ПОРОДИЦА И КУЋА

Тест трудноће - како урадити, шта показује стрип, тачност термина, позитиван, негативан

Pin
Send
Share
Send


Тест трудноће је модеран и једноставан начин да сазнате за почетак зачећа. Постоји много различитих тестова који се разликују у погледу тачности и осетљивости. Жена би требала знати који су тестови, како се разликују и како исправно направити тест.

Како ради тест трудноће

 • 7. Након колико дана након кашњења менструације може се извршити зачеће
 • 8 Да ли тест за трудноћу показује одлагање?
 • 9 Када тест трудноће покаже тачан резултат - колико дуго
 • 10 Тестови осетљивости на трудноћу
 • 11 Који тест трудноће треба изабрати
  • 11.1 Тест најтеже трудноће (Евитест)
  • 11.2 Фраутест Тест трудноће (Фраутест)
  • 11.3 Тест трудноће "Рођен сам"
  • 11.4 Цлеарблуе (Цлеар Блуе) - Тест за вишекратну употребу
  • 11.5 Тестови ране трудноће
  • 11.6 Који је најпрецизнији, веома осетљив тест?
  • 11.7 Колико је тест трудноће у апотекама
 • 12 Како направити тест трудноће - значајке и правила
  • 12.1 Могу ли да обавим тест на трудноћу увече
  • 12.2 Може ли тест на трудноћу показати негативан резултат?
  • 12.3 Тест не показује трудноћу, али постоји кашњење
  • 12.4 Ецтопиц трудноћа: тест ће показати или не
  • 12.5 Може ли тест овулације показати трудноћу?
 • 13. Тест трудноће код куће - како провјерити трудноћу без теста за куповину.
  • 13.1 Тест трудноће са јодом и папиром
  • 13.2 Тест трудноће са соком
 • Коришћење теста је згодан начин да сазнате о трудноћи што је раније могуће. Поузданост добијених резултата је око 98%. Дефиниција трудноће се врши кроз интеракцију реагенса, који се налази на тест тракама и хормонима.

  ХЦГ је хормон који се производи у организму скоро одмах након почетка зачећа. Како фетус расте, његова количина у урину се повећава.

  Довољно је да се трака спусти у посуду са урином, а површина са супстанцом је обојена реагенсом - на светлом делу се појављују пруге.

  Шта показује стрип

  Тест трудноће ће показати позитиван резултат ако се појаве 2 траке. Један од њих се појављује увијек и готово одмах након спуштања теста у урин. Сликано је светлим плаво-гримизним тоном.

  Појава друге линије је могућа само у случају присуства у урину хормона хЦГ, који је одговоран за почетак трудноће. Ако се концепција не догоди, на тесту ће након неколико минута бити видљив само један појас.

  Како изгледа позитиван тест на трудноћу?

  Резултат би требао бити видљив 2 равне линије. Интензитет боје може значајно варирати. У овом случају, контролна трака, која је одговорна за позитиван резултат, може бити блажа.

  Како изгледа негативан тест на трудноћу?

  Ако је резултат видљив 1 једнострука трака, то указује на негативност теста. Исти резултат је показан слабим интензитетом боје друге траке или њеног јаког замућења. Бијела боја траке значи да је на њу пала много текућине и да није имала времена да реагује.

  Тест трудноће има поузданост добијених резултата 98%.

  Слаба друга трака на тесту трудноће - што значи

  Таква реакција је могућа са кратким периодом трудноће или негативним тестом на трудноћу. Ако се тест проводи прије кашњења, прошло је премало времена од зачећа. Доктори у овом случају препоручују поновљене тестове након неког времена.

  Који су тестови на трудноћу - врсте тестова

  Тестови се разликују по изгледу и степену осетљивости. Неки вас обавештавају о трудноћи након веома кратког времена након зачећа.

  Тест траке

  Такви алати омогућују брзу дијагнозу.. Врло су једноставни за употребу, дешифрирају, коштају до 100 рубаља. Такви тестови су трака са супстанцом која реагује, њен крај се ставља у посуду са урином. Након 5 минута, већ видите резултат.

  Појава друге линије на тесту за трудноћу могућа је само у случају присуства хормона хЦГ у урину који је одговоран за почетак трудноће.

  По правилу Приликом одређивања трудноће овом методом првог дана кашњења, резултат је 97%. Али чак и он може бити у заблуди ако не следите препоруке за употребу.

  За тест морате узети чисту посуду и сакупити урин у њу - најбоље је то урадити ујутро када хормон хЦГ достигне максималну концентрацију. Пола минута морате спустити траку.

  Контролна трака ће се одмах појавити, што значи да је тест изведен исправно. Након 5 минута може се појавити други појас, што значи позитиван резултат.

  Предности овог типа теста:

  • разумна цена;
  • широк распон.

  Недостаци:

  • ниска осетљивост;
  • потреба за посебним капацитетима за тестирање;
  • са јаком концентрацијом урина може показати погрешне резултате;
  • у случају недовољне импрегнације или, напротив, код јаког урањања, траке у посуди са урином могу произвести погрешне индикаторе.

