РЕЦЕПТИ ЗДРАВЉА

Систем природног лечења тела од доктора Шаталове Г.С.

Pin
Send
Share
Send


Здравље је дар природе, који се даје једном за живот. Он је тај који има кључну важност у низу универзалних вриједности. Зато примарни задатак човека - очувати здравље дуги низ година. Али не знају сви како то раде.

 • Брза навигација по чланку:
 • Основни принципи система природног лечења
 • Храна у систему ГС Схаталова
 • Пост је суштински елемент физичког здравља
 • Правила коришћења воде у систему Шаталова
 • Чишћење тела у систему природног лечења
 • Правила опоравка организма код болести Схаталове
 • Физичка активност у систему природног лечења
 • Дисање, као један од елемената физичког здравља
 • Ефикасност система Г.С. Схаталова
 • Ревиевс

Мало је људи упознато са системом природног лечења, који је створила и применила др Галина Сергејевна Шаталова. Задатак њеног целог живота је да врати човека у природу, да обнови своју духовну и материјалну везу са околином.

Систем природног опоравка (ЦЕО)

Галина Сергеевна је веровала у то систем природног исцељења (ЦЕО) дизајниран да не лечи болести, већ да их спречи. Иако постоје многи случајеви потпуног ослобађања од озбиљних тегоба због његове методе.

Сама Схаталова, већ у старости, имала је флексибилност дјевојчице, трчала ујутро, ишла дугим шетњама, залила се леденом водом. У децембру 2011, ова дивна жена је умрла, али метода коју је она развила и даље помаже њеним обожаватељима да остану будни и здрави.

Основни принципи система природног лечења

Основни моменат Шаталове технике је разумевање себе као дела света. Главна одлика људске индивидуе је способност размишљања. Ум је тај који одлучује у ком правцу живота ће изабрати: складан духовни и материјални развој у складу са природом или стазом лоших навика, неумјереност у храни, овисност о духану и алкохолу.

Добронамеран однос према свету, према људима - то је чаробни кључ за победу свих тегоба

Прије свега, особа се мора ријешити љутње, зависти и себичности. Добронамеран однос према свету, према људима - овде Магични кључ за победу свих тегоба. У периоду емоционалног и физичког преоптерећења, стреса и болести веома је тешко подесити се на љубав и толеранцију према другима.

Али то мора бити урађено. Да бисте сачували здравље, морате да обновите себе, своје мисли и погледе. То је тражила Галина Сергејевна Шаталова од студената.

Систем природног исцељења ставља тело индивидуе као аутономну, саморегулирајућу и само-исцељујућу структуру која контролише све процесе који се у њој одвијају.

Заснива се на три основна принципа природног лечења:

 1. Духовна хармонија. Схаталов је ову државу назвао "мир у души". Карактерише га јединство са природом и другима, понизност, равнотежа, недостатак злобе, зависти и нетолеранције. Такво стање ума искључује емоционални стрес, јача дух и тело особе.
 2. Ментално здравље - Ово је стање ума у ​​коме се одвија унија свесног и подсвесног. Као резултат тога, особа се успјешно носи са разним животним околностима, задржавајући оптимизам и ведар дух и одржавајући стабилне односе са породицом и пријатељима.
 3. Физичко здравље. Ово је најмање истраживани аспект система. У наше вријеме апсолутно здрави људи - велика ријеткост. Само рођено дијете већ има патолошко генско насљеђивање. Стога је тако тешко вратити оно што је изгубљено као резултат погрешног начина живота.
Сваки појединац је јединствен и потребно га је пажљиво третирати, па се систем природног исцељења од Галине Схаталове заснива на индивидуалном приступу пацијенту

Обрати пажњу! Др. Схаталова је вјеровала да не можете користити један начин рјешавања свих здравствених проблема.

Сваки појединац је јединствен, и потребно га је пажљиво третирати, стога се систем природног лечења од Галине Схаталове ослања на индивидуални приступ пацијенту. Сви људи су различити једни од других, а оно што је добро за једну особу може категорички не одговарати другом.

Храна у систему ГС Схаталова

Основа лекарске кухиње је биолошки комплетан производе као што су житарице, сјеменке, орашасти плодови, поврће и воће. Сви животињски производи су потпуно искључени из исхране. Потребно је одбити печење, млечне и конзервиране производе.

Потребно је искључити из исхране масну храну.

