишњице вјенчања. Они се сваке године славе и подсећају на дан формализације заједнице између људи, почетак њиховог брака.

Свака таква годишњица има своје име, историју, традицију прославе. Они утичу на начин тријумфа у животу брачног пара.

Годишњице вјенчања, њихови датуми и имена по годинама брака - када се навршава годишњица, како се зове шта да се даје

 • 2 Честитамо на годишњици брака - поклони за младу свадбену торту
 • 3 Шта да дате њеном мужу
 • 4 Шта да дам његовој жени
 • 5 Шта дати родитељима
 • 6 Шта треба дати пријатељима
 • 7 Лијепе и дирљиве честитке на годишњицу вашег вјенчања - разгледнице, слике, плакат са жељама у прози, пјесме
 • 8 Смешне честитке за вашу годишњицу брака - како честитати оригинал. ДИИ дарови
 • 9 Како прославити годишњицу брака
 • Искуство слављења рођења породице је старо око 200 година. Током овог времена, многе обљетнице су се већ укоријениле у људском уму. Стога су многи дарови супружницима директно повезани са обредима и обичајима њихових предака. Вриједно је обратити пажњу на датуме и имена годишњица вјенчања, јер ће то помоћи у припреми одмора.

  1 година брака - какво вјенчање

  Једна година брака се назива цалицо. Понекад је његово име газно венчање. Тканина налик на чичак је прилично крхак материјал. Дакле, 1 година живота заједно неће бити јака у односу на очекивања. За то време младенци ће се навикнути једни на друге, на навике и карактеристике изабраног лика.

  Још једна интерпретација је интригантнија: у првој години након вјенчања младенци су активнији и подузетнији у кревету, о чему свједоче листови чича, излизани до газе.

  Ове године, супружницима су представљене ситне ствари - нова постељина, шалови, јастучићи за срце, итд.

  2 године брака - какво вјенчање

  Друга година након брака се зове папирно вјенчање. Овај пут, однос се поново упоређује са нечим крхким и слободним тргањем - као што је папир. Ово време је често оптерећено изгледом детета. А прве седмице, мјесеци након рођења бебе сматрају се најтежим за породицу.

  Млади родитељи су уморни, често изнервирани, због чега се рађају породичне невоље. Односи постају блиски ефекту папира - они се слободно руше и уништавају.

  За допуну залиха папира у кући На другу годишњицу брака обично се даје нешто од папира и дрвета: књиге, календари, слике.

  3 године брака - какво вјенчање

  Прва "озбиљна" годишњица кожа. Речено је да, када се у прве 3 године брака, брадавица није трљала, а папир није подерао, усвојен је пробни период. Кожа - као мандала или симбол флексибилности. То значи да је пар почео да разуме и научио да прихвати изабраног као што је он.

  Као знак поклона кожном вјенчању они преферирају да презентирају све што је направљено од коже. То може бити торбица, одјећа или скуп намештаја.

  4 године брака - какво вјенчање

  Четврта годишњица се зове флакен. Понекад се појављује име "восак", али није пронађено никакво објашњење. Лан је симбол прагматизма, а не емоционалности, као што је то био случај у три претходна случаја. Лан је знак богатства и породичног благостања.

  Постељина у кући, обећава сигурност у будућности за сретан и богат живот.

  На десету годишњицу брака, према националним обичајима, уобичајено је позвати све рођаке и пријатеље који су присуствовали церемонији прије 10 година.

  У овој години, супружници су одлучили да дају платнене ствари - ћебад, постељину, столњаке, постељне ручнике. Немојте заобићи забаву и свеће (повезане са вјенчаним воском). Дају им се за ову годишњицу, а понекад се цела прослава организује уз романтичну светлост свећа.

  5 година брака - какво вјенчање

  Дрвена годишњица - прва свечана годишњица породице. Постаје 5. свадба године и симболизира снагу дрвене куће. Дрвена кућа се сматра прилично јаком структуром, али још увијек нестабилном до пожара, тј. свађа у породици. На пету годишњицу, пар је засадио дрво као знак дуге и снажне везе.

  Људи кажу да ће такво дрво живјети дуго и подсјетити потомке на важност снажних породичних веза.

  Обљетница од 5 година обично се слави у великој мјери, а дарови, напротив, често имају чисто симболички карактер и нису скупи. То могу бити било које дрвене ствари - од малих резбарених сувенира до ручно рађеног намјештаја, на примјер.

