РЕЦЕПТИ ЗДРАВЉА

Како третирати високи крвни притисак за психосоматици. Препоруке доктора

Pin
Send
Share
Send


Често није лако утврдити да ли болест има психосоматску компоненту. Вјерује се, међутим, да он дефинира болест, ако се не пронађу друга биолошка објашњења.

 • Брза навигација по чланку:
 • Појам психосоматике
 • Психолошки разлози
 • Као што је изражено
 • Стање нервног система
 • Унутрашњи сукоб
 • Неважећа мотивација
 • Модел понашања
 • Селф суггестион
 • Осјећај кривице
 • Психолошки траума
 • Страх
 • Недостатак времена
 • Љутња
 • Други разлози
 • Појављује се
 • Како се носити
 • Ревиевс

Појам психосоматике

Психосоматска медицина проучава повезаност социјалних, психолошких и бихевиоралних фактора који утичу на процесе који се одвијају у телу и утичу на квалитет људског живота.

Психосоматика сматра да су све болести повезане са психолошким проблемима.

Ако пажљиво погледате психосоматске поремећаје, можете то утврдити у пракси све физичке болести имају психолошке факторе. Чак и озбиљне болести као што је рак могу настати под утицајем моћи мисли, осећања и општег менталног здравља.

У модерном свету, психосоматски аспекти болести често су повезани са стресом.

Психолошки узроци хипертензије

Хипертензија је јавни здравствени проблем са којим се суочавају милиони људи широм света. Тако као симптоми су најизраженији у зависности од емоционалног пренапрезањаРазлог за то је психосоматика. Висок притисак је један од механизама заштите тела, који се активира у тренутку опасности.

Хипертензија се суочава са великим бројем људи широм света.

Када ова ситуација нестане, крвни притисак се враћа на нормалан ниво. Али ако проблем чини живјети у напетости дуго времена, крвни притисак се не смањује.

Међу узроцима који подржавају стрес могу бити такви емоционални поремећаји који стварају негативан утицај на особу у кратком, средњем или дугорочно:

 • проблеми брака;
 • незапосленост;
 • нерешени стамбени проблеми.

Психосоматика хроничне анксиозности, ако се особа не може носити с околностима или изразити свој бијес, одговорна је за висок притисак.

Такође неке карактеристике личности утичу на развој хипертензије: претерана потреба да се контролише све, додир, крутост, несигурност.

Не пропустите један од најкориснијих чланака о: Повлачењу бола у доњем стомаку код жена - узроци

Како изразити психосоматику високог крвног притиска

Манифестација хипертензије није увек изражена. Приликом мерења притиска пацијената који су се обратили медицинској установи са притужбама на вртоглавицу, поремећаје менталних и физичких способности, испоставило се да је повећана.

Особа са високим притиском је забринута за главобољу, несаницу, раздражљивост.

Уз одбијање третмана, такви људи почињу да буду поремећени нападима раздражљивости, анксиозности, смањења перформанси, и физичког и менталног.

Онда симптоми повезани са повећаним умором и нетолеранција на оштре звукове, несанице ноћу, дневна поспаност и друге психосоматике.

Висок притисак утиче на развој васкуларне депресије, праћен смањењем моторичке активности.

Временом код таквих пацијената почиње да се формира психооргански синдром: креативно усмјеравање и опће смањење перформанси, као и могућност памћења и домишљатости. Појављује се постепено сужавање круга интереса, љутње и кратког темперамента.

Понекад могу се појавити параноидни знаци: пацијентима се чини да су други нељубазни према њима. У каснијим фазама болести, органске промене почињу да се манифестују згушњавањем мишићног слоја артерија и сужавањем лумена судова, што додатно има предуслове за повећање притиска.

Шта узрокује зависност болести од стања нервног система

Већ дуже вријеме уочавају се појаве хипертензије, али су започете тек у 19. стољећу. То је постало могуће након што је италијански лекар измјерен је мјерач крвног тлака за мјерење.

До данас, узроци пораста притиска нису у потпуности схваћени.

Али очигледно је да нервни систем има велики утицај на његов ниво. Психосоматика дугорочног емоционалног стреса који нарушава централни нервни систем, одговорни за побуђивање вегетативних центара и изазива висок притисак.

Унутрашњи сукоб

Када је изложен спољним околностима, особа може искусити осећања као што су страх, љутња, љутња. Дуготрајно присуство у таквом стању присиљава га да буде у емотивној напетости. Човек то мисли манифестација истинских осећања могу негативно да утичу на његов морални и етички изглед.

Дете не може да поставља превелике захтеве. У будућности то може довести до здравствених проблема и појаве хипертензије.

Обрати пажњу! Унутрашњи сукоби могу започети своју деструктивну акцију од детињства. То је због захтјевног третмана дјеце од стране родитеља и њиховог сталног праћења.

Покушавајући испунити очекивања одраслих, дете потискује бес и агресију. Ова навика се обично задржава у каснијем животу, док се здравље особе погоршава, што указује да је психосоматика главни разлог за то.

Високи притисак прогања људе са таквим особним карактеристикама:

 • амбициозност;
 • склоност критикама;
 • повећана одговорност;
 • тоуцхинесс

Неважећа мотивација

У ризичну групу спадају људи који чине сваки напор да направе каријеру. То обично ствара напетост у свом психолошком стању.

Каријеристи се често суочавају са високим крвним притиском.

Покушавајући постићи виши положај у друштву и напредовати на виши нивоони се непрестано и намерно преоптерећујуи након што су постигли планирани циљ, они поново прелазе на постизање новог, озбиљнијег и захтјевнијег потпуног повратка.