Не користите чај, кафу, чоколаду, соду, алкохол. Со и шећер су веома штетни. Пореметили су функције панкреаса, изазвали дијабетес и уролитијазу.

Галина С. водила је сљедеће постулате здраве исхране:

 1. Увек пажљиво и дуже жвачите храну.
 2. Први оброк треба да се обави у 11 сати. Следеће, последње - у 17-18 часова дана. После тога је крајње непожељно. У случају јаке глади, можете попити зелени чај са медом или свеже исцијеђеним соком од поврћа. Исто треба урадити рано ујутро.
 3. Количина конзумиране хране не смије бити већа од 400-450 г То је количина хране која се уклапа у неразвучени стомак.
 4. Потребно је пратити интервале између оброка. За основне ратион производе, јаз мора бити барем 3-4 сатаза месо и млеко - 6-8 сати.
 5. Треба се држати монодиета. Оброк треба да садржи само један производ.

Потребно је искључити из исхране масну храну. Добро је јести чешњак или маслиново уље и уље пшеничних клица, стално пити свеже сокове. Сама Галина Сергеиевна Схаталова је пратила сва правила исхране читавог свог живота.

Природни систем лечења је изграђен према годишњим добима. У пролеће би требало дати предност свежим зеленилима, лети и јесени - поклонима воћњака и вртова, бобицама према сезони. Зима је вријеме за житарице, орахе, сјеменке и маслац.

Поред здраве хране, постоје и оне које је др. Схаталова препоручила кад год је то било могуће. елиминисати из исхране:

 • месо и месни производи;
 • макарони, бело брашно, рафинисани пиринач;
 • шећер, со;
 • млека и млечних производа.
Основа лекарске кухиње су биолошки комплетни производи.

За кување вечере треба узети само пречишћену воду и ни у ком случају не користити алуминијумско посуђе.

Пост је суштински елемент физичког здравља

Сматрајући ограничење у храни као почетак лечења.Схаталова је поделио добијени терапеутски ефекат на два периода:

 1. На самом почетку побољшање процеса изгладњивања помаже тијелу да се врати у своје природно стање, уклањајући из њега прекомјерно оптерећење храном. Када се то догоди, тело је очишћено од накупљених токсина.
 2. У следећој фази тело почиње да храни сопствене резерве, користећи ткива која нису значајна. У овој фази пречишћавања могуће је ресорпција различитих тумора.

У својој пракси Схаталова је користила различите типове глади: пуна, суха, каскадна и кратка. Међутим, Галина Сергеевна је пажљиво третирала пуну глад и користила је само у тешким случајевима. То је апсолутно контраиндиковано за болеснике са слабим пунисањем.

Др. Схаталова је сматрала да ограничење у исхрани није тако сигурно као што се чини

Др. Схаталова је сматрала да ограничење у исхрани није тако сигурно као што се чини. Током дугог поста, особа може да промени крвни притисак, поремећај срчаног ритма, могућу несвестицу и тровање тела отровима из сопственог распада. Дакле, читав процес поста треба да контролишу лекари и да се спроводи истовремено са чишћењем тела.

Галина Сергејевна Шаталова је интуитивно осећала шта је добро и шта је лоше за пацијента. Њен природни систем лечења заснива се на субјективном приступу формирању метода поста за сваког пацијента.

Важно је знати! За разлику од метода обнављања здравља које су у то време предложили Паул Брагг и Г. Малакхов, у систему др.

Правила коришћења воде у систему Шаталова

Галина Сергеиевна је веома озбиљно узела режим пијаће хране и пожелела је чисту воду за сва пића, које је саветовала да пије одвојено од хране.

ЦЕО претпоставља употребу течности за 20 минута пре хране или не раније од 2 сата након. Строго је забрањено пити док једете, јер нарушава процес варења.

Чишћење тела у систему природног лечења

Др Шаталова је препоручила поступке чишћења само током преласка на терапијску храну. Галина Сергеевна је веровала да је неопходно тежити не за чистоћом тела, већ борити се са његовим леглом. Тиме је мислила на потпуно одбацивање хране, што негативно утиче на јетру и гастроинтестинални тракт.

Масажа, као једна од најбољих метода чишћења тела

Приступ избору оптималног начина прочишћавања има индивидуални карактер. Избор утиче на здравље пацијента и његове особине. Процедуре које се користе у процесу пречишћавања су веома различите. Може бити купке, масаже, облоге, клизме. Шаталов у свом систему их користи све - и конвенционалне и неконвенционалне.