  6 година брака - какво вјенчање

  Прва метална годишњица је ливено гвожђе. У овој фази, породични односи су већ стекли снагу, али се и даље могу тестирати. Лијевано гвожђе симболизира издржљив метал, али заправо је најосјетљивији од метала и може се сломити када је тешко погодити.

  У људима постоји друга верзија која је повезана са јачањем домаћег огњишта. Тог дана, било је уобичајено трљати посуђе од сивог гвожђа да засија, а након тога - да све изведе на улицу.

  Према традицији, ове године супружници су представљени производи од гвожђа од кућног прибора - тигања, лонаца и још много тога. У савременом друштву, решетке од ливеног гвожђа за камине, на пример, постају популарна опција за поклоне.

  7 година брака - какво вјенчање

  Седма година брака такође симболизује метал - бакар. То је симбол материјалног благостања, снаге односа и естетике. Бакар је у овом случају већ вриједан метал, али још увијек не достиже драгоцјени метал. Према дугогодишњој традицији, на ову годишњицу, пар је направио или купио бакарне кованице и размијенио их.

  Данас су пожељни и дарови од бакра: сувенири, свећњаци, необичне декоративне здјеле итд.

  8 година брака - какво вјенчање

  Људи верују да је 8. година брака време за обнову односа. Ова годишњица се зове тин, где је коситар симбол нечег новог и искричавог.

  Не само да производи од коситра могу послужити као поклон (посуђе за кућу или кухињу), већ и све оно што блиста и има боју боје. (чај или слаткиш у кутијама за лим). Популарни су и поклони који симболизирају обнову - намјештај, кућни намјештај, можда и реновирање куће.

  9 година брака - какво вјенчање

  Девета година брака се назива фаиенце брак. Овде, као и код многих других годишњица, постоје 2 тумачења имена. Прва - фаиенце је крхка, а брак у овом периоду је у кризи и не може увијек стајати на површини.

  Други - фаиенце симболизује лепоту, а фаиенце чаше стварају облик снажног чаја и штите чврсте породичне везе.

  Поклони су поново повезани са царином. Овај пут они дају фаиенце сетове, сет за чај, а понекад и кристал са назнаком опреза приликом руковања њиме.

  10 година брака - какво вјенчање

  10 година брака - прва велика годишњица. Зове се лим. Тин значи овдје флексибилност супружника који су успјели изградити стварно јак однос. Уобичајено је да сви рођаци и пријатељи који су присуствовали церемонији пре десет година позивају на прославу по народним обичајима.

  Након 10 година брака, синдикат се већ сматра снажним и практично неуништивим. Понекад се ова годишњица назива ружичаста, а дарови више воле да дају лепе делове естетике. Лепа као првих 10 година брака. По традицији, сви гости супружницима дају руже.

  Муж даје 11 ружа својој жени као знак вјере у будући сретан живот. На овај дан пију црно вино, а ентеријер је тематски украшен.

  11, 12, 13, 14 година брака - какво вјенчање

  11 година од датума церемоније сматра се датумом челика. Ово је почетак нове деценије брачног живота. Челик означава везе и њихову снагу. Овај празник, углавном, постаје кућанство од челика - пладњева, лонаца, итд.

  Прослава 12 година брака обично се преноси шест мјесеци унапријед и слави 12.5 година. Овај датум се зове никловање. Прослава 12,5 година је стара руска традиција, за коју није било разлога. Али традиција је традиција. Супружницима се обично дају производи од никла. У основи, избор пада на посуђе.

  13 се увек сматрало бројем несрећа, али прослава 13. годишњице брака није отказана. На овај дан супружници славе ђурђевак (према другим изворима - чипка). На данашњи дан, главна тема је осећај љубави - деликатан и лаган као чипка, светла и елегантна као љиљани у долини.

  У народима 13. свадбе везује се чипка јер се везе попут чипке граде и ткају дуго времена. И тек након одређеног периода стичу своју лепоту и елеганцију.

  За 14. годину породичног живота, вјенчање добија име драгуља-ахата. Обично је на овај дан уобичајено да супруга прими поклоне од свог мужа у облику ахатских украса, и Гости су младенцима представљени с нечим недеструктивним - на примјер, каменим ликовима боје ахата.

  15 година брака - какво вјенчање

  15. годишњица рођења породице назива се стаклено венчање. Стакло идентифицира чистоћу љубави и јасноћу у односима. На овај празник, гости и супружници једу искључиво од стакленог или кристалног посуђа. Ту је и свечана одећа: одећа треба да буде светла, светла и евентуално са транспарентним детаљима.

