БЕАУТИ СЕЦРЕТС

Предности и разлике гел-лака од шелака. Шта изабрати

Pin
Send
Share
Send


Одлазак на маникир боље је унапријед одредити избор покривености. Данас су најпопуларнији маникирни производи - шелак и гел за нокте.

 • Брза навигација по чланку:
 • Гел лак за нокте
 • Карактеристике Схеллакц ЦНД
 • Сличност гел лака и шелака
 • Разлике
 • Како визуелно разликовати два премаза
 • Карактеристике наношења и уклањања лака
 • Предности гел полирања и шелака
 • Потрошња и штета
 • Ревиевс

Потребно је да утврдите како се гелни лак разликује од шелака и да идентификујете предности и недостатке сваке од ових модерних премаза. Понекад чак и особље салона за нокте не може објаснити своју разлику. Према томе, да би се овај проблем разумио по могућности независно.

Шта је гел за нокте

Гел - лак премаз комбинира особине ове двије супстанце - гел, који даје дубину композиције, и лак, који даје боју и сјај премазу ноктију. Стога, у укупном саставу, ове две супстанце дају запањујући ефекат.

Гел-лак премаз се може чувати доста дуго, што је обично најмање двије седмице.. У просеку, такав премаз, ако се користи штедљиво, може трајати од две до четири недеље, веома је отпоран на механичка и хемијска дејства.

Гел лак за маникир

Процес наношења гел-лаковог премаза на нокатну плочу завршава се обавезним третманом ултраљубичастим светлом, у посебно пројектованој лампи. На овај начин обрађени гел гел добија чврстоћу, тврдоћу, невероватан сјај и дубину боје.

Најмање две недеље нокти ће изгледати као да сте управо посетили салон. Овај ефекат свеже направљеног маникира може трајати до четири недеље.

Ово је одлично рјешење за оне који желе имати лијепе, дотјеране и сјајне нокте, али не желе губити вријеме на њихову честу боју.

Гел-лак јача нокте, тако да они током његове примене постају трајнији. Уклоните такав премаз, користећи фолију и специјални алат да бисте га уклонили.

Корисни чланак о: Гел лак и шелак: у чему је разлика?

Карактеристике Схеллака из ЦНД-а

Америчка козметичка фирма ЦНД, која је благо побољшала састав лака за гелове, издала је власнички алат за облагање плоча за нокте, званог Схеллак. У ствари, ове две супстанце имају заједничку основу и заједничку примену.

Дакле, питање, која је разлика између гела и шелака, постаје релевантније. Заиста, многи сматрају да је гел лак и шелак исти лек. Разумјет ћемо њихове сличности и разлике.

Разлика ових средстава састоји се у јединственом саставу Схеллака.захваљујући чему је ова колекција 2016. године заузела водећу позицију међу осталим гел лаковима. Дакле, шелак је јединствен широм света.

Схеллакц ЦНД гел за полирање

ЦНД производи комплетан комплет за наношење и уклањање шелака.

Стандардни скуп укључује:

 • профессионал ламп
 • лак за нокте и одстрањивач лака за нокте,
 • обојени лак - неколико флакончик различитих боја,
 • алати за заноктице,
 • наранџасти штапићи,
 • салвете,
 • топ цоатинг
 • басе цоат
 • пиљење,
 • буффс
 • полирање.

Обрати пажњу! Нажалост, на руском тржишту често можете наћи фалсификате правог Схеллак ЦНД-а. И пакети и саме боце се копирају. Типично, праве чврсте боце имају ребрасте избочине на дну и број серије на истом месту..

Сличност гел лака и шелака

Временом је име шелак постало име домаћинства. Друге фирме (Гелисх, Блуески, Коди) такође производе сличне производе са истим именом и саставом. Гел лак и шелак имају сличности и разлике.

Заједничко за ова средства је:

 1. Оба ова алата дају ноктима лијеп, његован изглед, због сјајности и сјајности.
 2. Током употребе, оба премаза чине нокте издржљивијим, што их спречава да се разбију.
 3. Оба производа се наносе четком у слојевима.
 4. Оба производа у свом саставу садрже две супстанце - гел и лак, али благо у различитим размерама.
 5. У сваком случају, очвршћавање се одвија под дјеловањем посебне ултраљубичасте свјетиљке.
 6. Трајање чарапа у сваком случају приближно исто.
Можда ћете бити заинтересовани да сазнате: Како направити схеллац код куће за почетнике корак по корак

Разлике

Разлика ових средстава је заиста уочљива у многим аспектима, тако да се гел лак и шелак многи доживљавају као различити материјали.

