РЕЦЕПТИ ЗДРАВЉА

Психосоматика: табела болести и лечење према Синелникову

Pin
Send
Share
Send


Валериј Синелников је познати психолог и хомеопатски лекар, као и аутор неколико књига које истичу блиски однос између размишљања и болести особе, његовог свеукупног здравља.

Табела болести (психосоматика) према Синелникову

По његовом мишљењу главни узрок болести је неправилно размишљање и психосоматика, - Посебан правац у психосоматској медицини и психологији, указујући на однос стања духа и тијела.

Табела болести по Синелникову потврђује ово и указује на разлоге који их узрокују.

Према Синелникову, користећи ову табелу болести, особа може пронаћи психосоматику својих болести и почети радити на себи у правом смјеру. Уосталом, без адресирања психолошких фактора који су довели до појаве болести, нема смисла надати се пуном опоравку, у неким случајевима.

Болест или проблемМогући узрок и како га елиминисати
ГлавобољаПојава главобоље, према др. Синелникову, је лицемерје. На пример, осмехујете се и изговарате пријатне речи када комуницирате са неким изузетно непријатним за вас. Такво неслагање између онога што осећате и мислите, узрокује пренапрезање, од којег настаје главобоља.
МигренаЉуди са мигренама су веома самокритични, стално проналазе грешке у себи, приговарају се и настоје да постану савршенство. Они су такође пуни осјећаја кривице и других комплекса инфериорности.
Амнезија (губитак памћења)Психосоматику амнезије, у табели болести према Синелникову, карактерише присуство снажног страха у особи и жеља да се побегне из живота, жеља да се све заборави. У исто време, тело може да укључи заштитну функцију да смањи менталну патњу, бришући их из меморије.
Тумор мозгаПо правилу, ова патологија се јавља код људи који су тврдоглави, који желе да сав свој Универзум уклопе у свој свет. Они се не разматрају са свјетоназором других, постају агресивни, према свим људима и према свијету.
НеуралгиаОва болест је склона, најчешће, људима са појачаним осећајем савести, који су увек спремни да помогну свакоме, без изузетка.
РадицулитисПошто струк - симбол подршке и подршке, страхове за будућност, за финансијско стање - изазива бол у овом подручју.
Мождани удар, парализаОгромна мржња и љубомора могу изазвати ову болест. Исто тако, када особа осјећа своју беспомоћност у управљању својим животом, он се на неки начин зауставља и осуђује на недјеловање.
ВртоглавицаНедостатак јасног животног циља, бацање са стране на страну, нема концентрације и концентрације, присуство многих проблема који нису у стању да се носе.
ЕпилепсијаМоже бити резултат јаке или изненадне менталне преоптерећености узроковане заблудама прогона, панике на подсвјесном нивоу. Особа се може напухати својим патолошким мислима тако да је свијест искључена, а тијело почиње трзати. Људи склони конвулзијама често изражавају свој агресивни однос према свијету и људима.
ИнсомниаЦјелодневне бриге које вас спречавају да се опустите, изазивају несаницу. Подсвијест, као да продужава време за решавање проблема који нису решени током дана.
Запаљење ухаПатологија се јавља када особа не жели слушати мишљења других и прихватити је. Емоције које су се накупиле у подсвијести (љутња и иритација) изазивају упални процес. Деца која нису у стању да изразе став према непријатној ситуацији често су изложена овој болести, потискују своја осећања због страха. Ако постоји напета и нервозна ситуација у породици, када су одрасли често скандалозни, дете (које није у стању да промени ситуацију) реагује на то уз упалу уха.
ГлувостГлувост је јасна психосоматика, која је описана табелом Синелникове болести. Особа није заинтересована за гледиште других људи, не жели их слушати и разумјети. Појављује се унутрашња агресија на цео свет, што доводи до губитка слуха. Подсвијест, стога, изолира особу од досадних фактора свијета.
Упала у очимаРазлог је љутња узрокована оклијевањем да се види неугодно окружење. Незадовољство и мржња такође погоршавају ситуацију, а што су јачи, озбиљнија је болест.
БарлеиАко на живот гледате љутњу или љутњу на некога, онда се објашњава појава ове неугодне болести - управо то.
ГлаукомПојава ове болести је под утицајем старих тегоба и боли, незадовољства судбином и неспремности да се опрости. Болест наговештава особи да се излаже великом унутрашњем притиску и потискује сва његова осећања. Стога се препоручује да урадите следеће:

1. Научите да пружите излаз својим емоцијама и осећањима.