  Вјенчање за такве производе од стакла или кристала - посуђе, вазе, итд. према дугој традицији, прослава се наставља све док једно од младенаца или гостију намјерно не разбије стакло (стакло). Ово ће означити крај празника.

  16, 17, 18, 19 година брака - какво вјенчање

  16. и 17. годишњица се не славе по древним непознатим обичајима. Немају имена, али неке компаније, углавном накит, играју се с њом и износе сопствене интерпретације. На пример, топаз и ружичаста свадба.

  18 година од датума брака се зове тиркизно венчање. Често се ова година комбинира са годином рођења прворођенца у породици. Тиркиз овдје симболизира крај тешког времена и почетак новог живота за супружнике који више нису оптерећени подизањем дјеце.

  Не слави се 19-та годишњица године венчања.

  20 година брака - какво вјенчање

  20 година брака је још једна округла годишњица. Према популарној пресуди, до овог дана сва јела која су икада била представљена требало је да буду сломљена. И долази време да се да нови. Двадесетогодишњица се зове порцелан као знак лепоте и хармоније односа који су издржали.

  На овај дан, дајте предмете од порцулана - разне сетове, здјеле, вазе, итд.

  21, 22, 23, 24 године брака - какво вјенчање

  Годишњица венчања од 21. до 24. се не слави, или су подаци о тим датумима током година изгубљени. Али познато Обљетница: опал, бронза, берил и атлас. На основу тога можете изабрати поклоне.

  25 година брака - какво вјенчање

  Четврт века заједно назвали су сребрно венчање или 25. годишњицу. Као што је сребро драгоцен и скуп метал, тако и односи добијају нову цену. На овај свечани дан, супружници могу да размењују сребрне прстенове. Можете их носити са свадбама.

  Данас се сребрна свадба може поново одиграти у зидовима матичног уреда, гдје је закључен брак.

  Данас се сребрна свадба може поново одиграти у зидовима матичног уреда, гдје је закључен брак.

  Сребрни или посребрени предмети су обично представљени кућним предметима, унутрашњим предметима и накитом.

  26, 27, 28, 29 година брака - какво вјенчање

  Информације о наредне 4 године након што се изгуби сребрна свадба.

  Постоје само имена:

  • 26. годишњица посвећена је жаду;
  • 27. је за махагониј;
  • о 28. годишњици није познато. Најчешће није означена;
  • 29. годишњица је посвећена баршуну.

  30 година брака - какво вјенчање

  30 година јаког синдиката назвали су јубилеј бисерима. Бисери су представљени као симбол чистоће и беспрекорности. Он је тај који карактерише однос супружника у овој години. Према традицији протеклих година, данас супруг своју жену представља огрлицом од бисера са тачно 30 перли.

  Поклон на такав дан може бити било који бисерни накит. Обично представљају предмете за унутрашњу декорацију са бисерним уметцима, чешће вештачки него природни.

  31, 32, 33, 34 година брака - какво вјенчање

  Као иу претходној деценији, годишњица венчања у годинама од 31 до 34 године није прихваћена:

  • 31. година од датума венчања назива се тамна;
  • 32 и 33 годишњице се не славе и немају имена;
  • 34. годишњица посвећена је ћилибару.

  35 година брака - какво вјенчање

  35. годишњица формирања породице назива се корал. Понекад се иста годишњица поново везује за лан или лан. Обични објекти у кући означавају мир, удобност и благостање у њему. Кораљи значе дуг живот и здравље породице.

  Представљен на 35. годишњицу кораљног накита, ланених столњака, одеће и других ствари. Жена ове године може дати мужу ланену кошуљу.

  36, 37, 38, 39 година брака - какво вјенчање

  Врло је мало података о овим свечаним фазама у животу супружника и њиховом слављу:

  • 36. година вјенчања се не слави;
  • 37. свадба је посвећена муслинама;
  • 38. је жива;
  • 39. се зове црепе.

  Други подаци о овим годинама нису сачувани.

  40 година брака - какво вјенчање

  40 година од дана посете матичној канцеларији - наредне годишњице. Овај дан је посвећен рубину - драгоцјеном камену, као и симбол љубави.више од тога - страствена љубав и светло. Његова боја значи да је однос супружника постао крв.

  Често на ову годишњицу брачни другови убацују рубине у своје прве бурме. Тврдоћа рубина је слична дијаманту. А то значи да се породица не боји невоља. Она је јача него икад.

  41, 42, 43, 44 година брака - какво вјенчање

  Годишњице од 41. до 43. не прослављају се и не носе никаква имена.

  44. година брака повезана је са топазом. Нажалост, ово је све што се зна о годишњици.