Правила опоравка организма код болести Схаталове

Други академик И. И. Павлов је веровао да је неопходно лечити не симптоме болести, већ њене узроке. Исто мишљење је имала и Галина Шаталова. Систем природног исцељења углавном није усмерен на исправљање исхране, већ на психолошки рад на себи, на самопобољшање.

Чак и конзумирање природних производа, који воде физички активан живот, користећи моћ биља и биљака, тешко је превазићи болест, ако у души злобе, зависти, кукавичлуку. Само ако се ослободи духовне прљавштине, пацијент, чак и најбезбеднији, почиње да се опоравља.

Само ако се ослободи духовне прљавштине, пацијент, чак и најбезбеднији, почиње да се опоравља.

Одбацујући лоше навике и прелазак на здраву исхрану, особа започиње природни процес самоизљечења у тијелу. Др. Схаталова је вјеровала да је апсолутно у било којој особи, чак и терминално болесној, природа има моћну исцељујућу моћ. Само треба да јој помогне да започне свој посао.

Постићи лек је могуће ако применимо интегрисани приступ обнови тела. Не можете да се отарасите болести, утичући на било који орган на локалном нивоу. Ово ће само погоршати постојећи проблем.

Важно је запамтити! Мир у души, здрава исхрана, правилно дисање, светлост, сунце, чист ваздух, константно кретање - то су средства која утиру пут самоздрављењу.

Физичка активност у систему природног лечења

ЦЕО на основу потребе правилан покрет и физички напор. То је физичка вежба која јача метаболизам организма, активира виталне процесе и стимулише производњу енергије.

Схаталов је сматрао да је трчање најбоља врста терета.

Вежбање током кретања је равномерно распоређено на све мишиће тела., повећана потрошња кисеоника. То доводи до повећане размене гаса и стимулише регенеративне процесе организма.

Ако особа не може или не жели да трчи, најбоља замена ће ходати.

Ако особа не може или не жели да трчи, најбоља замена ће ходати

Поред трчања, Галина Сергеевна препоручује свакодневно вјежбање, пливање. Др Шаталова је посебну пажњу посветила стању кичме. Иога цласс помоћи ће у одржавању флексибилности и држања тијела, дати унутрашњи склад и склад са вањским свијетом.

Дисање, као један од елемената физичког здравља

Галина Шаталова, у свом природном систему лечења, препоручује се сваког јутра да почне респираторне процедуре. Добро је радити гимнастику за плућа у чистом ваздуху, у било које доба године. Ако то није могуће, поступак треба обавити у пространом, проветреном простору.

Дисање је потребно само кроз нос. Истовремено, издисај би требао бити знатно краћи од инхалације.

Требам дисати само кроз нос. У том случају издисај би требао бити знатно краћи од удисаја. Не треба да задржавате дах, поготово за људе који се лако надражују, пате од високог крвног притиска и неурозе.

Ефикасност система Г.С. Схаталова

ЦЕО Галина Сергеиевна - ово није привремени опоравак. Ово је стил живота, стил размишљања. Ефикасност технике доказали су многи људи који су се опоравили од тешких болести као што су рак, астма, кардиоваскуларне патологије и хипертензија. Међутим, најбољи пример ефикасности извршног директора била је сама Галина Схаталова.

Систем природног лечења помогла јој је да буде снажна и весела до последњих дана, задржавајући снагу духа и јасноћу мисли до 96 година.

Систем природног лечења помогао је Галини Сергејевној да буде снажна и весела до последњих дана, задржавајући снагу ума и јасноћу мисли до 96 година

Др. Схаталова је спровела многе експерименте који су потврдили ефикасност извршног директора. Током дугогодишњег постојања, систем је стекао милионе следбеника, који су својом помоћи превладали своје болести и повратили своје здравље.

На крају, желим да напоменем да је генерални директор, чији је аутор јединствена жена, неурохирург, академик и кандидат. мед Наука - Галина Шаталова - креирана по принципу: да се не мешате, већ да помогнете.

Желимо вам здравље, физичко и духовно!

Интересантан видео о систему Шаталова ГС:

Овај видео описује главни принцип ЦЕО-а:

Овај видео поставља суштину исцељујуће исхране у Шаталовој ГС:

Ревиевс

Погледајте видео: МАЙБАХ БОЛЬ. КОНФЛИКТ С ВЛАДЕЛЬЦЕМ. Лиса рулит. Елена Лисовская (Може 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send