2. Укључите се у медитацију, јогу, само-сугестију или друге праксе да бисте откључали унутрашње канале.

3. Извршите посебно дизајниране вежбе за очне јабучице.

КатарактаАко се будућност чини "магловитом" и туробном, особа мисли да га чека старост, болест и смрт, а онда је замрачење објектива. Старији људи, који су изгубили смисао и радост живота, чешће су изложени овој болести.
ХеартацхеУз недовољну количину љубави и за себе и за људе, као и за сам живот и свијет који га окружује, настају болови у подручју срца. Они ометају љубав према особи: старе жалбе, страх, сажаљење, љутња, љубомора, усамљеност.

Обрати пажњу! Ако приметите појаву бола у срцу, онда нећете моћи брзо да уклоните овај проблем променом свог става према животу. Прво, потребна вам је медицинска помоћ, јер је срце витални орган.

Често се срчани болови појављују у “саосећајним” људима, који свакако покушавају да помогну свима, жртвујући себе, да узму све проблеме других људи у срце.

Поремећај срчаног ритмаКада се особа, из неког разлога, изгуби уобичајени ритам живота, у срцу се јављају и неуспјеси. Уклоните из живота журбе и сујетности, страха и тјескобе, и срце ће почети да ради без кршења.
АтеросклерозаУз недостатак радости, тело почиње да производи сопствени холестерол (ендогени). А проблем није у производима које користите. Ако научите себе да уживате у једноставним тренуцима живота, посуде ће почети да се чисте. Често се ова патологија појављује код људи који су тврдоглави, не желе да виде позитивне аспекте у животу, доказујући свима да је свет непријатељски и да је живот тежак терет.
Хипертензија (висок крвни притисак)Артеријска хипертензија указује на активност особе, његову реакцију на препреке које се појављују и ситуације у процесу живота. Притисак расте код људи који дуго времена не изостављају ситуацију у којој се не могу носити у овој фази, доживљавају унутарњи стрес, доживљавају страхове и неповјерење.
ХипотониаСмањење притиска је знак губитка виталности. Она се јавља када постоји несигурност у себи и нечијим снагама, покушава избјећи одговорност и избјећи конфликтне ситуације. За хипотоничне пацијенте, препоручује се да се започне активан живот, да се постави циљ за блиску будућност, и да се самоуверено иде ка њему, упркос могућим интерференцијама. Немојте се скривати од живота и искоријенити страх од сукоба.
Варицосе веинсБолест се често јавља ако се особа налази у ситуацији коју дуго мрзи. На пример, ако су ваши породични односи у застоју. Такође, разлог може бити погрешан избор правца у животу или професији, који вас нервира из дана у дан, на подсвесном нивоу.
ТромбозаКрв је кретање енергије у нашем телу. А ако се особа заустави у свом развоју, онда се кретање крви успорава, и то се згусне. Потребно је да проширите свој поглед на свет, без обзира на године, и запитајте се: “Како да се развијам даље и на ком подручју?”
Анемија (анемија)Синелников је овом приликом приметио да је анемија психосоматска која се јавља код људи са недостатком радосних тренутака у свом животу, и то је забележено у табели болести. Он саветује да нађе разлоге који узрокују недостатак радости, наиме:

• финансијски проблеми;

• здравствене проблеме;

• лоше породичне односе;

• страх од будућности;

• стара љутња.

Покушајте да се ослободите овог терета и живот ће засјати новим бојама.

КрварењеКрварење указује на одлазак радости из живота. Цурење може послужити као мржња која вреба, љутњу коју потискујете у себи, штетне мисли и емоције.

Опрез Ако дође до крварења, посебно крварења из утеруса, хитне потребе да се консултујете са лекаром, а након пружене помоћи, можете се побринути за редослед ваших мисли.

