РЕЦЕПТИ ЗДРАВЉА

Правилна психосоматика. Табела болести и лечење болести

Pin
Send
Share
Send


Термин "психосоматика" скован је почетком 19. века. Уз његову помоћ, научници су покушали да објасне порекло многих болести, чији су корени (по њиховом мишљењу) у односу између детета и њихових родитеља.

  • Брза навигација по чланку:
  • Псицхосоматиц табле
  • Закључак и закључци
  • Ревиевс

Психосоматика дата у чланку (табела болести) нам говори како третирати болести особе одређивањем њених психолошких узрокакоје треба тражити у његовим прошлим и садашњим проблемима односа са другима и са самим собом.

Према научним истраживањима, узрок око 80% људских болести може се објаснити психолошким проблемима повезаним са менталним или менталним поремећајима пацијента.

Према научним истраживањима, узрок око 80% људских болести може се објаснити психолошким проблемима повезаним са менталним или менталним поремећајима пацијента.

Не пропустите један од најкориснијих чланака о: Како третирати висок крвни притисак на психосоматици. Препоруке доктора

Када се телесне болести манифестују, то је сигнал да особа треба да промени нешто у свом животу на нивоу менталне перцепције стварности.

Тако је састављена табела болести садржи психосоматска објашњења узрока болести и препоруке о томе како их третирати, користећи савјете три водећа теоретичара-психолога:

  • Јулија Зотова - аутор књига и тренинга о психосоматици, познатог психолога;
  • Лоуисе Хаи - аутор књиге "Хеал Иоурселф", која разматра болести и њихове психолошке узроке;
  • Лиз Бурбо - Аутор метафизичких објашњења болести и књига "Твоје тело каже: воли себе" (1997).

Псицхосоматиц табле

Препоруке за болести и лечењеПсихосоматска интерпретација
Јулија ЗотоваЛоуисе ХаиЛиз Бурбо
Алергија

Лечење није само лек.

Свет око себе је пријатељски и није опасан. Сви животни проблеми су потпуно решиви.

Психосоматика: ова табела болести (како се третира је описана у посљедњој колони) даје такву интерпретацију алергије, када особа жели нешто, али застрашујуће, и зато бјежи.Не можеш издржати некога? Смањите своју снагу и способности.
Ангина или друга болна грла

Пацијент треба да каже себи: "Могу се слободно изразити и радосно. Желим радити креативни рад и мијењати се."

Човјек не може устати за себе, не може изразити свој бијес и не жели се мијењати. Криза креативности.Не постоји начин да се изразите, једва се уздржавате од грубости.
Астма

Човек мора признати своје грешке. И да заустави покушаје да се постигне доминација над својим најближима уз помоћ болести. Ваш избор је слобода.

Особа је у пат позицији која га спречава да дише. Нема излаза из агресије.Пацијент није у стању да дише због осјећаја депресије, једва суздржаних јецаја.Главни симптом је отежано дисање. Теже му је да издахне. То значи да он узима много, али даје мало, и изазива напад.
Болести зглобова (артритис)

Пацијент мора да заустави нагомилавање свог беса и других парализирајућих емоција. Потребно је да радите са задовољством у корист себе и других. Морате волети себе и гледати с љубављу на друге.

Пацијент осећа своју љутњу према другима и осећа да није вољен.

То је болест моћних старих људи који желе да сачувају своју моћ.

Пацијент жели казну, окривљујући и окривљујући себе. Осећам се као жртва.Реуматска болест зглобова са знацима упале. Бол приликом кретања око сата, што ограничава могућност кретања. Скрива импотентан бијес на друге.
Миопиа Неопходно је превазићи страхове повезане са раним догађајима.
За будућност будите оптимистични и поштујте мишљења других.
Психосоматика ове болести (како се третира описана је у табели) указује на разлог неспремности особе да примијети све што је далеко од њега, и види само своје. Болест се често јавља код егоцентричне деце која се боје живота.Човек се боји своје будућности.Недостатак визије, у којој особа види слабо удаљене објекте. Тинејџери су често уплашени могућношћу да постану одрасли. Ово се односи и на одрасле који желе да ограниче своје видике.
Бронхитис, кашаљ Морате сами одредити своју позицију у породици, третирати животне проблеме са радошћу, јер су породичне невоље нормалан процес. Особа може објавити склад у себи и око себе да је све лијепо.Означава потиснуту иритацију. Потребно је пронаћи разлог за то. Чести сукоби када тражите своје место у животу.
Код адолесцената, хронични кашаљ се често повезује са тражењем њиховог личног простора.
Нервозна атмосфера у породици, честе гласне расправе и скандали. Смири се само повремено.Метафизички бронхије корелирају са породичним односима. Када свађе желе да прекину везе са неким из породице, али не желе да отворено говоре, пада у потиштеност.
Упала и упални процеси

Како лечити, одређује се не само од стране лекара, прописујући антиинфламаторне лекове. Пацијент ће убрзати опоравак ако је захвалан свом телу и мирно се концентрише на опоравак.