  Препоручује се неколико тестова на трудноћу. за поузданије резултате. Поред тога, извршена процедура ће осигурати да су добијени резултати тачни и да елиминишу сумње.

  Да би се потврдио резултат, потребно је урадити најмање 4 теста, по могућности са интервалом од неколико сати при различитим концентрацијама урина.

  Инкјет тест трудноће

  Ова врста тестирања се односи на савремени метод одређивања трудноће и сматра се поузданијем. Тестови се веома разликују од претходних генерација сличних метода истраживања.

  Такви тестови имају компликован уређај и повећану осетљивост. Захваљујући томе, омогућено је да се покажу поуздани резултати, чак и код ниских нивоа хЦГ.

  Тест има посебан слој. У присуству хЦГ, реагенс реагује са хормоном и показује тачан резултат. Већ након 60 секунди, тест је спреман за приказ поузданих података. Трошкови таквих тестова су значајно већи од других, мање прецизних, аналога.

  Предности:

  • могућност коришћења таквог теста трудноће под било којим условима;
  • нема потребе за мјерним капацитетом;
  • примјењиво у било које доба дана.

  Инкјет тест касете имају сложенију структуру. Према њиховом стаблу, које се састоји од сићушних канала, урин допире до испитног подручја са реагенсом. На овом делу је слој латекса са антителима који активно реагују на хЦГ.

  Чак и са веома малим концентрацијама хормона, реагенс ће показати тачне резултате. Такав начин може се користити од првог дана одлагања менструалног циклуса.

  Електронски (дигитални) тест

  Такав тест има сличан механизам рада као и други. Активно реагује на присуство хЦГ. Можете га потрошити у било које доба дана, без обзира на степен концентрације урина.

  Може да прикаже тачне информације од првог дана кашњења. Тачност показатеља унутар 98%.

  Упркос ниској цени, она је у стању да покаже исправан учинак у року од неколико дана након почетка наводне концепције. Што је дан закашњења ближи, то је већи постотак резултата повјерења.

  Према анкетама, чак и ако је показао негативан резултат прије дана кашњења, онда је првог дана кашњења већ могао показати почетак трудноће.

  Прочитајте популарни чланак: Популарне пилуле за контролу рађања: листа, име, цена, прегледи

  Препоручује се да поновите овај тест неколико пута да бисте стекли веће поверење у перформансе.. Чим се урин апсорбује у траку са реагенсом, на екрану се појављује слика сата. Ово указује на операбилност уређаја. Након 3-4 минута, екран приказује резултате са знаком плус или минус.

  Тестирање таблета

  Слични метри су такође су довољно осетљиви и способни да фиксирају почетак зачећа већ у раним фазама. Да би се постигао резултат, кап урина се наноси на посебан прозор са траком за реагенсе.

  Ова врста теста је модернија и скупља од обичних трака. Често се користи за анализу у медицинским клиникама.

  Укључена је и посебна пипета. Након што урин реагује са реагенсом, резултат се приказује у прозору. На зачећу реагенс постаје обојен. Овај тип дефиниције концепције је најпоузданији међу аналозима.

  Предности:

  • нема потребе за посебним капацитетом;
  • расположивост пипете за анализу.

  Недостаци:

  • потешкоће у прикупљању потребне количине урина;
  • висока цена у односу на вршњаке.

  Тест резервоара

  Овај тест је опремљен резервоаром за урин. На предњој страни уређаја налази се прозор, а простор са реагенсом је уграђен у резервоар. Тачност резултата је без обзира на запремину урина. Реагенс је у стању да апсорбује само праву количину да би одредио вероватноћу зачећа.

  Након колико дана након кашњења менструације, концепција може обавити тест

  Тест трудноће може се примијенити од првог дана кашњења. Али многе жене имају неправилан менструални циклус и не могу правилно израчунати почетак овог периода. Након почетка зачећа, женско тело почиње да се припрема за предстојећи процес гестације.

  Одмах почиње реструктурирање читавог хормонског система, ниво хЦГ се повећава много пута. На њега сви системи реагују да би одредили трудноћу.

  Да би се потврдио резултат, потребно је урадити најмање 4 теста, по могућности са интервалом од неколико сати при различитим концентрацијама урина.

  Трудноћа се може јавити након што јаје напусти јајник - овај период се назива овулација и траје приближно у средини менструалног циклуса. Дакле, при израчунавању вероватноће оплодње, 2 недеље после последњег циклуса и ослобађање јајета је могуће зачеће.

  Још неколико дана се дешава имплантација. Хормонски хЦГ почиње да се производи након што је фетус везан за зид материце. И сваки дан се његов ниво повећава.

  После недељу дана, хЦГ достиже ниво који се може одредити тестовима. Ово вам омогућава да урадите тестирање након почетка процене кашњења.

  Кашњење не говори увек о трудноћи, може бити узроковано стресом, хормонским поремећајима и присуством хроничних болести.

  Да ли ће тест на трудноћу бити одложен

  Тестови са добром осетљивошћу може да прикаже резултат пре очекиваног датума следећег циклуса. Ово је отприлике 3 недеље након последњег последњег дана менструације.