  Честитамо на годишњици брака - поклони за младу свадбену торту

  Постоји неколико правила за избор поклона:

  1. Годишње венчање по години - пре свега, одмор за двоје. Стога, дар треба да буде само за супружнике.
  2. Поклон мора да одговара годишњици, кад год је то могуће бити тематски. Међутим, у данашње време то није тако важан услов.
  3. Поклони не морају да садрже материјални аспект. Недавно су поклони који се односе на утиске добијали на популарности - путовање, мајсторске курсеве итд.
  4. Важно је запамтити неке ствари које не можете дати у сваком случају. На пример, нешто повезано са лошим успоменама за младенце.

  Шта дати њеном мужу

  Годишњица је озбиљан празник. Као што је већ поменуто, поклони ће бити углавном тематски. Дакле, сваке године је другачије. Жена често жели да некако изненади свог мужа, дода романтику, поготово у тај дан.

  Зато уз уобичајене поклоне, посебно у првим годинама брака, било би лепо имати вечер романтике: свеће, слатка музика, омиљена храна, лагано вино и два љубавника. Ова опција ће само потакнути везу. А страст успомена је довољна за наредну годину.

  Романтична вечер - поклон опција за годишњицу брака по години.

  Поред материјалних поклона и романтичне вечере, можете дати нешто што му се заиста допада. На крају крајева, нико не познаје мужа како његова жена зна. Можда ће овај дар бити путовање или обилазак старих места везаних за упознавање супружника. Овде је све чисто индивидуално и зависи од преференција мужа.

  Топ 5 опција за поклоне:

  • заједнички риболов;
  • пицниц;
  • јахање;
  • фото сесија;
  • камповање са шаторима.

  Шта да дам његовој жени

  Посебно је тешко мушкарцу да изабере поклоне за младу жену. По правилу, његова машта је често ограничена нечим материјалом: накитом, кућним предметима, одећом. Али постоје и друге опције за поклоне које ће његова жена ценити.

  Пре него што изаберете поклон, вреди памћења и узети у обзир преференције изабраног. Можда би више волела поклоне својим рукама, него врло скупим минђушама. За жену је важан не само дар, већ и његово паковање. Лепа амбалажа је увек интрига.

  Поклон мора бити допуњен букетом омиљеног цвијећа. и бројне лепе речи и комплименти.

  Топ 5 опција за поклон за жену:

  • трип воуцхер;
  • романтична вечера;
  • сопствену песму, поклон својим рукама;
  • романтично путовање у мјеста упознавања;
  • заједничка фото сесија.

  Шта дати родитељима

  Родитељи су важни људи у животу било које особе. Зато на годишњицу свадбе желим да направим необичан поклон. Током година, то може бити тематско, а можда и оно о чему су родитељи дуго сањали.

  Постоји неколико правила за одабир поклона за родитеље:

  • Одрасли су много практичнији од младенаца. Стога, дар мора да носи корист.
  • Ако финансијска ситуација није висока, онда можете дати букет цвијећа и кутију чоколаде.
  • Немојте правити бескорисне и бесмислене поклоне. Изаберите шта родитељи заиста требају.

  Такође, као и код брачног партнера, Поклон родитељима може бити утисак дарова. Популарност добијају шетње јахтама или бродовима, улазнице за позориште и излети у санаториј или карте за путовање. Тематски поклон који се односи на јубилеј ће такође бити вин-вин.

  Шта дати пријатељима

  Пријатељи обично прате традиционални приступ и дају поклоне везане за тему годишњице.. На первую годовщину сюрпризом могут стать оригинальные парные футболки для молодоженов.

  Также подарки могут быть и для дома - бытовая техника, мебель, ковры, шторы и т.д. Главное - точно знать, в чем именно нуждаются супруги.

  Оригинальными подарками от друзей могут стать совместный поход в ресторан, морская прогулка, спа-день на двоих или путешествие. Если же вариантов для подарка не возникает вовсе, то уместным будет и подарок денежный.

  Деньги всегда необходимы семье и будут восприняты с радостью. Особенно, если они будут красиво упакованы - например, в конверт, изготовленный своими руками.

  Красивые и трогательные поздравления с годовщиной свадьбы - открытки, картинки, плакат с пожеланиями в прозе, стихи

  Поздравления с годовщиной могут быть совершенно разными: стихи, проза, плакаты, открытки. Сегодня поздравление в стихах считается более оригинальным за счет рифмы и легкой читаемости текста. Поздравления в прозе считают более "изъезженными", т.к. каждый год пожелания практически не меняются.

