РЕЦЕПТИ ЗДРАВЉА

Узроци и лечење боли колена у психосоматици

Pin
Send
Share
Send


Медицина је одавно препозната и доказана да у неким случајевима повећана учесталост код људи има психосоматске корене. То је због чињенице да психолошко стање не може да утиче на процесе који се дешавају у телу и да утичу на физичко здравље особе.

 • Брза навигација по чланку:
 • Психолошки узроци болесних ногу
 • Како се изражава психосоматски бол у колену
 • Које разлоге објашњава
 • Како правилно третирати психосоматски бол
 • Промените себе - излечите бол
 • Ревиевс

Психолошки узроци болесних ногу

Суштина овог феномена је да постоји у људској свести негативне емоције могу озбиљно да утичу на његово здравље и изазвати тешке болести, чак и рак.

Психолошко стање не може али утиче на процесе који се дешавају у телу и утичу на физичко здравље особе.

Болести које проистичу из овог механизма су различите - психосоматика може изазвати бол у колену и друге болне синдроме, чија етимологија остаје необјашњива дуго времена, честе прехладе, вирусне инфекције и болести гастроинтестиналног тракта.

Али то је само низ последица, а узроци и механизми развоја психосоматских стања остају непромењени.

Сматра се да патогенеза таквих стања игра улогу одбрамбене реакције, јер дозвољава привремено смањење степена психолошког стреса, то јест, кроз трансформацију у физичку болест, дио негативне енергије напушта свијест.

Како се изражава психосоматски бол у колену

На пример, појава артралгије у зглобовима колена, овај механизам у акцији може изгледати овако: у многим случајевима бол у зглобовима колена се неочекивано развија, оштро, и такође неочекивано може проћи.

Многи који су искусили такву појаву, уочавају повезаност појављивања артралгије са неким специфичним догађајима у њиховим животима.

Сазнајте више: Листа активних лекова за прехладу и грипу код одраслих

Слична слика може се приметити и прије пута, важног састанка, хитне ствари, одласка лијечнику. Појава таквог бола може бити сигнал за чињеницу да се из неког разлога особа боји овог путовања, боји се да оде негдје.

Које разлоге објашњава

Ако сматрамо да је зглоб колена један од главних који омогућава особи да се креће, онда се појава бола у зглобовима колена може сматрати знаком да се особа боји тог покрета.

Ако сматрамо да је зглоб колена један од главних који омогућава особи да се креће, онда се појава бола у зглобовима колена може посматрати као знак да се особа боји тог покрета.

На пример, бол у зглобовима колена ујутру, пре него што напустите дом на посао, може да сигнализира да је са посла да особа очекује било какве проблеме са којима се плаши да се не носи.

Супротна ситуација, када се бол појави прије напуштања дома, може значити проблеме у обитељском животу.

На основу тога, чести болови у зглобовима колена код старијих могу се објаснити недостатком ентузијазма код таквих пацијената у вези са будућношћу: здравље је често већ поткопано, хроничне болести су се акумулирале, у клиници - преокрет, каријера је завршена, путовање је тешко - сви ови фактори предиспонирају покушајима „скривања“ из данашње стварности.

Због тога многи старији људи живе у прошлости, успомене. Овакви пацијенти се често лече од стране реуматолога или терапеута, а узрок таквог бола у колену је пхосоматика.

Локализација и природа бола се такође могу интерпретирати: бол десног колена је најкарактеристичнији за људе који су навикли да доминирају, контролишу или протестују. Бол у левом колену је често проузрокован претераном сумњом у себе, опрезом да се изрази негативно мишљење, да се разликује од већине.

Дуготрајна негативна емоционална позадина изазива настанак комплекса патолошких промена у телу:

 • централни нервни систем почиње да генерише патолошке импулсе који повећавају тонус мишићног ткива, који реагује са грчевима (то је најизраженије у предњој групи мишића бутина);
 • зглоб који је стегнут спазмодичним мишићима делимично губи покретљивост;
 • можда померање мениска, што је последица неравнотеже мишићног тонуса: неке мишићне групе су опуштене, док су друге у стању хипертоније;

  Локализација и природа бола се такође могу тумачити: бол десног колена је карактеристичан за људе који су навикли да доминирају, контролишу или протестују.

 • Стиснуте посуде више не испуњавају своју функцију испоруке кисеоника и других неопходних супстанци ткивима захваћеног зглоба, што доводи до метаболичких поремећаја у ткиву хрскавице. Ово може довести до дегенерације хрскавице;
 • у зглобовима се јављају болови различите природе и интензитета који ометају кретање, што додатно ојачава негативно стање особе;
 • Око захваћеног зглоба настаје едем меког ткива, због чега зглоб више губи покретљивост - тај се зачарани круг затвара.
Сазнајте више о: Лечењу алергија на антибиотике (осип на кожи) са лековима и народним лековима

Дакле, може се закључити да су, са становишта психосоматике, зглобови кољена најосетљивији на такву патологију код људи који се плаше будућих промена, који имају било какве мисли о променама у животу које изазивају негативну емоционалну реакцију.