Разлика између гела и шелака је следећа:

 • састав - различите пропорције основних супстанци, шелак садржи више лакова него гел, ау гел - лак обратно;
 • конзистенција - густо лакирани гел;
 • структура, захваљујући којој се шелак наноси без прајмера;
 • правила примене;

  Маникир са Схеллакц гел лаком

 • цолор ранге;
 • време полимеризације;
 • трајање процеса повлачења;
 • прице - прави шелак је веома скуп производ бренда.

Разлике у саставу

Концентрација лака у шелаку је још један елемент разлике између гела и шелака. Лак у шелаку садржи више, тако да је њена примена слична примени обичног лака. Такође се понекад назива лак - гел, стављајући реч "лак" на прво место.

Улазак у састав гела омогућава да се овај премаз држи на ноктима до три до четири недеље. Гел лак садржи више гела.што продужава трајање његове полимеризације.

Детаљнији састав фондова је обично тајна компаније и не открива се. Због тога је Схеллак ЦНД јединствен у свом саставу.

Разлика у начину примене

Анализирајући разлику између гела и шелака, потребно је навести начин примене. Уосталом, шелак је једини гел лакова који не захтева претходно наношење прајмера. Пример је специјално течно хемијско средство које се наноси одмах након обраде и брушења ноктију и даје им бољу адхезију на гел гел.

Пример примене

Поред тога, примена шелака не захтева претходно мљевење плоче нокта, како би се осигурало боље приањање. Све то омогућава да се не разриједи и не повриједи нокат. Због тога је поступак превлачења знатно поједностављен и смањен у времену.

Поступак наношења лака за нокте на нокте треба да обавља искусан маникир.

На крају крајева, постоји ризик од оштећења приликом брушења.

Први слој лака за гел даје транспарентан ефекат на нокатну плочу. Наношење накнадних слојева јача премаз и ствара композицију боје.

Разлике у времену полимеризације

Шелак, због веће сличности са обичним лаком, полимеризује брже под дејством УВ светлости.

Тачно време полимеризације зависи од многих фактора: слојева композиције, засићења превлаке и средстава за декорацију, као и од употребе лампе за полимеризацију. У ултравиолетној лампи, трајање полимеризације слоја је 2 минута, ау ЛЕД уређају 1 минут.

Разлика у трајању резултата штедње

Шелак у трајању чарапа благо је инфериорнији у односу на гел за полирање. Али, упркос својој издржљивости, гел лак је подложнији агресивним медијима.
Схеллак ЦНД је такође прилично отпоран премаз. Схеллац из других фирми се одржава најмање двије седмице.

Временом се на нокту појави трака, маникир престаје изгледати свеже

Али имајте на уму да се растом нокта током времена формира танка трака у близини кутикуле. И дужи период употребе премаза на плочи нокта може нокту дати неестетичан и неуредан изглед. Стога је препоручљиво да промените било који од ових маникура најмање једном у три недеље.

Друге разлике

Приликом наношења шелака нема потребе за резањем горњег слоја ноктију, тако да се сматра да је то више бенигно. Још једна разлика између шелака и гела за полирање је његово брзо уклањање.

Пошто је шелак сличнији обичном лаку у свом саставу, раствара се брже под дејством средстава која обезбеђују њено уклањање, посебно оних који садрже ацетон.

Поступак уклањања премаза

Ови премази се разликују и по поступку уклањања са плоче нокта.

Шелак се уклања много брже без претходног брушења.

Лак за гел пре него што је потребно уклонити мало мљевење или пиљење. За уклањање шелака, специјални намотај на нокте је укључен у Схеллакц ЦНД сет, омогућавајући вам да га пажљиво уклоните. Посебни наранџасти штапићи су укључени у комплет, што вам омогућава да лако уклоните остатке премаза.