  Кроме того, поздравление можно сделать еще более уникальным за счет собственных творений. Родные и близкие наверняка оценят такой душевный порыв и будут хранить стихотворение долгие годы.

  Прикольные поздравления с годовщиной свадьбы - как поздравить оригинально. Подарки своими руками

  Годовщина свадьбы по годам - отличный повод проявить смекалку и оригинальность в выборе подарка. Не каждый любит традиционные подарки и поздравления. Оригинальные поздравления с каждым годов все популярнее.

  Для рукодельниц свадьба - случай проявить себя и изготовить подарок, который придется по вкусу не только супругам, но и всем гостям.

  Примеры оригинальных подарков своими руками:

  1. Рецепт счастья. Он может быть оформлен в виде свитка с заповедями семейного счастья.
  2. Календарь дат. Такой календарь включает все важные даты в жизни супругов: знакомство, первый поцелуй, рождение первенца, день свадьбы и т.д.
  3. Скрапбукинг. Свадьба - размах для мастериц, работающих в данной технике. Это могут быть и открытки, и блокноты, и фотоальбомы.

  Как отметить годовщину свадьбы

  Каждая годовщина свадьбы по годам требует особого внимания и празднования. Исключением в этом случае являются только даты, праздновать которые издревле считают плохой приметой. Как правило, они не имеют ни названий, ни описаний.

  С большим размахом обычно отмечают пятилетний юбилей с приглашением родных, друзей и всех тех, кто был на свадьбе. Позже обычно принято отмечать только круглые даты. Однако в узком кругу супруги празднуют годовщины и ежегодно.

  Как именно праздновать, помогут решить названия годовщин. Хоть это и старые традиции, своей актуальности они не потеряли и в наши дни.

  Главное - отметить первую годовщину свадьбы. Игнорирование обычая будет считаться дурным тоном. Если традиции соблюдены, то на свадьбе было связано и отложено 2 бутылки шампанского.

  Одна из них должна быть открыта в этот день. Другая - при рождении первого ребенка. Первую годовщину свадьбы по годам отмечают совместно с теми, кто был на свадьбе год назад.

  Узнайте, как укрепить здоровье: Какие витамины лучше принимать взрослым для иммунитета

  Еще одна традиция празднования первой годовщины - торт. Он если не такой же пышный и помпезный как на свадьбе, то уж явно не хуже. На первой годовщине он является символом благополучия и счастливой жизни молодой пары.

  Где праздновать свадьбу - решать супружеской паре. Здесь нет определенных традиций и народных предпочтений. Главное - отметить само событие. Да желательно с размахом. Если это уместно и погода не подведет, можно отметить событие на природе.

  По традиции ежегодно супруги должны обменяться подарками, связанными с историей годовщины. Часто подарки носят символичный характер, являются сувенирами. Здесь главное, как говорится, не подарок, а внимание супругов друг к другу, которое не меркнет на протяжении многих лет.

  Еще одна традиция празднования первой годовщины - торт. Он если не такой же пышный и помпезный как на свадьбе, то уж явно не хуже.

  Важно то, что гости обязательно должны приходить с подарками на празднование годовщин. Чтобы максимально точно угадать с подарком, можно дарить вещи для дома - постельное белье, мебель, декоративные элементы для дома, посуду и т. д.

  Но если фантазии все же не хватило, то идеальным подарком станут деньги. Они особенно нужны в первые годы жизни. И уж точно никогда не будут лишними в брачном союзе.

  Обязательно необходимо праздновать деревянную (5 лет), оловянную (10 лет), стеклянную (15 лет), серебряную (25 лет) и золотую свадьбы (50 лет).

  Торжество - не самое главное. Главное для супругов - не забыть, по какой причине они решили пожениться. Важно помнить о тех чувствах, которые их породнили. А в случае, если пышного торжества не предвидится, поздравить супруга в любом случае является обязательным условием годовщины. Ведь, по сути, это праздник для двоих.

  Годовщины свадьбы по годам становятся отличным поводом еще раз показать свою любовь супругу, а друзья в такие дни радуются за новобрачных и желают им дальнейшей процветающей жизни. Супруги в эти дни благодарят судьбу и друг друга за чувство теплоты и счастья в дни, проведенные вместе.

  Годовщины свадьбы по годам:

  Вариант оригинального подарка на годовщину свадьбы:

  Погледајте видео: BILA JE TOŠETOVA NAJVEĆA LJUBAV a evo kako ona danas izgleda (Септембар 2023).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send