  До тада се већ врши оплодња и ниво хормона који се производи може се приказати на суперсензитивним тестовима.

  Када тест трудноће покаже тачан резултат - колико дуго

  Отприлике 13 дана након завршетка менструације, могуће је ослобађање јајета и његова оплодња. Још 3-4 дана се дају за везивање ембриона и почетак производње хормона.

  Тако, већ 3 недеље после последње менструације могуће је рано откривање трудноће.отприлике недељу дана после зачећа.

  Осетљивост теста трудноће

  Сви тестови за одређивање трудноће указују на минималну вредност нивоа хормона на који је у стању да реагује. Обично варира. од 10 до 30. Што је мања вредност, то је осетљивијаТо вам омогућава да урадите тестове недељу дана након процењеног датума зачећа.

  Који тест трудноће треба изабрати

  Приликом избора теста, многе жене се ослањају на фактор доступности и једноставност употребе. За тест траке је потребан посебан капацитет, а за таблет верзију то није потребно.

  Тест трудноће Евитест (Евитест)

  Карактеристике:

  1. Сматра се једном од најпрецизнијих метода.
  2. Омогућава вам да је примените од почетка кашњења.
  3. Након неколико минута можете добити резултат.
  4. Апликација у било које доба дана.

  Према рецензијама показује тачне резултате у распону од 94 до 99%. Препоручује се посматрање стерилности. Цене почињу од 80 рубаља.

  Тест трудноће Фраутест (Фраутест)

  Карактеристике:

  1. Разумна цена.
  2. Могућност добијања резултата од почетка кашњења.
  3. Брз начин да се утврди.

  Према рецензијама, сматра се квалитетним производом и омогућава вам да добијете резултат неколико минута након процедуре. Цене почињу од 75 рубаља.

  Тест трудноће "Рођен сам"

  Предности:

  1. Лов цост.
  2. Брз начин да се утврди.

  Сматра се тестом средње осјетљивости и није увек у стању да одреди рану трудноћу. Цене за тестирање почињу на 95 рубаља.

  Цлеарблуе (Цлеар Блуе) - Тест за вишекратну употребу

  Предности:

  1. Хиперсенситиве.
  2. Дефиниција трудноће пре кашњења.
  3. Неколико врста.
  4. Прецисион.

  Тачност одређивања досеже 99%. Погодност у различитим облицима ослобађања. Цене почињу од 95 рубаља.

  Тестови ране трудноће

  Да одредимо трудноћу У раним фазама користе се таблет, инкјет и вишекратни тестови.

  Који је најпрецизнији, веома осетљив тест?

  Према студијама, најпрецизнији тестови су:

  • Цлеарблуе;
  • Фраутест;
  • Евитест.

  Колико траје тест трудноће у апотекама

  Зависно од степена осетљивости Трошкови тестова у апотекама крећу се од 25 рубаља (једнократна тест трака).

  Како направити тест трудноће - значајке и правила

  При спровођењу методе одређивања помоћу тестова, препоручује се да се придржавају стерилних услова. Не препоручује се да издржи траку у урину мање или дуже од прописаног периода..

  Тестови показују било какву трудноћу, укључујући ектопичну.

  Да ли је могуће направити тест трудноће увече

  Могуће је извршити тест у вечерњим сатима ако има високо осетљиве реагенсе. Други тестови захтевају високу концентрацију урина (ујутро) за поузданост резултата.

  Може ли тест на трудноћу показати негативан резултат?

  Када одступају од препорука за употребу, понекад тестови показују негативан резултат чак и након почетка зачећа. Такође, добија се негативан резултат док се фетус не веже за зид материце.

  Тест не показује трудноћу, али постоји кашњење

  Препоручује се да се тест понови неколико дана касније. Треба имати на уму да кашњење може бити узроковано стањем анксиозности, придруженим болестима.

  Ектопична трудноћа: тест ће се показати или не

  Тестови показују било какву трудноћу, укључујући ектопичну. То је због чињенице да они директно реагују само на нивое хормона.

  Може ли тест овулације показати трудноћу?

  Не, јер су такви тестови усредсређени на утврђивање присуства другог типа хормона, а не на хЦГ.

  Тест трудноће код куће - како провјерити трудноћу без теста за куповину

  Постоји неколико начина за утврђивање трудноће код куће.

  Тест трудноће са јодом и папиром

  Мали комад папира се умочи у јутарњем урину. Затим се на влажну ивицу наноси неколико капи јода. Љубичасто-плава нијанса означава позитиван резултат, браонкаст - негативан.

  Тест трудноће са содом

  Да бисте то урадили, потребно је да сакупите урин у посуди (пожељно ујутру) око 200 мл и ставите ту кашичицу содице. Хисс говори о негативном резултату.

  Гинеколози препоручују коришћење различитих тестова за одређивање трудноће како би се повећала вероватноћа добијања поузданих резултата.

  Како направити тест трудноће:

  Тест трудноће са соком код куће:

  Погледајте видео: KAKO DA URADIM TEST ZA TRUDNOCU?IDEMO GINEKOLOGU?? ZENSKA mUCENJA (Јун 2023).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send