У исто време, особа мора да се претрпи и да искористи све емоционалне могућности да постигне жељени ниво, подвргавајући нервни систем преоптерећеношћу.

Прочитајте наслов чланка: Холелитијаза: лијечење без операције и дијете

Инспирисани образац понашања споља

Наметање особе, посебно у дечјем или адолесцентском периоду живота, одређених карактеристика које директно или индиректно говоре о недостацима у његовом изгледу или несолвентности као особе, на крају потценити самопоштовање.

Спутавање емоција негативно утиче на здравље

Временом, такав модел може да га претвори у инфантилну особу, која, као резултат, има негативне емоције које су се нагомилале у његовом уму током година, изазивајући сталну напетост.

Исти ефекат се дешава уз стриктно придржавање правила понашања.када требате обуздати своје емоције.

Селф суггестион

Није тајна да се многе болести могу појавити због самохипнозе. Ако особа замишља симптоме који се јављају са одређеном болешћу, постоји велика вероватноћа да ће то бити касније, таква болест ће се манифестовати у стварности.

Ово се може десити код особе која има висок крвни притисак и има дијагнозу хипертензије. Психосоматика води људе са слабом вољом.

Осјећај кривице

Стално бичање због неких раније учињених грешака, или осећања сопствене кривице у ситуацијама које се дешавају, приморава човека да делује на такав начин да се тај осећај угуши у себи.

Кривица може изазвати хипертензију

Он покушава све да зависи од њега, а понекад и изван његових могућности.

Имајте на уму! Околни људи који га стално оптужују имају најружнији учинак на људе. Кривица не даје могућност да се осећа срећна особа, изазивајући здравствене проблеме, посебно хипертензију.

Психолошки трауматски шокови

Искусна психолошка траума у ​​прошлости негативно утиче на емоционално стање особе. Тако шокови се трајно памте, утиче не само на психолошко здравље и искривљену перцепцију света, већ и на појаву хроничних болести.

Страх

У многим случајевима узрок високог крвног притиска је претерана брига пацијента, повећане анксиозности и страха. То се обично дешава код неуравнотежених, емоционално нестабилних људи са периодичним манифестацијама хистерије.

Стацх и анксиозност се огледају у људском благостању

Љутња и осјећај страха стимулативно дјелују на живчани сустав, повећавајући формирање хормона стреса и, посљедично, повећање крвног тлака.

На исти начин хипертензија се јавља ако особа покуша да стекне признање од других и због тога, потврдите се. Он преузима немогуће задатке, бринући се о њиховој имплементацији. Анксиозност забрињава и амбициозне људе који стално траже да се такмиче.

Недостатак времена

Многи радни људи који би желели да продуже дан што је више могуће познати су због притисака. Хипертензија је предиспонирала обуздане и марљиве људекоји желе све да ураде сами. Вероватноћа да нећете имати времена да завршите посао на време изазива забринутост и узнемиреност.

Патолошка овисност о мишљењима других погоршава осјећај инфериорности.

То доводи до психолошког стреса, налета адреналина, који доводи до спазма крвних судова и долази до високог притиска. Ако не обратите дужну пажњу на такве емоције, онда током времена таква психосоматика ће хипертензију претворити у хроничну болест.

Рестраинед ангер

То су закључили амерички научници 1970. године људи који су склони честој љутњи, често пате од хипертензије.

Такви људи, бојећи се да изгубе наклоност других, покушавају да контролишу своје емоције.

Израз агресивности је осуђен, и човек покушава да носи негативна осећањаскривање непријатељства. Током година, неманифестоване емоције акумулирају бес и доприносе повећаном притиску.

Други могући узроци

Нежељени ефекти на организам и развој хроничних болести, укључујући хипертензију, Други проблеми психо-емоционалног стања особе могу бити и:

 1. Прекомерна суздржаност.
 2. Стубборннесс.
 3. Снеак.
 4. Хронична неуропсихијска напетост.
 5. Убрзани темпо живота унутар метрополе.
Можда ћете бити заинтересовани да сазнате нешто о овоме: пилуле са брзим дејством исцрпљују.

Како се појављује психосоматски поремећај

Често Знакови боли се сматрају знаковима психосоматског поремећаја.осим тога, преглед обично не открива никакве соматске болести.

Понекад се у дијагнози могу открити мањи одступања од нормалних показатеља тестова.

Утврђено је да се у овом случају бол неуротског карактера најчешће јавља у подручју срца, у екстремитетима, испод лопатице, у грудном дијелу тијела, у гастроинтестиналном тракту, или у боловима у глави.

Поред тога, пацијенти се жале на:

 • умор;
 • тежина у удовима;
 • лупање срца;
 • осјећај коме у грлу;
 • вртоглавица;
 • мучнина;
 • дијареја

Како се носити с тим проблемом

Модерна психосоматика нуди своје методе ослобођења. Најуспешнији висок крвни притисак се лечи уз истовремено коришћење лекова и употреба психотерапије. Таквим пацијентима се прописују антидепресиви, психостимуланси и транквилизатори.

Кнов Једнако су важни тренинзи који повећавају самопоштовање и олакшавају анксиозност. Понекад болна манифестација престаје, захваљујући сугестији ауторитативног за болесну особу.

Превенција психосоматских поремећаја је стварање угодног психолошког окружења.мачевање од стресних ситуација и посјета психологу. Морамо научити усмјерити нашу пажњу на позитиван поглед на свијет око нас.

Овај видео говори о психосоматским узроцима високог крвног притиска:

Из овог видеа можете сазнати да притисак утиче на наше животе:

Овај видео ће помоћи у суочавању са хипертензијом:

Ревиевс

Погледајте видео: Prednosti korištenja PLACENTAe formule i preporuka doktora (Може 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send