Људско тело проглашава унутрашњи конфликт, дивергенцију појмова онога што је "исправно" и шта "жели".Психосоматика (табела болести) објашњава узроке упале у осећању страха и беса, када се манифестује "упала" свести.

То је уништавање ткива, у којем тело жели да се опорави и понови.
Гастритис

Пацијент мора да воли себе, осећа своју безбедност.

Акумулација мале иритације и емоција унутар 2-3 године. Када се све нагомилало и појавио се иритантни стимуланс, гастритис се погоршао.Осјећај неизвјесности или дуготрајних осјећаја пропасти.Особа је скупила много љутитих осјећаја, није их могла потиснути у себи.
Главобоља

Научите да се носите са својим емоцијама и поделите их са другима.

Особа мора дати главу и мозак да схвати и на крају схвати и ријеши сва питања.

Хроничне главобоље - знак високе интелигенције, у комбинацији са немогућношћу да се носе са својим емоцијама.Особа подцјењује себе, има много страхова, често се упушта у самокритику.Особа себе криви за све и туче се по глави, поставља високе захтјеве на себе, исцрпљује се, осјећајући се кривом за неразумност.
Заразне болести (прехлада, итд., Чак и ХИВ)

Како лечити: потребно је да одржите своју унутрашњу снагу, да се ослободите страха од агресије, а да не покажете слабост и рањивост, надајући се да ћете привући пажњу и постићи љубав.

Психосоматика (табела болести) објашњава да су такве болести проузроковане због узимања неког другог у срце.Осјећај горчине и осјећај како је мало радосно у животу.Инфекција тијела говори не само о ослабљеном имунитету, већ ио слабости људског духа: не осјећа снагу да се потврди. Песимисти су често предмет.
Овервеигхт

Особа мора научити да поштује себе, да слуша себе, покушава да испуни захтјеве других људи. Окружен, пошто је одбијен, мора да схвати, "да имаш велико самопоштовање и да ћеш више поштовати."

Несвјесно увјерење да би повећали свој кредибилитет, требате узети више простора. "Нисам дебела, већ велика." Понекад се то догоди након тешке психолошке трауме или трагичног инцидента у облику одбрамбене реакције. Осећај пуне хране пружа вам осјећај сигурности и више љубави.Особа доживљава беспомоћност, не може примити или постићи жељено.Такво прекомјерно накупљање масног ткива постаје проблем, узрокујући здравствени проблем. Особа која је у младости претрпјела понижење, сазрела, боји се да буде у неугодној ситуацији која је повезана са стидом.
Миом матернице

Да се ​​носи са страховима узрокованим могућом појавом трудноће.

Ако жена није више у репродуктивној доби, неопходно је преусмјерити своју неиспуњену функцију мајке на другачији циљ.

Жена жели имати потомство, али није искористила своју прилику и "носи" замјену.Ако жена није у стању да затрудни због болести у материци, онда њен страх превладава над жељом за дјететом.
Уролитхиасис

Неопходно је научити опростити, а не уронити у њихове притужбе, вољети себе.

Камен је концентрација беса и гнева нагомиланих током година.Горке и тешке рефлексије, надувани понос и псовке.
Носи нос

Разлог лежи у рањеном поносу. Морате се изоловати од непотребних и непотребних проблема, затражити помоћ од других.

Ово је жалосан став према себи, "непотраживане сузе". Настаје због осјећаја његове важности.Захтев за помоћ, сузе унутра.
Тровање (мучнина и повраћање)

Унутрашње стање особе присиљава га да осети да га друга особа трује, он мора показати саосећање према њему и према себи. Реците:
"Имам снагу и прилику, могу узети све што ми дође."

Психосоматика: ова табела болести (како се третира описана је у посљедњој колони) даје сљедеће објашњење: узроци тровања су одбацивање од стране пацијента нечег неугодног.Порицање идеја уз велику упорност, страх од новог.Интоксикација - ослобађање токсичних супстанци од стране организма: када је спољашња особа под јаким утицајем споља, због чега долази до физичког тровања.
Јетра и њене болести

Особа је љута, уместо да се прилагоди догађајима и ситуацијама, али у стварности мораш да размислиш и донесеш одлуку, а не да покушаваш да промениш друге и да се истовремено увреди.