Такви појединци радије остају неактивни., склони претјераној забринутости. Дуго смањење емоционалне позадине у комбинацији са стресом пре или касније завршава са израженим физиолошким поремећајима, што доводи до соматских болести.

Веома дуго опадање емоционалне позадине у спрези са стресом пре или касније завршава са израженим физиолошким поремећајима, што доводи до соматских болести.

Посебно, људи који су под стресом дуго времена су у опасности да добију озбиљне поремећаје метаболизма.

Надбубрежне жлезде са повећаним интензитетом луче адреналин, бацајући га у крвоток, вишак ове супстанце доводи до повећања крвног притиска, одговарајућих промена у хемодинамици, поремећаја диференцијације имуних ћелија и поремећаја равнотеже воде и соли.

Тако се јављају услови који повећавају вероватноћу зглобне патологије. С друге стране, кортикостероиди смањују ниво синтезе синовијалне секреције, што такође доприноси нарушавању моторичке функције зглобова.

Обрати пажњу! Све ситуације које доводе до стреса су узрок повећаног нивоа адреналина у крви и кортикостероида, па стога "реагују" у облику метаболичких поремећаја у зглобовима.

Ово су најчешће животне ситуације.које доводе до таквих последица. Сви они доводе до стреса, што значи да је патогенеза зглобне патологије иста у свим овим ситуацијама:

 1. Стресс. Природна реакција организма је ослобађање адреналина и кортикостероидних хормона у крвоток, који покрећу механизам развоја артрозе.
 2. Сукоби који воде до емоционалне неравнотеже. Дугорочни сукоби су посебно опасни.
 3. Погрешна мотивација.
 4. Инспирисани модел понашања споља. Протест и неповерење према другима, које особа доживљава у таквој ситуацији, такође доводе до „покретања“ механизма стреса.

  Циљ комуникације са психотерапеутом је, по правилу, да се преиспита и промени његов став према сопственој личности, сопственој околини, начину живота, проблемима

 5. Селф суггестион. На пример, случајеви у којима је особа претерана због самоповређивања, ниског самопоштовања.
 6. Осјећај кривице
 7. Психолошка траума, шокови. Правовремена психолошка помоћ у овим случајевима може смањити ризик од развоја психосоматске патологије.
 8. Незадовољство усмерено на себе или друге. Тај осећај подстиче особу на недјеловање, присиљавајући га да се носи са тренутним стањем ствари и одбацивањем свега што се тиче промјена у постојећој структури.

Како правилно третирати психосоматски бол

Како се носити с таквим неугодним стањем ствари? Сам, или уз помоћ специјалисте - то мора да се уради.

За успјешно лијечење било које болести, потенцијални пацијент би прије свега требао одлучити који ће лијечник затражити помоћ. Када смо дошли до закључка да је узрок бола у кољену психосоматика, треба консултовати психотерапеута.

Како се носити с таквим неугодним стањем ствари? Сам, или уз помоћ специјалисте - то мора да се уради

Особа која је дуго била узнемирена болом у ногама може дуго да се лечи код лекара опште праксе, реуматолога, хирурга или самоздрављења, али без успеха, што може имати лош утицај на његово будуће здравље.

Овај развој указује да у овом случају бол у колену је психосоматика. Терапија од стране психотерапеута ће укључивати и психолошке методе и фармакотерапију.

Важно је разумети Не постоје посебне, универзалне пилуле погодне за решавање свих проблема ове врсте. Лечење лековима се одабире строго индивидуално за сваки случај, само након детаљног прегледа пацијента од стране специјалисте.

Промените себе - излечите бол

Циљ комуникације са психотерапеутом је, по правилу, да се преиспита и промени његов став према сопственој личности, његовој сопственој средини, његовом начину живота, проблемима који су особу довели до лекара.

Манифестације болести почињу назадовати након што особа у својој подсвијести нађе примарни проблем који је проузроковао негативну реакцију и моћи ће га ријешити

Манифестације болести почињу да назадују након што особа у својој подсвести нађе примарни проблем који је проузроковао негативну реакцију и моћи ће га ријешити.

Опрез Психолошки проблеми су често прикривени као соматске болести, понекад тако лукаво да само стручњак може разумјети ситуацију. На примјер, као у случају када бол у кољену узрокује психосоматику.

Дакле, у сваком случају не би требало да се упуштате у самодијагнозу, а још више у само-третман. Будући да многи лекови које пацијент не може контролисати, могу довести до озбиљних, па чак и понекад неповратних повреда.

Из овог видео снимка сазнаћете све о психосоматици:

Како излечити бол у колену тако што ћете тапкањем сазнати из овог видеа:

Видео о третману и узроцима болова у колену на психосоматици:

Ревиевс

Погледајте видео: Slabost i nemoć u nogama i rukama uzroci i lečenje (Јун 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send