Упала лимфних чвороваДјеца често пате када у породици почне неслога, а љубав напушта живот родитеља. Љутња, огорченост, стално нагомилавање иритације у односу родитеља, утичу на добробит дјетета.
ПнеумонијаОва плућна болест може довести до разочарања у животном процесу, замора од њега, очаја и емоционалних дубоких рана које се не могу излечити.
БронхитисЧешће болесна дјеца. Болест бронхија се јавља када: дете не може изразити своје емоције или претензије, нема мира у породици и нема хармоничних односа, ту су повици и псовке, дете је присиљено да буде у трајно обученој атмосфери. Дакле, болест детета, као што је, уједињује родитеље, ау кући постоји тишина.
АстмаОсобе са астмом су људи који често потискују негативне емоције у себи, које задржавају сузе и плач. Они су веома савесни и сву кривицу преузимају на себе. Астма је резултат потиснутог плача и љутње, понекад насталих у детињству. Они који пате од астме су чврсто везани за своју мајку.
Носи носЦурење носа такође симболизује потиснуте сузе и плакање. Са протоком носа, подсвест указује на то да су потиснути скривени у дубинама срца неке особе: сажаљење и жалост, жаљење и разочарање што сан није остварио, старе притужбе.
Чир желуца и гастритисБолест је узрокована страхом од појаве промјена у животу, пропасти, неизвјесности ситуације и немогућности рјешавања проблема. У исто вријеме, особа је склон да свима удовољи, заборављајући да, прије свега, морате размишљати о себи.

Код мушкараца, гастритис се појављује када удари у его и мушкост. Такви људи стално покушавају да докажу другима нешто о њиховом значају.

Болести јетре и жучне кесеОни који имају болести овог органа, држе у себи потиснуту љутњу и мржњу према некоме. Прво, постоје загушења у жучној кеси, сужавање жучних путева, а тек касније - формирају се камење.

Требало би да покушате да опростите свим преступницима и да се отарасите тога, уништавајући јетру и цело тело, емоције.

ПанцреатитисПанкреас постаје упаљен када акутно реагујете и не прихватате никакву ситуацију, догађај или особу и доживљавате безнађе и бес.
ДијабетесМоже настати због недостатка радости у животу, због нагомиланих: увреда, чежње, љутње, љутње на људе.
ЗатворПрисуство застарелих мисли и неспремности да се раздвоје са њима, прелазећи прошлост, веровање у ограничења и потребу, изазива стагнацију фекалних маса у цревима.

Такође, стагнација у цревима може изазвати: страх од престанка напрезања ваше везе, страх од губитка посла који вам се не свиђа, неспремност да се растанете са старим и бескорисним стварима.

Често је констипација патологија шкртих и похлепних људи.

Камен у бубрегуКамен у бубрегу се може назвати материјализацијом: љутња и нагомилана мржња, осећања незадовољства животом, нагомилана током година.

Важно је запамтити! Камење се не раствара самостално. Потребно је консултовати лекара и не чекати озбиљне последице њиховог присуства у бубрезима. И већ у процесу лечења, потребно је да се ослободимо негативног размишљања, користећи различите технике, укључујући и медитацију.

ЕндометриозаЕндометриоза је психосоматска коју Синелникове табеле болести третирају као да има жену: осећај несигурности, осећај да га окружује и да користи честе нападе, чекајући лоша дела од мушког пола, иритацију због тога што се не може испунити као жена.
Ерозија грлића материцеПојављује се када је женски его погођен. Осјећајући своју инфериорност, жена нема реализацију себе као жене.

Да би се ослободили ерозије, потребно је преиспитати њихов однос према мушком полу и променити њихово мишљење о себи.

Табела не садржи комплетну листу узрочних веза. између понашања и става особе и болести. Пописивање се може наставити неограничено, јер постоје безбројне болести.

Главна ствар коју треба да запамтите је: све негативне мисли или емоције доводе до поремећаја у имуном и нервном систему тела, због чега настају болести.

Многи су убеђени у то психосоматика, попут табеле болести по Синелникову, помоћи ће да се ослободимо разних болестиако верујете у то.

Према речима доктора Синелников В.В. Психолошки узроци болести се елиминишу веровањем у психосоматику и знајући шта је важно за промену у вашој самосвести.

То ће помоћи посебној табели, састављеној по абецедном реду уобичајених болести и психолошких узрока који су их изазвали.

Погледајте видео: Психосоматика заболеваний: самые опасные эмоции. (Може 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send