Осјећам се лоше, сталне притужбе о свему. Акумулација свих негативних мишљења и животних погледа.Стални избирљиви став према свему и оправдање у свему.Метафизичко значење израза "наставите са жучом" одговара објашњењу узрока болести.
Пнеумонија (пнеумонија)

Само-сугестија: "Ја сам слободан и дишем, обазирам се на све божанске идеје. Ово је почетак интелигентног живота."

Догодио се неочекивани и претећи догађај због којег пацијент не зна како да се носи са тим и живи.Човјек који је био очајан и уморан од живота, нагомилао је незаражене емоционалне ране.Озбиљна искуства због неочекиваног догађаја који прети остатку живота.
Дијареја (пробавне сметње)

Прољев често почиње са страхом за себе. Како излечити: да бисте се ријешили овог проблема, морате повећати своје самопоштовање, а онда ће вас и други људи цијенити. "Немам више неслагања са животом."

Психосоматика (табела болести) одређује узрок дијареје - то је страх особе од лоших последица или манифестација агресије, жеља да се брзо ослободе свих непријатних.Снажан страх, одбијање и бекство од свих невоља.Особа на емоционалном нивоу журно одбија нешто корисно, лишавајући се радости и захвалности за корисно искуство. Недовољно самопоштовање.
Бубрези и њихове болести

Научите показати своју унутрашњу снагу, без обзира на критичне тврдње. Неопходно је научити гледати и видјети истински изглед људи, а не стварати њихове идеалне слике у машти

Болест се манифестује у неравнотежи, када особа погрешно бира циљеве и начине постизања, кршење равнотеже.Разочарање и неуспјех у нечему, изложеност критикама. Осјећај срама и срама (као код дјеце).Бубрези регулишу течност у телу, због чега болест бубрега говори о немогућности и немоћи особе да реши неопходна питања (у служби или у односима са људима).
Простатитис

Неопходно је да човек схвати и прихвати своје страхове и болести, да се опорави од сазнања да физичко старење не утиче на креативне и друге способности.

Разлог је доба мушкарца, када болест доказује да, осим сексуалних проблема, постоје и друге вриједности у животу (материјалне и духовне).Унутрашња осећања и страхови подцењују сексуалност и мушкост.Болест код мушкараца старијих од 50 година значи његово искуство и осјећај немоћи.
Рак (онкологија)

Болест настаје због акумулације негативних осећања, након достизања емоционалне границе. Решење је да се опрости свима које мрзиш и постанеш друга особа, промени.

Разлог лежи у детињству, када је дете осећало осећај усамљености, стално осећајући да све добре ствари долазе до краја, а лоше ће остати. Потјера за смрћу након издаје.Старе невоље и ране, тешка туга или мрачне тајне не доносе мир, остављајући осећај не мржње.Рак је последица повреде особе која је одбијена, понижена издајом или неправдом.
Дијабетес

Дијете са дијабетесом треба да престане да мисли да га његова породица одбацује.

Жељна жеља у сталној љубави и бризи других људи. Код старијих се појављује када добија прекомјерну тежину, када храна замјењује љубав.Велика потреба за контролом, пратећа туга и чежња за неостваривим.Пацијент је осетљива и одана особа која покушава да брине о другима, остварујући неку врсту сопствених планова.
Ацне

(тинејџери)

Да волим себе у било ком стању "Ја сам божански израз живота."

Без љубави према себи, тинејџер је у осећају неслагања са самим собом.
Хронична несаница

Спавање је одличан саветник, све ће бити у реду.

Превише контроле, страх од непознатог, анксиозност, покушај да се повуче нешто несхватљиво и претеће.Разлог је осећање страха и невјерице у живот, осјећај кривице.Догађаји који су се десили током дана су забрињавајући и не дозвољавају нам да пронађемо прави одговор.
Екцем

Боље је подијелити своје проблеме и страхове с неким.

Анксиозност и осећање страха изазивају нервозно стање, несигурност.Разлог - ментални сломови и непомирљиви антагонизам.Пацијент је забринут и осјећа страх, мало самопоуздања.

Важно је донијети праве закључке и вјеровати у себе.

У горњем сажетку информација "Психосоматика (табела болести)" описано је како се третира ова или она болест узимајући у обзир њихове психолошке узроке појаве код људи. Верујте у себе и сами лечите болест!

Прочитајте нови наслов чланка: Како се понашати према нервном крпељу: шта да радите ако се око трза

Ова табела, наравно, неће моћи да замени традиционалне методе лечења болести, али ће помоћи пацијенту да пронађе хармонију духа и тела.

За лечење болести по методи Лоуисе Хаи, погледајте овај видео:

Све о психосоматским болестима, погледајте овај видео:

На овом видео снимку сазнаћете о односу између карактера особе и његове болести:

Ревиевс

Погледајте видео: Православље и пренатална психологија (Може 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send