Цолоур ранге

Ови материјали се разликују по распону боја. Палета боја лакова за гел је шира и избор боја је много богатији.. Али, с друге стране, шелак има више засићених тонова. Термо-шелак може да промени боју у зависности од температуре.

Шема боја маникира одређује слику

Прице

Постоје разлике у цени. Схеллац је мало скупљи од гелирања. Најскупљи је бранд схеллак ЦНД, јер овај сет укључује сва помагала. Тренутно не постоји компанија Схеллак ЦНД, већ слични производи других компанија, које се могу купити много јефтиније.

Подешавање

С гелом за полирање можете направити корекцију, продужавајући трајање њихове употребе. Типично, дужина ноктију се даје само гел средствима, а шелак служи углавном као премаз. Његово подешавање није извршено, а шелак треба потпуно заменити.

Доследност

Гел лаки имају дебљу, дебљу конзистенцију, јер се производе углавном на бази гела. Шелак има више течну конзистенцију, иако садржи и гел, али у мањим количинама.

Прочитајте занимљив чланак: Начини за уклањање шелака. Како уклонити маникир шелака

Да ли је могуће визуелно разликовати два премаза

Визуално одредите која је разлика између гелирања и шелака може бити врло тешко. С обзиром на чињеницу да се сада шелак производи не само од стране ЦНД-а, његов хемијски састав, боја и ефекат премаза могу се значајно разликовати. Брандирани шелак има израженији сјај у односу на уобичајени гел-лак.

Блистање и дубина боје су предности шелака

Узимајући у обзир засићене боје гел-лака, визуелно на ноктима, оне могу изгледати екстравагантније.

Општи принципи наношења и уклањања лака

Уз неколико карактеристичних карактеристика ових премаза, принципи њихове примене и уклањања имају један алгоритам који је сличан један другом. Када се наноси као гел за полирање и шелак, треба очистити нокатну плочу од остатака масти (одмашћивање).

Обе процедуре се изводе слојевитим наношењем материјала и његовим накнадним очвршћавањем под цевним светлом.

Поступак повлачења ових средстава састоји се од истих корака:

 1. Навлажи се у посебном памучном подметачу.
 2. Нанесено на премаз плоче нокта.
 3. Омотан на врху фолије.
 4. Десет минута.
 5. Уклоњен, већ се смекшао.

Има ли користи од полирања гела и шелака

Предност ових алата је да чврсто ојача нокатну плочу за период употребе премаза, као и да створи естетску слику ноктију.

При наношењу таквих ојачавајућих премаза на нокатну плочу, мала механичка оштећења нису страшна.

Гел база оба производа је безопасна за нокте, због одсуства фенола у њему.

Прајмер - помоћни премаз за нокте

Употреба посебног прајмера, који је додатак гел геловима, је деликатнија.

Шелак садржи компоненте које дају снагу ноктима.

За ломљиве нокте, наношење гела и шелака се не препоручује.

Неопходно је извршити прелиминарни третман плоча нокта, иначе могу бити озбиљно погођени.

Потрошња и штета

У случају гел лака и шелака, на ноктима се дуго времена наноси постојани хемијски састав. У овом тренутку на плоче ноктију неће бити зрака, сунчеве свјетлости, што би требало негативно утјецати на њихово стање.

Негативни аспекти употребе шелака укључују следеће:

 • када се користи шелак, плоча нокта је више исушена и излучена;
 • ограничења у избору боја.

Недостаци употребе гел-гел-а укључују додатно брушење површине плоче нокта приликом њеног коришћења, што ублажава нокат.

Повремено је потребно нокте одвојити од било каквих премаза.

Дакле, упркос чињеници да су гел лак и шелак материјали који су веома слични по саставу, методама примене и многим другим параметрима, разлика између њих је и даље значајна. Лежи у наношењу, уклањању, трајности и лепоти премаза. То омогућава да шелак заузме водећу позицију на позадини преосталих гел лакова.

Све што требате знати о полирању гела. Погледајте преглед видео записа:

О томе шта је Схеллац и како се разликује од осталих лакова учите из корисног видеа:

Која је разлика између гела и шелака? Погледајте видео:

Ревиевс

Погледајте видео: Red Tea Detox (Јануар 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send